Zadnje novice

Tempomat - Naknadna vgradnja

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Tempomat - Naknadna vgradnja

OdgovorNapisal/-a illiac4 » Po Maj 10, 2010 8:57 pm

Zdravo!
Prosim, če mi lahko povete, ali se da in koliko stane vgradnja tempomata v Alfo 159 1,9JTD 150KM letnik 2008.
Namreč avto nima tempomata in bi ga rad vgradil. Ali je pri 159 možno samo dokupiti račico za tempomat in to že potem deluje?

Hvala.
Zadnjič spremenil illiac4, dne Po Maj 10, 2010 9:12 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
illiac4
Alfa Member
Alfa Member
Prispevkov: 53
Pridružen: Po Maj 10, 2010 8:53 pm

OdgovorNapisal/-a LaserJaMM » Po Maj 10, 2010 9:00 pm

To maš delano za nemški trg? Nimam podatka za ker trg so VAGove motorje ugrajeval v Alfe.

Drgac pa ja tud mene to zanima ker mam isti problem k ti samo da moja Alfa ma JTD motor :mrgreen:
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 7522
Pridružen: Sr Sep 24, 2003 1:12 am

OdgovorNapisal/-a illiac4 » Po Maj 10, 2010 9:13 pm

Moja napaka. Mislil sem JTD :)
illiac4
Alfa Member
Alfa Member
Prispevkov: 53
Pridružen: Po Maj 10, 2010 8:53 pm

OdgovorNapisal/-a LaserJaMM » Po Maj 10, 2010 9:17 pm

Jest upam da se da samo dokupit ročico. Če se da v 147 in 156 nekaterih bi blo fajn da bi se dal tud tle :)
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 7522
Pridružen: Sr Sep 24, 2003 1:12 am

OdgovorNapisal/-a LaserJaMM » To Maj 11, 2010 10:29 pm

No a je kdo k bi znal povedat a se da poinštalirat to notr.... najraj tko k v 147/156 z "magic" konektorjem ki je al pa ga ni :mrgreen:
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 7522
Pridružen: Sr Sep 24, 2003 1:12 am

OdgovorNapisal/-a Mr » Sr Maj 12, 2010 11:24 pm

ja to bi pa še mene zanimalo mam tudi namreč 159 pa tudi nima tempomata :?
Mr
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 14
Pridružen: Sr Maj 05, 2010 2:16 pm
Kraj: Murska sobota

OdgovorNapisal/-a Uroš » Če Maj 13, 2010 7:14 am

ena izmed možnosti je tudi tempomat iz Conrada, kolega ga ima sicer ne v Alfi in deluje odlično.

(pa naj že nekdo ta TDI iz naslova teme spremeni, ker prvi mozolj že imam)
Uroš
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 3646
Pridružen: Po Mar 22, 2004 5:35 pm
Kraj: Maribor-Tezno

OdgovorNapisal/-a LaserJaMM » Če Maj 13, 2010 8:17 am

Moram eno razkopat ki ima original tempomat. Da vidim razliko. Mal si bomo z ePerjem pomagal pa je. Bom sporoču.
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 7522
Pridružen: Sr Sep 24, 2003 1:12 am

OdgovorNapisal/-a illiac4 » Če Maj 13, 2010 8:01 pm

Hmmm, ja jaz sem tudi si naročil eno ročko za tempomat iz avtoodpada in da vidim, če bo šlo. Mogoče ima kdo kako idejo oz. je že to poskusil?
illiac4
Alfa Member
Alfa Member
Prispevkov: 53
Pridružen: Po Maj 10, 2010 8:53 pm

OdgovorNapisal/-a Red Baron » So Maj 15, 2010 9:42 pm

Tempomat se da vgradit. Napeljava mogoče manjka le v najcenejših verzijah, narejenih za italijanska podjetja (tiste popolnoma oskubljene, tudi brez potovalnega računalnika).
Problem nastane kasneje, saj je ročico potrebno prijaviti v računalnik, da se je avt sploh zaveda. Kje se pa to naredi pri nas pa žal ne vem.
Red Baron
Alfa Junior
Alfa Junior
Uporabniški avatar
Prispevkov: 1
Pridružen: Pe Apr 30, 2010 5:47 pm
Kraj: Obala

OdgovorNapisal/-a LaserJaMM » So Maj 15, 2010 10:21 pm

=D> =D> =D> To smo čakal!

Tribes bi ti to znal dopovedat kompu? :mrgreen:
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 7522
Pridružen: Sr Sep 24, 2003 1:12 am

OdgovorNapisal/-a TribesMan » So Maj 15, 2010 10:56 pm

Nope... nisem še slišal nič o temul. Se bom pa pozanimal... :)
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa 147 JTD 16V
 
Prispevkov: 9347
Pridružen: Če Jul 12, 2007 6:17 pm

Tempomat: naknadna vgradnja - AR 159

OdgovorNapisal/-a Teo » Pe Okt 29, 2010 3:38 pm

Novo temo odpiram tukaj, saj smo se doslej o tej temi pogovarjali v forumu od alf 156/147/Gt.

Danes sem prevzel avtomobil pri servisu Stepančič, kjer so mi vgradili tempomat in sicer tako da so naredili na novo ta del inštalacije. Moj avtomobil žal ni imel tega pred pripravljenega.

Celoten poseg traja okoli 4 ure in računali so mi 152€. Ročico sem priskrbel sam (avto.net) in sedaj vse deluje tako kot je treba.

Slednej sem napisal le za to, da se razjasni tema ali je to enostavno možno narediti ali ne.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Teo
Moderator
Moderator
Uporabniški avatar
Prispevkov: 9750
Pridružen: Po Okt 27, 2003 11:44 am
Kraj: Slovenska Bistrica

OdgovorNapisal/-a žival » Pe Okt 29, 2010 4:49 pm

A volan si tud menjal za tistega s tipkami?
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 3246
Pridružen: Pe Avg 26, 2005 12:42 pm
Kraj: Litija

OdgovorNapisal/-a MaStr » Pe Okt 29, 2010 5:32 pm

Pa predstavil jo tudi še nisi =;
MaStr
Moderator
Moderator
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa Romeo 159, 1.9JTDm
 
Prispevkov: 7665
Pridružen: Sr Nov 09, 2005 8:34 pm
Kraj: Assling (Jesenice)

Naslednja

Vrni se na 159, Brera, Spider

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov