Zadnje novice

Problem z BOSE ozvočenjem

Vse kar se tiče avtoakustike

Problem z BOSE ozvočenjem

OdgovorNapisal/-a Stany » Ne Sep 15, 2013 1:19 am

Pozdravljeni, sem nov na forumu in od torka sem lastnik AR 147 1.6 TS z vgrajenim BOSE ozvočenjem. Ker je bil radio prejšnjega lastnika že zelo zdelan in slab sem se odločil za menjavo (tudi prejšnji radio je bil aftermarket). Vendar, ko sem vse skupaj povezal ni bilo zvoka, napaka je v zvočnikih (verjetno je nastala zaradi moje neprevidnosti, saj na novem radiu nisem zamenjal rdečega in rumenega kabla, kot je bilo na prejšnjem - konektorček od radia do kablov ozvočenja), saj radio deluje normalno (testiran v drugem avtu) in tudi varovalke so cele.
Če je kdo imel v preteklosti kakšen podoben problem ga prosim za namige.
Hvala Stany.
Stany
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 9
Pridružen: Sr Sep 11, 2013 3:27 am

OdgovorNapisal/-a TribesMan » Ne Sep 15, 2013 10:54 am

Bose rabi en signal 12V da se sploh vklopi, verjetno je bilo to prej zvezano, zdaj pa nisi naredil tega. Pomojem je to edini razlog zakaj ti ne dela.
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa 147 JTD 16V
 
Prispevkov: 9349
Pridružen: Če Jul 12, 2007 6:17 pm

OdgovorNapisal/-a Stany » Ne Sep 15, 2013 11:25 am

Ne ni problem v tem, kajti tudi kasneje, ko sem priklopil prejšnji radio tudi tisti ni deloval. Krivec je ojačevalec, kot vse kaže je on tisti, ki je crknil.
Stany
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 9
Pridružen: Sr Sep 11, 2013 3:27 am

OdgovorNapisal/-a Binji » Ne Sep 15, 2013 4:48 pm

Morda samo nisi opazil, da zdaj kaj ni priklopljeno? Da bi ojačevalec ravno zdaj crknil, je kar malo neverjetno.
Binji
Administrator
Administrator
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
 
Prispevkov: 5689
Pridružen: Ne Apr 05, 2009 6:51 pm
Kraj: Jesenice

OdgovorNapisal/-a Stany » Ne Sep 15, 2013 11:18 pm

Je ojačevalec, sedaj sem povezal zvočnike direktno na radio ter odklopil tweeterje in nizkotonca in zadeva deluje normalno :)
Stany
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 9
Pridružen: Sr Sep 11, 2013 3:27 am

OdgovorNapisal/-a Binji » Po Sep 16, 2013 7:38 am

Ojačevalec rabi signal, da se sploh vklopi. Če nima signala, potem ne bo deloval.
Binji
Administrator
Administrator
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
 
Prispevkov: 5689
Pridružen: Ne Apr 05, 2009 6:51 pm
Kraj: Jesenice

OdgovorNapisal/-a TribesMan » Po Sep 16, 2013 9:14 am

Pač kot vsak ojačevalec rabi tudi Bose signal kdaj se vžgat. Za to imaš signal "booster out". Ta se nahaja na malem rumene konektorju priključenem na zadnji strani radia. Če tega kabla ne vštekaš se ojačevalec sploh ne prižge!

Imaš priklopljeno?
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa 147 JTD 16V
 
Prispevkov: 9349
Pridružen: Če Jul 12, 2007 6:17 pm

OdgovorNapisal/-a WiTBoY » Po Sep 16, 2013 10:14 am

preveri tudi če ima ojačevalec stalni +12V. varovalke za bose so za modulom z varovalkam. v skranjnem levem kotu.
WiTBoY
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: 159 2.4 Q4
 
Prispevkov: 3485
Pridružen: Sr Jul 21, 2004 12:10 pm
Kraj: Logatec

OdgovorNapisal/-a Stany » Po Sep 16, 2013 4:54 pm

Imam, sem pomeril zadevo z multimetrom in pride +12V.
Stany
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 9
Pridružen: Sr Sep 11, 2013 3:27 am

OdgovorNapisal/-a WiTBoY » Po Sep 16, 2013 5:06 pm

Slika

pol pa zdej uzadi na konetorji +12 dej na 12+ amp switch v stik ga dej da vidiš če prižge.
WiTBoY
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: 159 2.4 Q4
 
Prispevkov: 3485
Pridružen: Sr Jul 21, 2004 12:10 pm
Kraj: Logatec

OdgovorNapisal/-a Stany » Sr Sep 18, 2013 4:47 pm

WiTBoY napisal/-a:Slika

pol pa zdej uzadi na konetorji +12 dej na 12+ amp switch v stik ga dej da vidiš če prižge.

WiTBoY hvala ti rešeno, jaz sem mislil da zadeva potrebuje 2x 12V ne 3x, to shemo sem iskal cel vikend in je nisem našel tko da res hvala dobiš za pivo ;)
Stany
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 9
Pridružen: Sr Sep 11, 2013 3:27 am

OdgovorNapisal/-a WiTBoY » Sr Sep 18, 2013 4:52 pm

no super :) sam da dela.
WiTBoY
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: 159 2.4 Q4
 
Prispevkov: 3485
Pridružen: Sr Jul 21, 2004 12:10 pm
Kraj: Logatec

OdgovorNapisal/-a marko888 » Sr Okt 02, 2013 10:05 am

Sem imeil isti problem, jp samo da sedaj deluje. :D
marko888
Alfa Junior
Alfa Junior
Uporabniški avatar
Prispevkov: 17
Pridružen: Sr Okt 02, 2013 9:56 am
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a TribesMan » Sr Okt 02, 2013 10:42 am

Stany napisal/-a:
WiTBoY napisal/-a:Slika

pol pa zdej uzadi na konetorji +12 dej na 12+ amp switch v stik ga dej da vidiš če prižge.

WiTBoY hvala ti rešeno, jaz sem mislil da zadeva potrebuje 2x 12V ne 3x, to shemo sem iskal cel vikend in je nisem našel tko da res hvala dobiš za pivo ;)


Samo da nisi "switcha" vezal stalno na 12V, ker ti bo akumulator spraznilo.

Ta signal mora prit iz radia...
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa 147 JTD 16V
 
Prispevkov: 9349
Pridružen: Če Jul 12, 2007 6:17 pm

OdgovorNapisal/-a Stany » Če Okt 03, 2013 1:46 am

seveda sem dal na +12V, ki pridejo ob kontaktu :)
imam še eno vprašanje, vendar nevem kam bi ga uvrstil zato bom tu naredil manjši offtopic.
In sicer me zanima čemu služi ta kabel, saj ni celoten in sem ga zato raje iz avta vzel.
Slika[/img]
Stany
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 9
Pridružen: Sr Sep 11, 2013 3:27 am

Naslednja

Vrni se na Avtoakustika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov