Pozdravljeni.
Sem nov na vašem forumu. Alfe žal poznam samo kot oblikovno lepa vozila, ter iz raznih debat, nikoli pa si je nisem lastil-še

. Mogoče je čas za spremebe.
Nekako mi je padla v oči ar 159 sw ti, letnik 2009. Ima pa ceno napram drugim 159 kar visoko cca 8000eur. Spodaj prilozim link. Avto je bil 2019 uvožen iz Francije- servisne knjige ni. Prav tako po podatkih z avtologa razen zapisa kilometrov(181200) ob uvozu 2019 vse do danes ni. Lahko sploh zvoni še kakšen dodaten alarm
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
?
Vžig in samo delovanje motorja v prostem teku povsem normalno za dizelski motor. Egr blokiran, dpf odstranjen. Kolikor sem uspel izvedeti, je bila na vozilu že menjana glava motorja, prav tako narejen obsežen servis, ker naj bi blokirala oljna črpalka zato je posledično prišlo do večje okvare. Zadeva naj bi bila sanirana pri pooblaščencu v vrednosti cca 3k eur. Gre pa za, vsaj po forumih sodeč problematičen motor 2.4 jtdm 20v 209km motor oz mnenja so si zelo različna, tako da ga eni priporočajo drugi odsvetujejo. Avto je lepo ohranjen in za letnik so tudi km solidni, kot skoraj vsi na avtonetu

.
V kolikor je komu avto na povezavi poznan, bom vesel vsakršnje informacije o dotičnem vozilu oz 2.4 motorju nasplošno. Tem o tem motorju je na forumu veliko, bolj me zanimajo vaše izkušnje po sami menjavi glave oz ali je samo vprašanje časa kdaj zopet poči.
Za morebitne informacije in odgovore se vam lepo zahvaljujem.
Lp, s.
Evo še povezava do oglasa:
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... Sportwagon
Edit: Premaknjeno v primerno tematiko ...