Zadnje novice

Problem z BOSE wooferjem - AR 159

Vse kar se tiče avtoakustike

Problem z BOSE wooferjem - AR 159

OdgovorNapisal/-a jnz85 » Če Dec 11, 2014 7:36 pm

Zdravo.
Teden ali dva nazaj se mi je prvič pojavil ta problem - ko vžgem avto (in je radio že prej prižgan) woofer parkrat zapraska / popoka. Tudi med normalnim poslušanjem glasbe včasih poka, predvsem pri določenih basih (frekvencah). Ni pa to vedno. Včasih lahko dam tudi na 30/40 glasnost, pa je zvok lep (tudi bas je čist) in nič ne poka. Včasih pa že pri 15 zafrkava.

Ima kdo kakšno idejo kaj bi to lahko bilo? Skurjen woofer?
Komu v Ljubljani lahko to peljem pokazat / poštimat?

Gre pa za original Bose, vgrajen že ob nakupu.

Pa še to - sicer verjetno nima veze, ampak vseeno - problem se je začenjal pojavljati takoj po velikem servisu. Prej problema ni bilo, ker bi opazil - vsakič namreč poslušam glasbo na glas. Ko sem se peljal do servisa sem poslušal mp3je normalno - ko pa sem se odpeljal s servisa je začelo pokat....
jnz85
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Prispevkov: 85
Pridružen: Pe Jan 17, 2014 11:59 am

problem z wooferjem, AR159, Bose

OdgovorNapisal/-a jnz85 » So Dec 13, 2014 10:25 pm

Zdravo. Sem že odprl temo v "akustiki" pa nihče ne odgovarja. Bom povprašal še tukaj.

Teden ali dva nazaj se mi je prvič pojavil problem - ko vžgem avto (in je radio že prej prižgan) woofer parkrat zapraska / popoka. Tudi med normalnim poslušanjem glasbe včasih poka, predvsem pri določenih basih (frekvencah). Ni pa to vedno. Včasih lahko dam tudi na 30/40 glasnost, pa je zvok lep (tudi bas je čist) in nič ne poka. Včasih pa že pri 15 zafrkava.

Ima kdo kakšno idejo kaj bi to lahko bilo? Skurjen woofer?
Komu v Ljubljani lahko to peljem pokazat / poštimat?

Gre pa za original Bose, vgrajen že ob nakupu.

Pa še to - sicer verjetno nima veze, ampak vseeno - problem se je začenjal pojavljati takoj po velikem servisu. Prej problema ni bilo, ker bi opazil - vsakič namreč poslušam glasbo na glas. Ko sem se peljal do servisa sem poslušal mp3je normalno - ko pa sem se odpeljal s servisa je začelo pokat....

Hvala za odgovore.
jnz85
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Prispevkov: 85
Pridružen: Pe Jan 17, 2014 11:59 am

Re: problem z wooferjem, AR159, Bose

OdgovorNapisal/-a Binji » Ne Dec 14, 2014 2:29 pm

V Ljubljani poznam Orange audio in Radio Vili (klubska partnerja) če kaj pomaga.
Zvočnike obnavljajo tudi nekje okoli Črnuč, če boš rabil, ampak sem pozabil firmo..
Binji
Administrator
Administrator
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
 
Prispevkov: 5933
Pridružen: Ne Apr 05, 2009 6:51 pm
Kraj: Jesenice

Re: problem z wooferjem, AR159, Bose

OdgovorNapisal/-a Bojanxe » Ne Dec 14, 2014 4:10 pm

Žagar Audio, Srednje Gameljne...

http://zagaraudio.si/servis/
Alfa Klub Slovenija
Bojanxe
Administrator
Administrator
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Vozilo: Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTDm 20V
Alfa Romeo 155 1.8 8V
 
Prispevkov: 4554
Pridružen: Po Jul 11, 2011 8:41 pm
Kraj: Ljubljana

Re: problem z wooferjem, AR159, Bose

OdgovorNapisal/-a MaStr » Ne Dec 14, 2014 4:12 pm

Bojanxe napisal/-a:Žagar Audio, Srednje Gameljne...

http://zagaraudio.si/servis/


Priporočam! Dal obnoviti/popraviti membrano hišnega suba....
MaStr
Moderator
Moderator
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa Romeo 159, 1.9JTDm
 
Prispevkov: 7821
Pridružen: Sr Nov 09, 2005 8:34 pm
Kraj: Assling (Jesenice)

Re: problem z wooferjem, AR159, Bose

OdgovorNapisal/-a jnz85 » Ne Dec 14, 2014 11:11 pm

Hvala za odgovore. Bom poklical pa preveil cene.
Kok približno stane obnova suba? Ker je verjetno skurjen, ne?
jnz85
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Prispevkov: 85
Pridružen: Pe Jan 17, 2014 11:59 am

Re: problem z wooferjem, AR159, Bose

OdgovorNapisal/-a jnz85 » Po Dec 15, 2014 4:10 pm

Sem klical zagaraudio in pravijo, da se zadeva lahko pogleda, vendar moram sam dobiti ojačevalec ven.
Sem malo pogledal zadnjo polico in je nemogoče dobiti karkoli ven, brez da se polomi pol avta. Oziroma jaz ne znam dobiti zadeve ven :-)

A ma kdo izkušnje s tem? Kako bi dobil ojačevalec / sub ven? Na internetu ne najdem nobenih navodil......
jnz85
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Prispevkov: 85
Pridružen: Pe Jan 17, 2014 11:59 am

Re: problem z wooferjem, AR159, Bose

OdgovorNapisal/-a jnz85 » Po Dec 15, 2014 7:33 pm

Sem malo "diagnosticiral" problem...

Če odklopim sub (konektor na subu) lahko nabijem glasnost do konca, pa nič ne poka.
Če nazaj priklopim sub začne pokat.
Sem pa opazil, da ko premikam konektor od suba (ko je do konca noter vstavljen in že zaskočen - torej dobro spojen) tudi šumi / poka.

Torej, ali je skurjen sub ali pa kanal od suba na ojačevalcu, ne?
jnz85
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Prispevkov: 85
Pridružen: Pe Jan 17, 2014 11:59 am

Re: problem z wooferjem, AR159, Bose

OdgovorNapisal/-a rookec » Če Dec 18, 2014 4:14 pm

sub se da normalno odšravfati ven, ga držijo 4je vijaki, lahko se tudi do mene pripelješ in zadevo pogledava, se kot hobi ukvarjam s tem (Kabuum Sound).
1. Alfa Romeo 147 1.9 JTDM 150km 2007
2. Alfa Romeo 156 1.9 JTD 116km 2003
3. Alfa Romeo 159 2.4 JTD 210km 2008
Kabuum Sound Avtoakustika
rookec
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Prispevkov: 104
Pridružen: Sr Avg 31, 2011 6:31 pm

Re: problem z wooferjem, AR159, Bose

OdgovorNapisal/-a jnz85 » Po Dec 22, 2014 8:36 pm

Super. Jaz namreč nimam niti pravega orodja, niti prostora, kjer bi lahko to v miru delal.

Pošlji mi prosim kontakt na zs pa napiši kdaj bi imel čas.
(jaz sem iz BTCja).
jnz85
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Prispevkov: 85
Pridružen: Pe Jan 17, 2014 11:59 am

Re: problem z wooferjem, AR159, Bose

OdgovorNapisal/-a jnz85 » Če Feb 19, 2015 9:28 pm

Odpravil "problem" - razdrl in odmontiral subwoofer zadaj, odklopil ojačevalec, malo pretipal kable ter vse na novo pritrdil.
Sedaj dela spet tako kot je prej. Izgleda je bil nekje samo stik, oz. je nekje začelo malo prebijat (masa?) zaradi mojega nabijanja muske / vibracij.
Zdej zgleda vse normalno (poslušal musko 1 uro na poti v LJ na 3/4 glasnosti z normalnimi basi).
jnz85
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Prispevkov: 85
Pridružen: Pe Jan 17, 2014 11:59 am


Vrni se na Avtoakustika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov