Zadnje novice

Montaža Loudlink v 147/156

Vse kar se tiče avtoakustike

Montaža Loudlink v 147/156

OdgovorNapisal/-a Bearex » Ne Okt 07, 2007 6:26 pm

Za vse, ki boste montirali Loudlink v AR 147 ali 156 z priloženim kablom pa naslednja navodila v sliki in besedi:

Za montažo boste rabili mirne živce, samoto in predvsem (to je najbolj važno) vsaj 3 (lahko tudi več)
Slika

No in sedaj k izvedbi:

Najprej z vilicami vzamete radio iz armaturke.
(Strike sorry teb sem jih pozabil dat, sem se spomnil šele ko sva se odpeljala. No to pa dela ena vožnja z GTA-jko. Še enkrat hvala za giro. Sam se bom pa peljal z njo ko jo bom imel :lol: :lol: :lol: Skratka če rabiš vilice mi sporoči in ti jih dostavim.)

Slika
Slika

Rdečo žico preprosto ogulite in jo ovijete okoli enega jezička varovalke na radiu. Rjave ne priklapljate nikamor.

Slika
Slika

Nato varovalko potisnete na svoje mesto

Slika

Priklopite konektorje nazaj na svoje mesto. Plavega ki je v osnovi prazen nadomestite z konektorjem na priloženem kablu za priklop Loudlinka.

Slika

OK. Glavni del priklopa je opravljen. Zdaj si zaslužite enga Kozoroga :cheers: , ker vas čaka težji in bolj nevaren del. Predvsem pa ne vstavite radija nazaj na svoje mesto, ker morate še napeljati kabel v sopotnikov predal.

Jaz sem se odločil da je najboljše mesto za loudlink sopotnikov predal, ker je tam zadeva najbolj neopazna.
Ker je treba vzeti predal ven in izvrtati luknjo za priklop se lotimo razdiranja predala.

Najprej svetujem da vzamete iz predala vse stvari, ki jih pri vožnji v Alficah rabijo vaše boljše polovice. :D
Ne se lagat, ker itak vem da v predalu razen torbice z servisno knjigo in navodili ni vašega nič drugega.

No, predal je na armaturko pritrjen z 7-imi vijaki (3 zgoraj, 3 spodaj in en večji na sredini predala).

Ko jih vse odšraufate mora it predal ven na ta način.

Slika

Potem odklopite iz predala vse kable za zgornjo lučko in dva na desni strani za stikalo. Pri lučki jaz nisem mogel odklopiti kabla zato sem vzel ven cel sklop, in zraven dodobra zašvical ko sem mislil da bom kaj polomil. :D
No zadeva mora po odklopu zgledati takole:

Slika

Preostane vam samo da odklopite še tečaje za zapiranje vrat na predalu od samih vrat. To naredite tako da potegnete tečaje proti sebi, na mestu kjer so pritjeni na vrata in voila - predal imate ločen od vratc.

Slika
Slika

Sedaj predlagam da si zeksate drugega Kozoroga, ker ste naredili zelo veliko delo in na to ste lahko ponosni.
Kje lahko moški naenkrat zgubi 2 kg v tako kratkem času, kot pri razdiranju najosnovnejših stvari v avtu, za katere ne ve kako gredo narazen.
In če pri tem postopku nič ne polomi, potem ni hudič če si ne zasluži en pir :cheers:

No, če imate predal v rokah in niste več v avtomobilu potem ste ga verjetno odstranili, če pa ste zraven še prijetno opiti od dveh pirov potem sigurno niste pri tem postopku nič zlomili.
Skratka čestitke, na pravi poti ste da postanete profesionalni demonter!!

Sedaj se je treba odločiti kje v predalu boste imeli Loudlink. Jaz sem se odločil da bo v desnem spodnjem delu.
Glede na to da moramo v predal speljati kabel je treba nekje zvrtati luknjo.

Slika

No in sedaj pride najvažnejši del.
Se še spomnite, ko sem vam rekel na začetku da ne dajajte radia nazaj na svoje mesto??
Vsi tisti ki me niste poslušali - za kazen nič več piva danes!!!
Kajti problem je da je konektor ki gre na Loudlink zelo velik in bi morali na predalu narediti ogromno luknjo za to da bi ga dobili noter.
Zato raje odklopite kabel iz radia in ga napeljite skozi predal tako da najprej vtaknete konektor čez luknjo in ga potem pripeljete do radia.
Luknja ki jo za to rabile pa potem zgleda nekako takole

Slika

Jaz sem uporabil specialni kvadratni sveder :D, vam pa je prepuščena domišljija kako boste to naredili :D :D :D :D
No napeljan kabel zgleda nekako takole:

Slika

Zdaj pa vse priklopite nazaj na radio po na začetku opisanem postopku in radio potisnite nazaj na svoje mesto.

Ker je priložen kabel zelo dolg (5,5m), odvečni del zvijte skupaj, zvežite z vezico in ga potisnite na za to zelo prikladno mesto, na desnem koncu predala

Slika

No zdaj pa se bližamo koncu postopka. Loudlink priklopite v predalu na kabel in zmontirajte vse nazaj v obratnem vrstnem redu kot je na začetku opisano.
Končni rezultat mora biti nekaj takega:

Slika
Slika
Slika

No ko ste vse zmontirali nazaj pa se ponosno vsedite zraven avta, odprite še zadnjega Kozoroga, našopajte muziko do konca (kake srbske narodne najbolj vžgejo) in poslušajte čestitke sosedov =D> =D> =D> =D> =D> =D>
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 2223
Pridružen: Ne Feb 04, 2007 11:32 pm
Kraj: Štore

OdgovorNapisal/-a Alfaspider » Ne Okt 07, 2007 8:42 pm

Naredil sem novo temo z montažo.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 2664
Pridružen: Po Okt 13, 2003 8:36 am

OdgovorNapisal/-a Bearex » Ne Okt 07, 2007 10:37 pm

Alfaspider: Hvala, je res bolj pregledno. =D> =D> =D>
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 2223
Pridružen: Ne Feb 04, 2007 11:32 pm
Kraj: Štore

OdgovorNapisal/-a Gasper23 » Po Okt 08, 2007 7:06 am

Bom dal še jaz slike gor, ker jaz sem si pa montiral pod sedež voznika, in je pomoje malo manj dela, če ne že kaj druzga saj vrtat ni potrebno. Bom dal popldne gor slike, sicer sem pa z zadevo zelo zadovoljen.
Gasper23
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 35
Pridružen: Če Jun 07, 2007 7:24 pm
Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a Bearex » Po Okt 08, 2007 6:09 pm

Nič ne vidim nobenih poročil od drugih kako vam zadeva dela.:doubt:

Pričakoval bi vsaj kako poročilo v stilu, zadeva je za en k***c, al da je fenomenalna,...

Predvsem od lastnikov 166-k ni nobenega feedbacka (pa najmanj dela z priklopom imate) - razen žival, ki je itak razdrl pol armature da je lahko kabel priklopil - by the way, držim pesti da ti bo uspelo.

Rbnet, GTAm, Gašper, Teo, Strike dajmo mal povedat če so kaki problemi, al zadeva dela tko ko mora, da bojo tud drugi vedli :D

Edino Jagathino me je razočaral, ker se je odločil da bo zadevo kr prodal, ker se je treba mal potrudit in veksler ven odmontirat da lahko odklopiš kabel :cry:

Al ste pa vsi tolk zasedeni da nimate cajta zmontirat :doubt:

Joke; Rad bi samo vedel če vse enote delajo in če je vse OK.
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 2223
Pridružen: Ne Feb 04, 2007 11:32 pm
Kraj: Štore

OdgovorNapisal/-a GTAm » Po Okt 08, 2007 6:17 pm

Ja jaz sem imel malo krize z časom, so bile druge stvari za postorit pa pohajat je tudi treba :D. V Teotovi 166 pa zadeva del BP, sem se prepričal na lastna ušesa :wink:
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Prispevkov: 5103
Pridružen: Sr Jan 14, 2004 1:36 pm
Kraj: Postojna

OdgovorNapisal/-a Gasper23 » Po Okt 08, 2007 7:20 pm

sej mam jaz že zmontiran, + kabelček sem naredu tko k ti, napelu sem pa potem kabel ob voznikovi desni strani pod blagom oz. plastiko, nato pa pod sedež voznika zmontiral loudlink. Zaenkrat še nisem mel možnosti z avtom se peljat kam dalj da bi lahko užival ob loudlinku, sam kakor sem ga stestiral, mi je zadeva nora, nič ni preskakovanja, nič čakanja da se cd zloada, kontak pa špila. Čez viken kej več povem ker me do petka ne bo tako da bom tudi takrat slike gor prlimu da vidite kje sem spelu kabel


P.S, Mam služben avto clio :( zato ma več al manj avto punca
Gasper23
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 35
Pridružen: Če Jun 07, 2007 7:24 pm
Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a Bearex » Po Okt 08, 2007 7:53 pm

No bravo, samo da dela. =D> =D> =D>

Sam da še Žival zmontira pa bo!!
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 2223
Pridružen: Ne Feb 04, 2007 11:32 pm
Kraj: Štore

OdgovorNapisal/-a rbnet » Po Okt 08, 2007 8:06 pm

Ja zadeva deluje SUPER!! Komaj čakam ker bo kmalu suport za 10cd-jev in še menda text bo izpisal izvajalca!Tako obljubljajo na saitu!! =D> =D> =D>
Lp.Robert
rbnet
Alfa Member
Alfa Member
Prispevkov: 62
Pridružen: Pe Mar 23, 2007 6:44 pm
Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a Bearex » Po Okt 08, 2007 9:54 pm

He he, če bi mel 147, bi že imel support za 10 CD-jev :lol: :lol: :lol: :lol:

Sicer pa mi je danes Arnold poslal tole obvestilo:

PC toolkit for playlisting...
http://www.loudlink.eu/download/loudlin ... 66_105.zip

http://www.loudlink.eu/download/loudlin ... r_v100.zip

If you've got any suggestion, pls mail me!

I've no got time at this moment for updating homepage..pls check frequently!
There will be newer version soon... with faster copy etc.

(CD7...CD10 at this moment available only Loudlink for 147, 156 etc...)

You need .NET framework to run it.
It comes from automatic windows update, or you can download from:

http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en


Če ima kdo kake predloge, na dan z njimi da jih posredujem naprej.
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 2223
Pridružen: Ne Feb 04, 2007 11:32 pm
Kraj: Štore

OdgovorNapisal/-a mat3y » Po Okt 08, 2007 10:19 pm

Je tale zadeva kompatibilna z GTjko?
Cena je še vedno 166€?
mat3y
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 45
Pridružen: So Feb 17, 2007 11:13 pm
Kraj: Ruše

OdgovorNapisal/-a Bearex » Po Okt 08, 2007 10:40 pm

Seveda je kompatibilna z GT-jko, saj ima le-ta verjetno isti radio kot 147.

Cena je 166€, če se vas pa zbere več, bo cena temu primerno manjša.

LP
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 2223
Pridružen: Ne Feb 04, 2007 11:32 pm
Kraj: Štore

OdgovorNapisal/-a mat3y » Po Okt 08, 2007 10:57 pm

Pomoje bi tudi lahko bilo ja ;)

No če še je kdo, ki je zamudil prvi group buy se lahko dogovorimo za ponovitev akcije.
mat3y
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 45
Pridružen: So Feb 17, 2007 11:13 pm
Kraj: Ruše

OdgovorNapisal/-a rbnet » To Okt 09, 2007 7:30 pm

Ja zanima me kakšen je postopek posodabljanja programske opreme za Loudlink!! Hvala za obrazložitev!! =D>
Lp.Robert
rbnet
Alfa Member
Alfa Member
Prispevkov: 62
Pridružen: Pe Mar 23, 2007 6:44 pm
Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a Bearex » To Okt 09, 2007 7:32 pm

Prepisano iz saita:

Update instructions
Copy "fw.bin" file into the root directory.
Insert the SD Card any time.
If the Head Unit is switched off the update process will start.
Don't remove the card, while the indicator LED is toggling!
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 2223
Pridružen: Ne Feb 04, 2007 11:32 pm
Kraj: Štore

Naslednja

Vrni se na Avtoakustika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov