Zadnje novice

ELM kabel in ECUscan problem

Tehnična vprašanja, ki se dotikajo različnih modelov

Moderator: Tehnika moderatorji

ELM kabel in ECUscan problem

OdgovorNapisal/-a legenda1979 » Če Sep 25, 2014 3:29 pm

Torej, nabavil sem ELM kabel http://www.ebay.com/itm/321430315487?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649.

Ko se želim v ecuscanu povezati, mi napiše tole:

Slika

Ko grem pod options, mi ga normalno prepozna:

Slika

Tudi, ko ga testiram, zgleda vse ok:

Slika

Rešitve tukaj na forumu ne najdem, na ecuscan strani berem o nekem uporniku, ki se odstrani ali zamenja, ne razumem najbolje.... A je ime kdo od vas podoben problem in kako ga rešiti? Naj povem, da ga drugi obd program normalo prepozna in pokaže vrednosti (tiste, ki jih pač zna). A sem se s tem kablom zaj... ali je problem v programu?
Hvala
159 2.0 jtdm
legenda1979
Alfist
Alfist
Uporabniški avatar
Vozilo: AR 159 2.0 jtdm
 
Prispevkov: 438
Pridružen: Če Avg 21, 2014 5:41 am

OdgovorNapisal/-a WiTBoY » Če Sep 25, 2014 3:35 pm

velika verjetnost je da elm ne dela.
WiTBoY
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: 159 2.4 Q4
 
Prispevkov: 3528
Pridružen: Sr Jul 21, 2004 12:10 pm
Kraj: Logatec

OdgovorNapisal/-a legenda1979 » Če Sep 25, 2014 3:41 pm

Kot sem napisal, mi v drugem programu dela tako, da ne vem če je težava v kablu.
159 2.0 jtdm
legenda1979
Alfist
Alfist
Uporabniški avatar
Vozilo: AR 159 2.0 jtdm
 
Prispevkov: 438
Pridružen: Če Avg 21, 2014 5:41 am

OdgovorNapisal/-a WiTBoY » Če Sep 25, 2014 3:46 pm

a pa se povezuješ na motor ali na kej druzga ?
WiTBoY
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: 159 2.4 Q4
 
Prispevkov: 3528
Pridružen: Sr Jul 21, 2004 12:10 pm
Kraj: Logatec

OdgovorNapisal/-a SilverMan » Če Sep 25, 2014 3:52 pm

Kot vidim v prvi sliki bi rad skonektal na body, kar pa 99% brez predelave (upori stran) ne bo šlo.
Na motor se lahko priklopiš?
SilverMan
Alfa Freak
Alfa Freak
Uporabniški avatar
Vozilo: 147 JTDm 16v TbT
 
Prispevkov: 902
Pridružen: Če Mar 27, 2014 10:36 pm
Kraj: Črnomelj

OdgovorNapisal/-a legenda1979 » Če Sep 25, 2014 3:53 pm

Želim se povezati v multiecuscan program, torej, da preverim, če je kakšna napaka, ko bo potrebno bi resetiral servisni interval....
159 2.0 jtdm
legenda1979
Alfist
Alfist
Uporabniški avatar
Vozilo: AR 159 2.0 jtdm
 
Prispevkov: 438
Pridružen: Če Avg 21, 2014 5:41 am

OdgovorNapisal/-a legenda1979 » Če Sep 25, 2014 3:59 pm

Tudi na motor se ne morem, na kaj se sploh lahko povežem z brezplačno različico programa?
Zadnjič spremenil legenda1979, dne Če Sep 25, 2014 4:04 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
159 2.0 jtdm
legenda1979
Alfist
Alfist
Uporabniški avatar
Vozilo: AR 159 2.0 jtdm
 
Prispevkov: 438
Pridružen: Če Avg 21, 2014 5:41 am

OdgovorNapisal/-a SilverMan » Če Sep 25, 2014 3:59 pm

Aha, tudi motor ne gre.
Torej napača v vmesniku.
Z brezplačno verzijo lahko gledaš skoraj vse, bolj malo (razen brisanja napak) pa lahko spreminjaš.
Edino za airbage in še kako neumnost pogledat rabiš KKL kabel, z ELM ne gre.
No, pa prevezave med pini treba naštudirat (barvni vmesniki, ki jih zahteva MES)

Za domačo nalogo naštudiraj http://forum.multiecuscan.net/viewtopic.php?f=5&t=1493 ali pa kupi delujoč vmesnik.
Tudi jaz sem moral "predelat" ELMa, ampak vsaj na motor se je povezal. Po odstranitvi dveh uporčkov in prevezavi pinov pa gre vse, razen kar rabi KKL.

Za SIR pa rabiš polno verzijo programa.

Ammmm, zdaj videl da ti javlja še previsoko latenco.
Je tudi glede tega nekaj napisanega, ampak jaz nisem naštudiral ker mi ni bilo treba...
Zadnjič spremenil SilverMan, dne Če Sep 25, 2014 4:11 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
SilverMan
Alfa Freak
Alfa Freak
Uporabniški avatar
Vozilo: 147 JTDm 16v TbT
 
Prispevkov: 902
Pridružen: Če Mar 27, 2014 10:36 pm
Kraj: Črnomelj

OdgovorNapisal/-a legenda1979 » Če Sep 25, 2014 4:10 pm

Kar zahteven učitelj si :D :D . To stran sem že našel, vidim, da je kar 143 strani, torej me čaka dokaz zahtevna naloga. Še bolj zato, ker nisem ravno "električar". Bomo videli, še vedno lahko vse vržem v smeti in kupim delujoči vmesnik. Problem je edino ta, kateri izmed milijon kablov na e bayu bi res delal....
159 2.0 jtdm
legenda1979
Alfist
Alfist
Uporabniški avatar
Vozilo: AR 159 2.0 jtdm
 
Prispevkov: 438
Pridružen: Če Avg 21, 2014 5:41 am

OdgovorNapisal/-a SilverMan » Če Sep 25, 2014 4:14 pm

Zakaj pa ravno ebay? Mislim da ti tudi WiTBoY lahko kaj ponudi, preverjeno delujočega za povsem sprejemljivo ceno, kolikor se spomnem.

Pa ne si mislit, da jaz nisem prebral tistih 100+ strani.
Še nekajkrat toliko... Lažje mi je bilo le toliko, kolikor se bolj spoznam na elektrončke...
SilverMan
Alfa Freak
Alfa Freak
Uporabniški avatar
Vozilo: 147 JTDm 16v TbT
 
Prispevkov: 902
Pridružen: Če Mar 27, 2014 10:36 pm
Kraj: Črnomelj

OdgovorNapisal/-a Veron » Če Sep 25, 2014 6:07 pm

Tud sam ti priporočam, da se raje obrneš na WiTBoY, dečko na mestu =D>

Razen če imaš preveč časa in živcev, da doštudiraš in narediš sam :)
Veron
Alfist
Alfist
Uporabniški avatar
Prispevkov: 376
Pridružen: Ne Maj 01, 2005 6:13 pm

OdgovorNapisal/-a TribesMan » Če Sep 25, 2014 7:08 pm

Preberi si tole temo:

http://forum.multiecuscan.net/viewtopic.php?f=5&t=1493

Ponavadi pomaga že če odstraniš tisti mali upor...

Ni nujno da je tvoj kabel enak kot ta na prvi sliki, saj je več različnih tipov vezij. Preglej temo, sigurno boš notri našel tudi kabel kot je tvoj, in tudi rešitev problema.

Na tvoj motor se s free verzijo tako ali tako ne moreš povezat. Drugače verjetno K-linija deluje, in edina stvar na K-liniji pri tem avtu je motor, zato ti tudi z drugim programom komunikacija z motorjem funkcionira.
Ampak vse ostalo pa je na CAN vodilu, in ta upor ki ga je treba odstranit, dela probleme na CAN vodilu in posledično komunikacija ne deluje.
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa 147 JTD 16V
 
Prispevkov: 9386
Pridružen: Če Jul 12, 2007 6:17 pm

OdgovorNapisal/-a legenda1979 » Po Sep 29, 2014 10:28 am

Res je bil kriv upor (121), ki je večinoma opisan v predlagani temi. Upor sem odstranil in deluje vse kot mora. Brezplačna verzija programa je res neuporabna, vsaj pri meni se ni dalo praktično nič videti.
Hvala za nasvete in pomoč.
159 2.0 jtdm
legenda1979
Alfist
Alfist
Uporabniški avatar
Vozilo: AR 159 2.0 jtdm
 
Prispevkov: 438
Pridružen: Če Avg 21, 2014 5:41 am

Re: ELM kabel in ECUscan problem

OdgovorNapisal/-a mkavci9 » Po Feb 09, 2015 10:38 pm

Pozdravljeni!

Ker imamo pri hiši same fiate , pa jaz spet kupujem alfo 159 jtd, sem se odločil. da nabavim kabel za MultiEcuScan pa 50 evrov dam za licenco.
Gledam po ebay-u in ne vem karga vzet.

Bo ta kabel ok?
http://www.ebay.com/itm/271566507924?_t ... EBIDX%3AIT


Hvala, lp
rock n' roll
mkavci9
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa 159SW 2.0 JTDm
 
Prispevkov: 203
Pridružen: Ne Sep 03, 2006 7:07 pm
Kraj: primorska

Re: ELM kabel in ECUscan problem

OdgovorNapisal/-a legenda1979 » To Feb 10, 2015 9:53 am

Ta bi moral biti pravi, če je verjeti opisu. Je pa res, da te bo prišel kabel in pošiljanje okrog 30 €. Vem, da se je dal včasih kabel, ki preverjeno deluje nabaviti pri uporabniku, ki se omenja v postih nad tem. Cena je bila včasih 20€ pa še program mislim, da je bil zraven. Kontaktiraj pa se pozanimaj, s temi kabli zna biti kar precej sra..., vsaj z tistimi res poceni iz kitajske (pa saj so vsi od tam najbrž).

PS: Glede mes se lahko javiš tudi v zs.
159 2.0 jtdm
legenda1979
Alfist
Alfist
Uporabniški avatar
Vozilo: AR 159 2.0 jtdm
 
Prispevkov: 438
Pridružen: Če Avg 21, 2014 5:41 am

Naslednja

Vrni se na Ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost