Iskanje novega vodstva kluba za leto 2013 in dalje

Info o klubu, za NOVE člane,..
Uporabniški avatar
Bojanxe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 4820
Pridružen: Po Jul 11, 2011 8:41 pm
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 155 1.8 8V Sport
Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm
Kraj: Ljubljana

Vem da ni vodenje kluba samo organizacija srečanj in si predstavljam da je kar nekaj dela v "ozadju" delovanja kluba.
Ampak saj iz tega razloga, za opravljanje tega dela, ste poiskali nove ljudi, ki bodo prinesli zagon klubu. Vendar moraš razumeti, da na srečanju si ne razbijamo glav z iskanjem odgovorov in idej za klubsko problematiko, ampak se gremo fajn imet. In tudi na uradno srečanje (ko bo) bomo prišli zato. Kot si rekel, reševanje problemov na klubsko tematiko, spada na uradno sejo.
In sem pripravljen pomagati, pa tudi na kakšno sejo bom prišel ko bom član. Če bom mnenja da lahko dejansko pripomorem k delovanju kluba, pa bom to tudi povedal.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 11797
Pridružen: Sr Dec 05, 2007 11:08 am
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Da postavim debato malo v perspektivo: moraš razumet, da smo se eni na seje vozili iz Murske Sobote v LJ in nazaj in za to je potrebno kar nekaj časa, ki pa ga ni vedno v izobilju. Jaz razumem, da si ni težko nekomu iz LJ vzet eno urco ali pa dve za en klepet, toda v mojem primeru je to pravi podvig časovnega usklajevanja celega dne, včasih celo vikenda, ker samo za vožnjo porabim cca 4 ure. In potem na forumu od uporabnikov za svoje delo in čas dobiš samo grajo in zavijanje z očmi. Ko pa prosiš koga za kakšno pomoč pri enem ali drugem, je pa seveda vse izjemno težko in naporno in večinoma ostane vse samo pri obljubah o jutri in pojutrišnjem, če sploh.

Srečanja seveda niso namenjena temu, da bi se člani ukvarjali s tem ali onim problemom, na žalost pa so organizatorji (Alfa klub) v to primorani. Nenazadnje je fajn imeti čevape na krožniku, plesko v roki in pivo na mizi. Vse pač ne pride samo od sebe.

Vsekakor pa vabljen na sejo kot novopečeni član Alfa kluba.
Uporabniški avatar
Bojanxe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 4820
Pridružen: Po Jul 11, 2011 8:41 pm
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 155 1.8 8V Sport
Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm
Kraj: Ljubljana

alfa_samec napisal/-a:Srečanja seveda niso namenjena temu, da bi se člani ukvarjali s tem ali onim problemom, na žalost pa so organizatorji (Alfa klub) v to primorani.

Vsekakor pa vabljen na sejo kot novopečeni član Alfa kluba.
No tako si nekako povzel bistvo. Moje mnenje o vodstvu sem pa že povedal, verjamem da je delo vse prej kot lahko in do te "krize" (če se lahko tako izrazim, pač pomanjkanje časa in volje) je bilo vodstvo uspešno pri vodenju kluba. Z novimi, svežimi močmi v klubu, pa verjamem da boste zadevo uspešno vodili dalje.

Na seji se pa vidimo.
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 1700
Pridružen: To Apr 05, 2005 9:43 pm
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

Ne bom se spuščal v globoke debate ampak kolikor slišim dobro kaže glede prihodnosti kluba, kar je najpomembnejše. Mogoče meni osebno sam klub ne pomeni veliko, mi pa skupnost ljubiteljev vozil pomeni veliko in bi bilo res škoda, da bi propadla.
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 3687
Pridružen: Če Feb 25, 2010 5:47 pm
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Žiri

lih kuhanci so zanimivi, članstvo v klubu je pa bedarija, ne rabim popustov za pranje. :D

Se ne splača lih najbolj :)

Jaz bi edino sodeloval pri organizaciji kakega trackday-a, sam edina dirka ki bi jo lahko na temu forumu organiziru je poliranje na 100m

Se vidmo v kranju :cheers:
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 2831
Pridružen: Po Mar 13, 2006 9:06 pm
Kraj: Kranj

Mogoče je malo "hinavsko" se vtikati v tako temo, če nisem ne član kluba, ne nekdo, ki bi se bil pripravljen vpreči.
Pa vendar, lepo je bilo rečeno, da če ima kdo voljo (da to je najbrž najbolj pomembno) in poseduje določena znanja naj se "da naprej". Sam sem bil nad eno odločitvijo tega vodstva razočaran. To je bila neaktvnost pri letošnjem Zegafestu. Tu bi rekel, da bi morali vsaj na načelni ravni podpreti dogodek. Ne poznam ozadja, tako da ne bom razpredal naprej.
Vse ostalo, kar se je dogajalo je pa povsem na nivoju. Mogoče se je res malo izgubilo zagon, vendar je potrebno pogledati malo naokoli. Generacija ki je nastavila danes uspešne forume, je prišla v leta, ko je pomembno še kaj drugega v življenju. Povsem eksistenčna vprašanja, najbrž ne pomaga situacija, ki je ta trenutek okoli nas. Nastale so družine, nove obveze,.....
Potrebno je razumet, da se z zorenjem človeka tudi premešajo prioritete na lestvici. Če pa pride še do debakla, kot je bil letošnji meet, se je pa najbrž še težje gnati.

Kapo dol vodstvu kluba, da je javno pozval k spremembam in za pomoč novih ljudi.
Upam, da se je na PS pridobilo bolj konstruktivne ponudbe. Sam sem takoj, ko se je tema pojavila spesnil post, pa sem ga raje zbrisal, ker se mi ni zdelo, da bi naj kaj komentiral, če nisem pripravljen sam kaj postoriti. Sem pač navajen določene komoditete, ki jih prinesejo ta leta.

In k razlogom, da sem se tokrat oglasil (poleg tega, da bi okrcal vse tiste, ki znajo "šinfat", sami pa ne bi naredili nič - kako slovensko!).
- najprej bi se zahvalil za organizacijo ogleda AR muzeja (brez tega kluba ga najbrž ne bi nikoli)
- za naprej bi predlagal, da se vse meete organizira v obdobju od 25.4 - 20.6 (zdi se mi, da je to pravi čas, za kaj takega - mogoče tudi sodelovanje z organizatorjem dogodka v tem terminu, tudi sam že ponujal pomoč, če bi se tak dogodek odvijal v Istri)
- predlagam, da se malce bolj aktivira generalnega zastopnika za znamko v Slo. (vidim določeno sinergijo, katera je ta trenutek neizkoriščena)
- da trenutna ekipa poišče nove moči med zagnano mladino (ki že poremore določeno vsebino) in tudi nekaj zrelejših duš se potika po forumu, ki bi se spopadli z kakšnim novim izivom
- večkrat sem se spraševal, zakaj se ne pripravi kakšnega dogodka, ki bi vključeval Raceland (ni potrebno, da je za cel dan. Lahko se skombinira s kakšno panoramsko na tem koncu in se zaključi na RL)
- na koncu poletja bi se lahko organizirali kakšni dvodnevni Dolomiti, Grossglockner,.... (ki bi lahko postali vsakoletni, variant je več, kot dovolj) - to bi lahko bilo za konec poletja
- organiziran ogled F1?? Madžarska, obeta se Avstrija,...??
- bolj aktivno sodelovanje v mednarodnih meet-ih??
- mogoče se aktiveje povezati s starodobniki, tam Alfa ima določeno ......... kaj pa vem, kako se temu reče.
-

Možnosti za nadaljevanje je ogromno, razumem da se je določena sredina odločila, da vse skupaj preda naprej. Sedaj pa hočem videti v tej temi le konstruktivne poste! Bo šlo?
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 1700
Pridružen: To Apr 05, 2005 9:43 pm
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

Kako stojijo stvari?
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 5102
Pridružen: Sr Jan 14, 2004 12:36 pm
Kraj: Postojna

Stvari stojijo precej dobro. Z zainteresiranimi za sodelovanje v klubu smo že imeli en sestanek. Še eden se obeta. Vsekakor pa se lahko še kdorkoli prostovoljno javi in pomaga. Mislim, da se za prihodnost kluba nikakor ni bati.

Sicer v temi neisem veliko odgovarjal, se pa vsem zahvaljujem za konstruktivne poste ter predloge. Vsekakor bomo poizkušali čimveč upoštevati v bodoče.

Še enkrat pa velja povabilo k sodelovanju. Več nas bo, močnejši bomo.
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 4033
Pridružen: Sr Okt 01, 2003 5:22 pm
Vozilo: Alfa Romeo Guiletta QV
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

Vsekakor hvala za kontruktivno "kritiko" (@roberth). Vsak nasvet je vedno dobrodošel. Je pa res, da idej lahko imaš veliko, če pa ni volje je težava. Bom odogovril na dve tri zadeve iz preteklih izkušenj kar se tiče.

- denar & čas .......ne bom razprezal o politiki, vendar način življenja se je v zadnjih 5-6 letih tako spremenil kar se tega tiče, da ljudje dejansko so samo še kuča-posao ali pa študij-posao, da bo kdaj ratal kuča-posao.

- alfa klub smo še v času ko sem imel mandat (hehe se dobr sliš) včlanili v AŠ2005. Smo statut temu primerno uredili. Sicer članarine ni plačane, vendar če se najde ekipa, ki bi rada dirkala tako ali drugače je vse pripravljeno. do sedaj ni eden v vsem tem času pokazal interesa

- kot alfa klub (tu mislim tako klub in posameznike) smo ogromno pripomogli, da se se v sloveniji pojavile t.i. dirke v pospeševanju. še sedaj sameva tema o tem nekje na forumu.

- sam sem govoril večkrat s zastiopnikom, nazdnje ob veliki 110 obletnici. odgovor je bil: ne nas pa ne zanima ta dogodek. to je bil odgovor določene ga. ki je sicer ne bom imenoval, je pa PR za našo Alfo.
na koncu nam je minimalno uspelo, da sem s Fiat Viet pripeljal ene 5-6 alf na gospodarsko razstavišče. Prostor je bil zastonj vse je bilo zastonj pa klub-a ni bilo tam ne članov.....

-naši ljubitelji starodobnih alf so ravno se jako čudili, kako mi ni uspelo ob vseh teh ljudeh na forumu pripeljat vsaj 5 avtomobilov. ...In naših srečanj so se udeleževali. Vendar zadeva mora biti dvosmerna.

Pa se vrnem nazaj na denar & čas . Samo nekdo ki ima oboje se lahko ukvaraj s organizacijo. In takih je vedno manj. Žal je tako, da kljub ljubiteljev je prostovoljno delo in samo ljubezen do znamke je plačilo. Ter zadovoljni pogledi udeležencev na srečanjih.

V kolikor se v najde kaj članov kluba, ki bi se ukvarjali s Avto športom in karkoli potrebujejo sem na voljo za pomoč.
Odgovori
  • Informacija