Zadnje novice

Fiat ECU Scanner

Tehnična vprašanja, ki se dotikajo različnih modelov

Moderator: Tehnika moderatorji

Fiat ECU Scanner

OdgovorNapisal/-a TribesMan » Sr Dec 30, 2009 12:16 pm

Tole sem našel:

http://www.fiatecuscan.net

Zadeva je free in omogoča povezavo z kar lepim številom ECUjev v italjanskih avtomobilih. Odličen nadomestek za tiste ki jim je škoda dat 60€ za Alfadiag. Rabite samo VAGcom kabel...

Bom sprobal kako dela in poročam...
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa 147 JTD 16V
 
Prispevkov: 9354
Pridružen: Če Jul 12, 2007 6:17 pm

OdgovorNapisal/-a TribesMan » Sr Dec 30, 2009 12:54 pm

Preizkušeno dela k šus...

Če sem čisto pošten mi je bolj všeč kot Alfadiag. Bolj simpl, nobenih problemov s povezavo (kar je v Alfadiagu velikokrat problem), več možnosti pri logiranju podatkov (lahko logira več kot 4 ECU parametre na enkrat, kar je včasih problem pri Alfadiagu). Log filei so bolje urejeni in lažji za obdelavo, kot pri Alfadiagu.
Pregled napak in opis le teh je tukaj veliko boljši kot pri Alfadiagu...

Toplo toplo priporočam ;)

Rabite samo navaden KKL (Vagcom) kabel in ste pripravljeni za delo.

Na strani piše da lahko v naslednjih verzijah pričakujemo "service reset"... in podporo še za več bencinskih modelov. Trenutno so od alf podprti predvsem dizelski, pri bencincih je bolj ubogo.

Ampk vseeno super programček!
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa 147 JTD 16V
 
Prispevkov: 9354
Pridružen: Če Jul 12, 2007 6:17 pm

OdgovorNapisal/-a BRLE » Sr Dec 30, 2009 3:09 pm

Kje lahko kupim ta kabel...? Pa vidim da obstaja več vrst - kateri je pravi oz. najboljši (najcenejši)... :wink:
V vsaki šali je malo šale (in veliko resnice)!!!
BRLE
Alfa Freak
Alfa Freak
Uporabniški avatar
Prispevkov: 625
Pridružen: Če Maj 17, 2007 7:44 am
Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a TribesMan » Sr Dec 30, 2009 4:00 pm

Na eBayu jih dobiš od 10€ naprej iz Hong Konga.

Na bolhi pa tudi, samo da je nekajkrat dražji...

http://www.bolha.com/oglas382678407/avt ... di-do-2004

edit:

tale je malce ugodnejši ;)

http://www.bolha.com/oglas383009832/tun ... -409-1-usb
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa 147 JTD 16V
 
Prispevkov: 9354
Pridružen: Če Jul 12, 2007 6:17 pm

OdgovorNapisal/-a Creed » Če Dec 31, 2009 12:21 pm

Tega drugega se ti splaca vzeti. Postnina s taiwana je cca.35-40€. Sepravi je s HK tam tam.

LP
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 4299
Pridružen: To Feb 01, 2005 3:22 pm
Kraj: Posočje

OdgovorNapisal/-a Ozi » Če Dec 31, 2009 2:07 pm

Klik - poštnina je free. Edino kar je, da od 15-20 delovnih dni traja dostava oz. vsaj tako je pri podobni stvari, ki sem jo jaz naročal.
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 3611
Pridružen: Če Dec 28, 2006 11:18 am
Kraj: Rivercity

OdgovorNapisal/-a Creed » Če Dec 31, 2009 2:13 pm

Ja v doticnem primeru je res free. No jaz sem iz taiwana dobil paket v 6ih dneh. Carine ni blo treba placat.

LP
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 4299
Pridružen: To Feb 01, 2005 3:22 pm
Kraj: Posočje

OdgovorNapisal/-a TribesMan » Če Dec 31, 2009 2:30 pm

Pri takih nizkih vrednosti se ni za bat carine ali davkov... Postnina pa je v veliko primerih free.
Mene mika da bi si omislil kak KWP2000+ ali pa Galletto ECU programer iz kitajske... Dobis kopijo za smesn dnar... :)
Za naucit osnove pa zajebat ECU bi blo pomojem kr OK :D
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa 147 JTD 16V
 
Prispevkov: 9354
Pridružen: Če Jul 12, 2007 6:17 pm

OdgovorNapisal/-a SubjectX » Če Dec 31, 2009 3:15 pm

narocil kabel iz eBaya, dol potegnu progi, se slisimo cez 2 tedna k kabel pride do mene:D
SubjectX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 1002
Pridružen: To Jun 21, 2005 1:04 pm

OdgovorNapisal/-a Creed » Če Dec 31, 2009 5:49 pm

Se malo pa bo vec forumasev melo "tester" kot pa je AR servisov v tejle nasi dezelci :mrgreen:

Bom kar na Alfa srecanjih brisal napakce iz ECUja :lol:
LP =D>
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 4299
Pridružen: To Feb 01, 2005 3:22 pm
Kraj: Posočje

OdgovorNapisal/-a TribesMan » Če Dec 31, 2009 11:06 pm

Brez problema... z veseljem ustrežem vsakemu sotrpinu :D
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa 147 JTD 16V
 
Prispevkov: 9354
Pridružen: Če Jul 12, 2007 6:17 pm

OdgovorNapisal/-a Gricko » Sr Jan 06, 2010 12:09 am

Kakšne vrste kabel sploh moram gledati??

Malo sem gledal po netu in če sem prav zastopil bi rabil:

za Alfico -usb obd kabel
Za novega Brava - pa OBD verjetno ni pravi....oz mora biti za CAN-bus

Recimo tale:(to sem dal le za primer....cene niti nisem gledal)
http://cgi.ebay.de/CAN-BUS-EOBD-OBD-OBD ... 563847b7a2

bi bil tak kabel dober za oba avta???


A priključki v avtu (obd, obd2, eobd .....so fizično enaki samo protokoli so drugi , ali so tudi mere drugačne...različno število/ razpored pinov)

Hvala za pojasnila
lp
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak
Uporabniški avatar
Vozilo: 156Sw
 
Prispevkov: 850
Pridružen: Če Sep 21, 2006 9:00 pm
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kukec » Sr Jan 06, 2010 1:48 am

sorry za offtopic..
do kakšne vsote ni treba plačat carine iz kitajske oz. če enako velja za zda?

LP
Slika
kukec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 1070
Pridružen: To Sep 30, 2008 7:23 pm
Kraj: Slov. Bistrica

OdgovorNapisal/-a El Barto » Sr Jan 06, 2010 8:39 am

Za carino se ne bat, ker ponavadi je to vse skupaj nič (imaš na cari ene tabele, koliko pride za posamezne stvari).
Problem je 20% davka na vrednosti nad 22€, nad 150€ je pa še carina.

Tukaj se računa vrednost blaga brez stroškov pošiljanja.

Je pa tako, kakor se pač tistim na carini sprdne in kdaj gredo tudi večje vrednosti mimo BP, kdaj pa za malenkosti hočjo račun.

Moj primer je:
- EEprom programator s kitajske za 26$, pa sem moral poslat izpisek transakcije
- MP4 predvajalnik za 23,5€ (35$) prišel direkt, brez prčkanja carinikov


PS
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.28528 je cenej, pa isto pride s kitajske (s tem da tudi poštnine ni).
Arese V6 Power
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Alfa Romeo 166 2.0 TS 2000
 
Prispevkov: 6268
Pridružen: Ne Jan 15, 2006 8:25 am
Kraj: Gorje

OdgovorNapisal/-a Gricko » To Jan 12, 2010 5:19 pm

Tale scanner, ki ga je @El Barto dal:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.28528
bi podpiral ECU in od Alfe (156 jtd ) in od Bravota (1.4 t-jet) ali se motim?

Ali ima kdo od vas tak scanner (kot je na slikci), namreč kolega ga ima (sicer V1.2) in mi je posodil, problem pa je da nimam driverjev za njega ( spraskan CD :doubt: )
Ima kdo driverje za to oz kje bi jih lahko dobil?
lp
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak
Uporabniški avatar
Vozilo: 156Sw
 
Prispevkov: 850
Pridružen: Če Sep 21, 2006 9:00 pm
Kraj: Ljubljana

Naslednja

Vrni se na Ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov