Zadnje novice

Fiat ECU Scanner

Tehnična vprašanja, ki se dotikajo različnih modelov

Moderator: Tehnika moderatorji

Re: Fiat ECU Scanner

OdgovorNapisal/-a nejchy » Pe Sep 25, 2015 12:06 pm

prašal bi če je kdo tukaj iz okolice gorenjske ki ima tudi ta kabel vagkkl+ fiat da bi pokazal malo kako in kaj in kateri program uporabljate katero verzijo za alfo 159 :D ?
nejchy
Alfa Junior
Alfa Junior
Uporabniški avatar
Prispevkov: 47
Pridružen: So Feb 08, 2014 6:42 pm
Kraj: kranj

Re: Fiat ECU Scanner

OdgovorNapisal/-a 123 » Pe Jul 07, 2017 1:41 pm

Ker sem moral zamenjati win xp za win 10, je sedaj spet nastal problem pri povezavi FES z CPU-jem avta. Mogoče je že kdo v win 10 nastavil te nastavitve za wag-com kabel. Za win xp nastavitve COM portov imam še napisane, samo v win 10 pa ni možnosti teh nastavitev :-k
123
Alfist
Alfist
Uporabniški avatar
Vozilo: Lancia Lybra 2.4jtd, 2004
 
Prispevkov: 366
Pridružen: Pe Avg 12, 2005 12:09 pm

Re: Fiat ECU Scanner

OdgovorNapisal/-a 123 » Pe Jul 07, 2017 6:12 pm

No, napaka je v usb gonilniku vag-com kabla:
Slika

Kdo ve kje najti ustrezen gonilnik za win10 oz. ga ima? Z odpravo težav strojne opreme so mi win10 enkrat popravili zadevo , tako da se mi je uspelo povezati z avtom, ko pa sem naslednjič spet priklopil kabel pa spet ta napaka.
123
Alfist
Alfist
Uporabniški avatar
Vozilo: Lancia Lybra 2.4jtd, 2004
 
Prispevkov: 366
Pridružen: Pe Avg 12, 2005 12:09 pm

Re: Fiat ECU Scanner

OdgovorNapisal/-a El Barto » Sr Avg 09, 2017 12:29 pm

Poskusi pobrskat po netu za Win 10 driverje, preko hardware ID naprave ... nekaj v stilu PCI\VEN_8236...
Arese V6 Power
Made in Italy, perfected in my garage
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Alfa Romeo 166 2.0 TS 2000
Alfa Romeo 147 1.6 TS 2001
 
Prispevkov: 6408
Pridružen: Ne Jan 15, 2006 7:25 am
Kraj: Gorje

Re: Fiat ECU Scanner

OdgovorNapisal/-a mare87 » To Sep 05, 2017 4:44 pm

imam fiat ecuscan polno verzijo. problem je ker se ne morem povezat na can (bodycomputer). imam elm kabelj in rumen adapter pa se ne poveže. napiše preverite kabelj, serijska vrata. na motorno elektroniko se pa normalno povežem z elm kablom...
Alfa 147, Alfa Romeo Sportwagon, 2.5 V6
mare87
Alfa Freak
Alfa Freak
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Vozilo: Alfa 147, 1.6, Alfa 156 2.5 V6, Sportwagon
 
Prispevkov: 869
Pridružen: Pe Jul 24, 2009 7:37 pm
Kraj: Škocjan

Re: Fiat ECU Scanner

OdgovorNapisal/-a Alfista93 » Po Jan 15, 2018 5:54 pm

Ima kdo ali pozna kdo koga ki ima Fiat ECU Scanner na štajerskem koncu? Po menjavi modula za odpiranje šip bi potreboval proxy alignment za svoj avto.
Alfista93
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm
 
Prispevkov: 66
Pridružen: Če Apr 03, 2014 3:40 pm

Re: Fiat ECU Scanner

OdgovorNapisal/-a tropico » Sr Maj 16, 2018 7:43 am

A kdo ve za tale kabel https://m.ebay.co.uk/itm/OBD2-OBDii-Cod ... Swl4Va4wtX

Ce je to ta kjer mors sam odstranit tisti 120 ohmski upor al je potrebno se kaj vec?
tropico
Alfa Junior
Alfa Junior
Vozilo: 147 1.9 JTD 8v
 
Prispevkov: 31
Pridružen: Ne Avg 14, 2016 2:07 pm

Re: Fiat ECU Scanner

OdgovorNapisal/-a El Barto » Sr Maj 16, 2018 8:08 am

Jaz imam takega, pa mu nisem nič odstranjeval, le driverje je bilo treba najt, ker tisto kar je bilo zraven, ne ustreza.
Arese V6 Power
Made in Italy, perfected in my garage
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Alfa Romeo 166 2.0 TS 2000
Alfa Romeo 147 1.6 TS 2001
 
Prispevkov: 6408
Pridružen: Ne Jan 15, 2006 7:25 am
Kraj: Gorje

Re: Fiat ECU Scanner

OdgovorNapisal/-a tropico » Sr Maj 16, 2018 8:27 am

Aha, pa so verjetno vsi teli enaki vsaj glede na etiketo? Ker eden prodaja na bolhi za 12e pa me zanima ce bom moral kej vezje spreminjat :) pa ce imas se link do driverjou bi te tudi za to prosu
tropico
Alfa Junior
Alfa Junior
Vozilo: 147 1.9 JTD 8v
 
Prispevkov: 31
Pridružen: Ne Avg 14, 2016 2:07 pm

Re: Fiat ECU Scanner

OdgovorNapisal/-a El Barto » Sr Maj 16, 2018 11:08 am

Poglej moj post malce višje, driverji najdeni po hardware ID, kje ... minilo je že kar nekaj let od takrat, pa imel sem kar veliko zbirko, preden je stvar oživela. Tako da tu boš moral sam pobrskat, če ne bo pravih na CD-jki.
Kaj in če je kaj drgače v posamezni škatlici pa ne vem.
Bolha švercerjem in nategunom se pa ne približam več.
Arese V6 Power
Made in Italy, perfected in my garage
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Alfa Romeo 166 2.0 TS 2000
Alfa Romeo 147 1.6 TS 2001
 
Prispevkov: 6408
Pridružen: Ne Jan 15, 2006 7:25 am
Kraj: Gorje

Re: Fiat ECU Scanner

OdgovorNapisal/-a tropico » Sr Maj 16, 2018 11:44 am

Sem nasel, hvala. Pa tudi za tega na bolhi se nisem odlocil ampak za enega izmed tistih ki so jih postali nekaj strani nazaj.
tropico
Alfa Junior
Alfa Junior
Vozilo: 147 1.9 JTD 8v
 
Prispevkov: 31
Pridružen: Ne Avg 14, 2016 2:07 pm

Re: Fiat ECU Scanner

OdgovorNapisal/-a mathew » Sr Feb 20, 2019 7:53 am

Pozdravljeni,

imam ELM kabel in ECUScann neregistrirano verzijo, katera mi je vedno delovala na AR 159.
Sedaj sem s tem istem programom in kablom hotel povezati na AR Giulietti pa se mi povezeve za 2 sekundi, potem pa javi da moram imeti registrirano verzijo programa.

Ima kdo mogoce full verzijo programa ?

Bi bil kdo pripravljen v okolici MB, kateri ima full verzijo mi pripravljen narediti diagnozo ?


LP,Matevz
mathew
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Vozilo: 159, Giulietta
 
Prispevkov: 231
Pridružen: Sr Dec 31, 2003 3:25 pm
Kraj: Svečina

Re: Fiat ECU Scanner

OdgovorNapisal/-a Stibla » Ne Mar 10, 2019 9:16 am

Isti problem imam tut jst pa me zanima če ma kdo kak link do kakega programa za diagnostiko
Stibla
Alfa Member
Alfa Member
Prispevkov: 89
Pridružen: Sr Jan 04, 2017 11:47 pm

Re: Fiat ECU Scanner

OdgovorNapisal/-a Sashalljr » Sr Mar 13, 2019 6:01 pm

mathew napisal/-a:Pozdravljeni,

imam ELM kabel in ECUScann neregistrirano verzijo, katera mi je vedno delovala na AR 159.
Sedaj sem s tem istem programom in kablom hotel povezati na AR Giulietti pa se mi povezeve za 2 sekundi, potem pa javi da moram imeti registrirano verzijo programa.

Ima kdo mogoce full verzijo programa ?

Bi bil kdo pripravljen v okolici MB, kateri ima full verzijo mi pripravljen narediti diagnozo ?


LP,Matevz


Jaz mam polno verzijo z kablom in adapterjem okolica mb.
LP,
Sašo
It's not bad being small fish if you are PIRANHA!
Sashalljr
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Vozilo: Alfa Romeo 146 1,8TS
 
Prispevkov: 99
Pridružen: Sr Jul 16, 2008 9:56 pm
Kraj: Maribor

Re: Fiat ECU Scanner

OdgovorNapisal/-a Stibla » Ne Mar 17, 2019 4:29 pm

To mi ne koristi kej dost, ker dam več za nafto
Stibla
Alfa Member
Alfa Member
Prispevkov: 89
Pridružen: Sr Jan 04, 2017 11:47 pm

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov