Zadnje novice

Stand-Alone OBD-2/EOBD Diagnosis Scan Tool

Tehnična vprašanja, ki se dotikajo različnih modelov

Moderator: Tehnika moderatorji

Stand-Alone OBD-2/EOBD Diagnosis Scan Tool

OdgovorNapisal/-a alex146 » So Nov 08, 2014 7:51 pm

alex146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Vozilo: AR 159 SW 2,0 JTDM & AR Mito 1,4 turbo LPG
 
Prispevkov: 1528
Pridružen: Po Mar 06, 2006 3:22 pm
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a TribesMan » So Nov 08, 2014 8:19 pm

Veliko bolj priporočam ELM327+MultiECUScan na prenosniku...

Boš imel veliko več koristi od tega.

Tele univerzalne zadeve ti znajo napisat samo kodo napake in pobrisat napake. MultiECUScan zna praktično vse in veliko bolj detajlno.
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa 147 JTD 16V
 
Prispevkov: 9339
Pridružen: Če Jul 12, 2007 6:17 pm

OdgovorNapisal/-a colibry » So Nov 08, 2014 8:22 pm

evo enako kot na alfisti shopu samo velik cenej :) ker postnino bi ti ubistvu mogl racunat max 3-4 eur. Sicer pa pise free shipping :)

http://www.ebay.com/itm/Original-Autel-AutoLink-AL319-Generation-Generation-OBDII-EOBD-Diag-Code-Reader-/251526551101?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item3a9026963d
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 3804
Pridružen: Pe Feb 04, 2005 6:02 pm
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Grilzz » To Nov 11, 2014 9:36 am

Kako pa se povežem na ECU z MultiECUScan?

Jaz imam tele kable:

http://www.ebay.co.uk/itm/3-Pin-OBD-2-V ... 540c112ddf

Na modrem konektorju je tudi switch s katerim lahko prestavljam med pini.
Odprl sem spodnji del armaturke, da sem prišel do konektorja pri ECU-ju in priklopil sem napajanje na 3pinski pretvornik, toda nikakor da se mi poveže z ECU.

Ali je kakšen poseben postopek, ki ga pač ne vem ali je možno da Sw ne podpira 164ke, ker v seznamu vseeno najdem 2 opciji?

Gre se pa za 164ko 3.0 V6 24v 1995.

Hvala in lep pozdrav!
"Anyone who has driven anything from an Alfa 75 to an old Giulia Super or GT Junior will know their real magic lies in the way they come alive in the corners."
Grilzz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 1672
Pridružen: Ne Jan 18, 2004 8:57 pm
Kraj: Lj

OdgovorNapisal/-a didi » To Nov 11, 2014 10:28 am

Grilzz napisal/-a:Kako pa se povežem na ECU z MultiECUScan?

Jaz imam tele kable:

http://www.ebay.co.uk/itm/3-Pin-OBD-2-V ... 540c112ddf

Na modrem konektorju je tudi switch s katerim lahko prestavljam med pini.
Odprl sem spodnji del armaturke, da sem prišel do konektorja pri ECU-ju in priklopil sem napajanje na 3pinski pretvornik, toda nikakor da se mi poveže z ECU.

Ali je kakšen poseben postopek, ki ga pač ne vem ali je možno da Sw ne podpira 164ke, ker v seznamu vseeno najdem 2 opciji?

Gre se pa za 164ko 3.0 V6 24v 1995.

Hvala in lep pozdrav!


V samem programu gres na nastavitve,in tam kjer imas opcijo izber KKL kabel, pogledas kater port uporablja,das test in ok in imas nastavljeno za uporabo ;) ce se vedno ne bos najdu pa povej prid k teb pa ti nastimam,sj sva skor soseda :)

Lp
didi
Alfa Freak
Alfa Freak
Uporabniški avatar
Prispevkov: 793
Pridružen: Ne Maj 20, 2012 11:47 am
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Grilzz » To Nov 11, 2014 10:40 am

To sem naredil.

Settings in potem KKL ter pravi port in dal "test". To ni pokazalo nobene napake.

Potem sem tam poiskal 164ko in motronic in probaval med dvema motronicoma in dal connect.

Potem pokaže kao da hoče povezati, samo predolgo traja.

Kaj veš kako mora biti pa tisti switch nastavljen na KKL konektorju?
"Anyone who has driven anything from an Alfa 75 to an old Giulia Super or GT Junior will know their real magic lies in the way they come alive in the corners."
Grilzz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 1672
Pridružen: Ne Jan 18, 2004 8:57 pm
Kraj: Lj

OdgovorNapisal/-a didi » To Nov 11, 2014 11:07 am

Ne to pa ne vem ker mam cist navaden KKL kabel oz nimam opcije za pretikanje. Pac prklopu sm in je delal. Malo se še poigrej pol pa probi,ce ti je use zagrabl pol bos tud enkrat prsou u ECU.

Lah je pa tud ta fora,da men za motor recimo dela samo Elm 327 kabl in morm zabair bag in ostale module pol prklopt KKL kabl,za nekatere pa dela na vsem...te novejsi niso problem ;)

Lp
didi
Alfa Freak
Alfa Freak
Uporabniški avatar
Prispevkov: 793
Pridružen: Ne Maj 20, 2012 11:47 am
Kraj: Ljubljana

Re: Stand-Alone OBD-2/EOBD Diagnosis Scan Tool

OdgovorNapisal/-a Zakelinho » Pe Apr 10, 2015 8:34 pm

Iščem najcenejšo opcijo za OBD (KKL) kabel. Uporabljal bom za brezplačno verzijo Multi ECUScan.

PS : Pa mogoče še verodostojen Bluetooth ELM327 adapter, ki preverjeno dela na AR 156 dizel 2002? Poplava jih je na bolhi/ebay/netu. Sem kupil enega za 10€ (torej ne najcenejši) pa ni delal.
Zakelinho
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Prispevkov: 93
Pridružen: To Sep 02, 2014 9:35 pm
Kraj: Ljubljana

Re: Stand-Alone OBD-2/EOBD Diagnosis Scan Tool

OdgovorNapisal/-a maf » So Feb 18, 2017 9:50 pm

Zdravo,

nekaj časa nazaj sem si nabavil elm327 bluetooth adapterček v2.1, katerega sem želel povezati z android radiem v svoji 147 (2008). Problem je v tem, ker, čeprav je adapter univerzalen, ne paše v obd port v moji 147. Adapter je trapezast, tako kot vsi, medtem ko je port v alfi pravokoten, in zato ne "paše". Nabavil sem tole.

Obstajajo kaki drugi adapterji prav za alfo 147 mogoče?
maf
Alfa Junior
Alfa Junior
Uporabniški avatar
Prispevkov: 2
Pridružen: Po Maj 25, 2015 11:40 am

Re: Stand-Alone OBD-2/EOBD Diagnosis Scan Tool

OdgovorNapisal/-a WiTBoY » So Feb 18, 2017 9:55 pm

a pa si ti to v taprav konektor potisku ?
Slika
WiTBoY
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: 159 2.4 Q4
 
Prispevkov: 3464
Pridružen: Sr Jul 21, 2004 12:10 pm
Kraj: Logatec

Re: Stand-Alone OBD-2/EOBD Diagnosis Scan Tool

OdgovorNapisal/-a maf » Ne Feb 19, 2017 12:02 pm

Ja, obd2

edit: je ratalo zdaj, samo zdaj ga pa ne najde ne telefon (android 6.0), ne radio (android 5.1)
maf
Alfa Junior
Alfa Junior
Uporabniški avatar
Prispevkov: 2
Pridružen: Po Maj 25, 2015 11:40 am

Re: Stand-Alone OBD-2/EOBD Diagnosis Scan Tool

OdgovorNapisal/-a WiTBoY » Ne Feb 19, 2017 1:52 pm

velika verjetnost je da vmesnik sploh ne dela.
WiTBoY
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: 159 2.4 Q4
 
Prispevkov: 3464
Pridružen: Sr Jul 21, 2004 12:10 pm
Kraj: Logatec


Vrni se na Ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: Proteo Rosso Q4 in 3 gostov