Zadnje novice

Napeljava kablov za AR 147

Vse kar se tiče avtoakustike

OdgovorNapisal/-a Foggy » To Okt 26, 2010 8:20 am

Na 4-kanalni ojačevalec lahko priklopiš :
-1x sub
-1x par zvočnikov
ali
-2x sub
ali
-2x par zvočnikov

Tako, kot si napisal, da bi na okačevalec priklopil sub, prvi in zadnji sistem ne bo šlo. Za kaj takšnega bi potreboval 6-kanalni ojačevalec.
Sub se veže na 2 kanala in vsak zvočnik se veže na 1 kanal.

Lp
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Prispevkov: 9332
Pridružen: Sr Okt 01, 2003 11:51 pm
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a moofdi » To Okt 26, 2010 9:49 am

Foggy napisal/-a:Na 4-kanalni ojačevalec lahko priklopiš :
-1x sub
-1x par zvočnikov
ali
-2x sub
ali
-2x par zvočnikov

Tako, kot si napisal, da bi na okačevalec priklopil sub, prvi in zadnji sistem ne bo šlo. Za kaj takšnega bi potreboval 6-kanalni ojačevalec.
Sub se veže na 2 kanala in vsak zvočnik se veže na 1 kanal.

Lp


Am...

Dejansko če ima 4ohm-ske zvočnike, pa da je ojačevalec stabilen na 2 ohm-a bi se dalo priklopit tud tako kot je on napisal. :wink:

Kolko je pa smiselno je pa drugo vprašanje. Na zvočnike pride manj moči, ker sta 2 zvočnika vezana na 1 kanal namesto vsak na svojega, pa tudi vrjetno bo hitreje popačilo zvok.

@Mirc: Če bi že rad priklopil ovalce, potem prednji sistem in woofer na ojačevalec, ovalce pa na radijo.
Če je ravno, ni zabavno.
moofdi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: R19 16V
 
Prispevkov: 1388
Pridružen: Pe Maj 09, 2008 2:53 pm
Kraj: Radovljica

OdgovorNapisal/-a MaStr » To Okt 26, 2010 6:13 pm

Ne vem no, jaz bi pri zvočnikih, ki jih že imaš na voljo, ovalce absolutno črtal s seznama :doubt:
Predstavljaj si, da sediš na zadnjih sedežih in ti od zadaj pribija sub in še bas ovalcev + tweeterji :-)( :-)(


Trust me, še 1x ti napišem: prvi sistem + sub priklopi na amp, zadnje zvočnike pa direktno na AR. Izoliraj vrata (vse štiri).
100% garancija za dober zvok, tudi za zadaj sedeče :wink:
MaStr
Moderator
Moderator
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa Romeo 159, 1.9JTDm
 
Prispevkov: 7548
Pridružen: Sr Nov 09, 2005 8:34 pm
Kraj: Assling (Jesenice)

OdgovorNapisal/-a Mirc » Po Nov 01, 2010 7:01 pm

Nikjer ne najdem teme glede napeljave kablov po alfi 147. Bi lahko kdo dau link do te teme?
Mirc
Alfa Member
Alfa Member
Prispevkov: 178
Pridružen: To Okt 20, 2009 6:05 pm
Kraj: Trebnje

OdgovorNapisal/-a Mirc » Če Nov 04, 2010 10:37 pm

Muska zvezana, kabel iz akumulatorja pa do ojačevalca pa se je potegnil po sovoznikovi strani pod brisalcem. Mater sipa ko ne vem kaj :).

Hvala za pomoč tudi vam s foruma!
Mirc
Alfa Member
Alfa Member
Prispevkov: 178
Pridružen: To Okt 20, 2009 6:05 pm
Kraj: Trebnje

OdgovorNapisal/-a MaStr » Pe Nov 05, 2010 3:09 am

Si tudi ovalce zmontiral?
MaStr
Moderator
Moderator
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa Romeo 159, 1.9JTDm
 
Prispevkov: 7548
Pridružen: Sr Nov 09, 2005 8:34 pm
Kraj: Assling (Jesenice)

OdgovorNapisal/-a Veron » Če Dec 20, 2012 2:51 pm

Mirc napisal/-a:Muska zvezana, kabel iz akumulatorja pa do ojačevalca pa se je potegnil po sovoznikovi strani pod brisalcem. Mater sipa ko ne vem kaj :).

Hvala za pomoč tudi vam s foruma!

res da stara tema, ampak mogoče bo kdo drug odgovoril.

Torej kje je najlažje in najbolje napeljati kabel za štrom?
AR147 2007
Veron
Alfist
Alfist
Uporabniški avatar
Prispevkov: 376
Pridružen: Ne Maj 01, 2005 6:13 pm

OdgovorNapisal/-a ziga_ » Če Dec 20, 2012 3:24 pm

Veron napisal/-a:
Mirc napisal/-a:Muska zvezana, kabel iz akumulatorja pa do ojačevalca pa se je potegnil po sovoznikovi strani pod brisalcem. Mater sipa ko ne vem kaj :).

Hvala za pomoč tudi vam s foruma!

res da stara tema, ampak mogoče bo kdo drug odgovoril.

Torej kje je najlažje in najbolje napeljati kabel za štrom?
AR147 2007


Najdi uporabnika RooKec tukaj ali na forumu Avtoakustika in ga pokontaktiraj. Si je lastil Alfo 147 2007. Muzka je bila pa še zame malo prehuda :lol: . Mu bom pa javil, naj pogleda malo na ZS tukaj na forumu če boš kaj pisal.
ziga_
Alfa Freak
Alfa Freak
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Vozilo: Alfa Romeo 159 Sw 1.9JTDm 16V
 
Prispevkov: 873
Pridružen: Pe Sep 28, 2012 2:49 pm
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Veron » Če Dec 20, 2012 4:14 pm

no pri meni ne bo nič kaj preveč hudega :D

20mm kabel in vsega 250W RMS sub, edino kar se še nisem odločil, ali bo aktiva (imam 6-kanalca, 125W RMS kanal, bridge 250W rms)

Spredni sistem pa bom vzel Hertz DSK 165.3 (upam, da grejo v vrata normalno, brez predelav)

sem kontaktiral uporabnika RooKec kar preko emaila, katerega sem našel na forumu od avtoakustike
Veron
Alfist
Alfist
Uporabniški avatar
Prispevkov: 376
Pridružen: Ne Maj 01, 2005 6:13 pm

OdgovorNapisal/-a slayer » Pe Dec 21, 2012 12:24 am

Ti lahko še js na kratko opišem, ker sem montiral akustiko v 147 2005 (FL) pred kratkim. Kabel sem skozi požarno pregrado potegnil na skrajno desni (če sediš v avtu) strani pregrade. Mimo vrha amortizerja malček bolj nizko imaš prehod skozi pregrado, samo ena guma je na luknji, skozi katero potegneš kabel in si že v notranjosti. Potem pa samo še pod plastičnim pragom in si hitro v prtljažniku (govorim za tri-vratni model). V vrata brez problema spraviš običajne 16-ke. Js sem vzel plastične distančnike on starih original zvočnikov in na njih dal nove 16-ke. Lahko pa tudi vzameš samo plastične distančnike, mislim da so okoli 10€. Nove visokotonce sem namestil namesto starih, pomagal sem si z silikonom. Namontiral pa sem Rainbow DL-C6.2 dvosistemce skupaj z kretnicama.
slayer
Alfist
Alfist
Uporabniški avatar
Prispevkov: 308
Pridružen: Ne Apr 26, 2009 4:09 pm

OdgovorNapisal/-a Veron » Ne Dec 23, 2012 2:09 pm

glih gledu zdele, tam ko gre zajla, ni nobene lukne vidt. Bom še enkrat pogledal in iskal ta čepek :)

koliko debel kabel pa maš ti?
sicer doma imam 35mm2, vendar zaradi lažje napeljave ga menjam za 20mm2 (ker tako ali tako bo čisto malo vse skupaj)
Veron
Alfist
Alfist
Uporabniški avatar
Prispevkov: 376
Pridružen: Ne Maj 01, 2005 6:13 pm

OdgovorNapisal/-a slayer » Ne Dec 23, 2012 3:14 pm

Kabel je 35mm2. O kakšni zajli govoriš? Na desni (sovoznikovi!) strani poglej, še prej pa vzemi dol plastiko ki je okoli brisalcev in na začetku vetrobrana, da sploh prideš blizu požarne pregrade.
slayer
Alfist
Alfist
Uporabniški avatar
Prispevkov: 308
Pridružen: Ne Apr 26, 2009 4:09 pm

OdgovorNapisal/-a Veron » Ne Dec 23, 2012 3:40 pm

Zajla za odpiranje haube (sicer na voznikovi strani).
Tako mi je tud RooKec razložil, da jo je on tam speljal. Bom pogledal še z druge strani

dodatno vprašanje: koliko "debel" zvočnik sploh gre v vrata?
Zvočniki so: http://www.caraudiodirect.co.uk/her-dsk ... 165.3.html
Veron
Alfist
Alfist
Uporabniški avatar
Prispevkov: 376
Pridružen: Ne Maj 01, 2005 6:13 pm

OdgovorNapisal/-a slayer » Ne Dec 23, 2012 6:27 pm

Če boš uporabil distančnik, načeloma ne bi smelo biti težav, razen z kakšnimi izjemno globokimi zvočniki. Te hertze daš noter brez problema.
slayer
Alfist
Alfist
Uporabniški avatar
Prispevkov: 308
Pridružen: Ne Apr 26, 2009 4:09 pm

OdgovorNapisal/-a Veron » Po Dec 24, 2012 5:02 pm

mogoče bo še komu pomagalo: http://www.alfaowner.com/Forum/ice-and- ... se-up.html

mogoče pa kdo dobi idejo za uporabno škatlo: http://kgb.clubalfaromeo.com/gotcha/147 ... 0Guide.pdf
Veron
Alfist
Alfist
Uporabniški avatar
Prispevkov: 376
Pridružen: Ne Maj 01, 2005 6:13 pm

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Avtoakustika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov