Pogoji za oddajo malih oglasov

Info o klubu, za NOVE člane,..
Odgovori
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Prispevkov: 7812
Pridružen: Ne Apr 05, 2009 6:51 pm
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
Kraj: Jesenice

V klubu smo se odločili, da lahko male oglase oddajajo samo uporabniki, ki imajo že vsaj 20 oddanih odgovorov na forumu. Radi bi namreč dosegli, da se na forumu v glavnem pomaga in pogovarja, saj se redno dogaja, da se uporabniki registrirajo samo z namenom oddaje oglasa. Kot posledica pa je tudi veliko oglasov v neskladju s pravili o oddaji oglasov.

Upam, da to pripomore k še boljšemu forumu.
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 3840
Pridružen: Pe Feb 04, 2005 5:02 pm
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Jaz bi definitivno mejnik odgovorov dvignil na vsaj 50.... moje misljenje... Opaziti je da se "taki uporabniki" ki naredijo racun z namenom oddaje oglasov, vsaj toliko potrudijo da naklepa nahitro tistih 20 postov in ze fino oglasuje svoje produkte. Z mejo 50 bi se stanje sigurno izboljsalo...
Uporabniški avatar
alex146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 1739
Pridružen: Po Mar 06, 2006 2:22 pm
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: AR 159 SW 2,0 JTDM & AR Mito 1,4 turbo LPG
Kraj: Ljubljana

colibry napisal/-a:Jaz bi definitivno mejnik odgovorov dvignil na vsaj 50.... moje misljenje... Opaziti je da se "taki uporabniki" ki naredijo racun z namenom oddaje oglasov, vsaj toliko potrudijo da naklepa nahitro tistih 20 postov in ze fino oglasuje svoje produkte. Z mejo 50 bi se stanje sigurno izboljsalo...
+1
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Prispevkov: 9772
Pridružen: Sr Nov 09, 2005 7:34 pm
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Jaz bi za pogoj logiranja na forum dal obvezno samopredstavitev. Šele po tem bi si vsak prišlek/zainteresirani odklenil (po odobritvi moderatorjev) možnost globjega pogleda v forum in pravico do pisanja postov. Če predstavitev ne bi bila "po pravilih" mu pač moderatorji ne odklenejo možnost logiranja....
Tako imajo tudi na HR forumu in stvar očitno deluje. Zato so tudi komentarji precej bolj na ravni in praktično ni nobene otroške prcaže in prepucavanja kot tu in še spamov bi se rešili....
Možnost pisanja oglasov pa potem komot ostane pri številki 20 ....
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
SilverMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 1069
Pridružen: Če Mar 27, 2014 9:36 pm
Vozilo: 147 JTDm 16v TbT
Kraj: Črnomelj

Število ne rabi bit 50, marsikdo tako cifro ne nakleplje v več kot letu dni, pa zato ne moreš reči, da ni dober uporabnik. 20 se mi zdi povsem realno.
Potemtakem bi morali tudi uporabnike z 0 prispevki po recimo 2 mesecih gladko brisat iz spiska, ne pa jih imet za hvaljenje pri številu registriranih pojav na forumu... Če od dobrih 6600 registrirancev odšteješ tiste z 0 posti prideš malo nad 4000, če pa še enoprispevčne padalce brišeš, nas ostane komaj dobra polovica...

Pa tole z obvezno predstavitvijo je meni osebno prav mimo. Ne se s tem rešiš vrtca, ampak z bolj doslednimi pravili in moderatorji. Primer sta recimo dva slo foruma elektronikov, kjer se forsira pravilno slovenščino, ne pa dopušča neke nerazumljive internetščine z dialekti.
In prav zaradi obvezne predstavitve me na hr forumu ni, čeprav bi kdaj lahko kaj napisal. Saj ne da je to kakšna huda izguba zanje, vsekakor pa sigurno nisem edini tak.
Nenazadnje, oni imajo 2900 forumašev od leta 2006 (?), mi pa 6600 od 2003? Torej 320 novincev na leto napram 550/leto. Tudi če naše padalce brišeš, je še vedno bolj "zanimiva" naša cifra, z ozirom koliko več prebivalcev ima "lijepa njihova"... Pa tudi pri njih (oz. kjerkoli) se najde prcanje, le da ga ni toliko opazit, saj najbrž ne visiš tam niti približno toliko kot tu.
Imajo pa nekaj, kar mi je zelo všeč: obvezen kraj v profilu. Koliko nas ima pa tu ta podatek vpisan?

Cilj mora biti dvig nivoja, ne pa odganjanje potencialnih uporabnikov.

Zgolj mojih 5 dinarjev...
http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.php?f=8&t=36179" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 2180
Pridružen: To Jan 09, 2007 10:58 am
Vozilo: ....
Kraj: Bizeljsko / Maribor
Kontakt:

meni se to s predstavitvijo ne zdi tak hudo mimo...sej ne rabiš življenjepisa napisat, pač malo poveš kdo, od kje, kaj voziš(mogoče s sliko, ker vsi nimajo predstavljenih avtov)...

kraj bi lahko bil mogoče obvezen :)

za oglase pa sem sigurno za to da morš 20 objav met(hr mislim da jih ma 50 al 75?), sicer pa ne vem kak bi se potem ločilo te klubske partnerje, kateri imajo samo oglase gor?
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Prispevkov: 7812
Pridružen: Ne Apr 05, 2009 6:51 pm
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
Kraj: Jesenice

V bistvu je tako, kot je SilverMan povedal. Za predstavitev smo tudi debatirali že nekajkrat, a smo se odločili, da tega zaenkrat ne bo.
Tudi teh 20 objav je nekako kompromis in po moje zaenkrat dobro deluje. Če se izkaže drugače, bomo pa še kaj spremenili :)
Uporabniški avatar
legenda1979
Alfa Freak
Alfa Freak
Prispevkov: 587
Pridružen: Če Avg 21, 2014 5:41 am
Vozilo: AR 159 2.0 jtdm

Iskreno povedano, sam res ne vidim nekega hudega problema glede oglasov. Registriran uporabnik sem kakšno leto in pol in od takrat sem praktično vsakodnevno (večkrat na dan) na forumu in v tem času nisem zasledil kakšnega drastičnega porasta (neprimernih) oglasov. Res je, da je bilo parkrat nekaj "čudnih" oglasov (jakne,čevlji...) vendar ste moderatorji to hitro počistili. Če nekdo prodaja Alfo in se samo zaradi tega registrira, da bo oddal tukaj oglas v tem ne vidim nič spornega, od tega imamo uporabniki samo korist. Bolj sporni se mi zdijo oglasi registriranih uporabnikov z ogromno posti, ki vsake toliko časa prodajajo kitajsko robo po večkratni vrednosti. Po moje bi morali tukaj moderatorji odigrati bolj aktivno vlogo in tudi te "prekupčevalce" odstraniti.
159 2.0 jtdm
Gorjup
Alfist
Alfist
Prispevkov: 428
Pridružen: To Apr 03, 2012 9:57 pm
Vozilo: Alfa Romeo 159 Ti, 2.0, letnik 2009
Kraj: Ljubljana

Se strinjam da oglasov ni ravno preveč, niti se mi ne zdijo sporni, če se za to registrera pa naj se, op drugi strani, eč bi bila omejitev 20 objav bi pač nabil 20 nekih objav v raznih temah, ravno toliko da ne dobi kakšnega opozorila za neprimerno vedenje in potem hopa oglas. saj vsi vidimo da ima uporabnik ki prodaja super duper Alfo 1 objavo in hitro vidimo kam pes taco moli :)
kar se tiče pa raznih preprodajacev kitajcev po višjih cenah se mi zdi bolj sporno ampak mi je jasno da ne morajo moderatorji za vsakega preverjat a prodaja po višji ali pošteni ceni, če jih pa uporabniki prijavimo je pa drugo in bi morali reagirat, kar bi rekel da tudi storijo, ker kolikor vidim so precej prisotni in odzivni.
Uporabniški avatar
Lucc
Alfa Freak
Alfa Freak
Prispevkov: 937
Pridružen: Sr Sep 19, 2007 2:29 pm
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: AR GT
Kraj: Kozina

??? Spet oglas nekoga, ki ima 10 postov.

O čem vi sploh govorite? :?:
Hranata
Alfa Freak
Alfa Freak
Prispevkov: 750
Pridružen: To Sep 16, 2014 6:24 pm
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: 156 2.4 JTD 10V GTB2260 (projekt), Citroen Berlingo 1.5BHDi Shine XTR (daily)
Kraj: Cerkno

Lucc napisal/-a:??? Spet oglas nekoga, ki ima 10 postov.

O čem vi sploh govorite? :?:
Če je bil prijavljen preden so spremenili to omejitev, lahko oddaja oglase. Me je že kake dva meseca isto zanimalo, kako je to možno :wink:
Slika
Uporabniški avatar
Lucc
Alfa Freak
Alfa Freak
Prispevkov: 937
Pridružen: Sr Sep 19, 2007 2:29 pm
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: AR GT
Kraj: Kozina

Hranata napisal/-a:Če je bil prijavljen preden so spremenili to omejitev, lahko oddaja oglase. Me je že kake dva meseca isto zanimalo, kako je to možno :wink:
aaaa, hvala za razlago. :)
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 2240
Pridružen: Po Maj 14, 2012 5:27 pm
Kraj: Ljubljana

Številčno omejevanje pri objavi oglasov ni ok. Namreč s tem dejansko lahko nekdo naflika tiste objave na hitro, da doseže kvorum.
Boljša bi bila časovna omejitev. Aktivno članstvo vsaj 3 mesece. Aktivno pomeni, da je v 90 dneh vsaj 30 dni logiran na forum.
Sama objava avtomobila ne bo nič prispevala k boljši dostopnosti ali obveščenosti forumašev, namreč itak vsi avte iščemo na avtonetu in primerjamo cene itd na tujih portalih.
Gre pa za zavajanje kjer lahko nek "mlečnozobi" forumaš kupi avto od "forumaša", ker na tem mestu bi se strinjal, da so alfe forumašev bolje vzdrževane kot od nekih oseb, ki so alfo kupile si jo 1 leto lastile in jo potem podajajo, ko je potrebno narediti prvi večji servis. In na žalost tak sloves alfa ima. Nekomu je všeč jo kupi, ku prva roka poškripa so pa jajca.

Pa še mnenje glede "čunk lee" robe. ČE nekdo kupi poceni kitajsko robo in jo nato na forumu želi drago prodati. HM, tukaj ni nič spornega, aj se kupec odloči sam. Omejimo lahko samo število oglasov, ki jih nekdo v danem trenutku ima. Izjema so samo sponzorji, ki zakupijo oglasno mesto, pa še to meni osebno ni všeč, ker gre v tem primeru za komercializiranje foruma, ki je primarno namenjen izmenjavi mnenj, nasvetov, pomoči, druženju itd.
Odgovori
  • Informacija