Puščanje hladilne tekočine - AR 159
Moderator: Tehnika moderatorji
25 prispevkov
• Stran 2 od 2 • 1, 2
Re: Puščanje hladilne tekočine - AR 159
Žal, pojma nimam.
- Zhagar
- Moderator
- Član Alfa Kluba:
- Vozilo: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 2011 & Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 1995
- Kraj: Ljubljana

Na pekidi.com sem ze iskal, ampak pod to kodo mi najde:

Ampak, to ni pipe kar je pri meni narobe, temvec kot neka posodica, nek gumijasti rezervoar.
Jah, ce nic druzga, pol se bom moral zapeljat na uradni servis. Pa ravno sem jo danes hotel dat na internet, ker sem si kupil vecje family vozilo. Ne zeli se it od doma. Sej rade volje bi jo obdrzal, ampak ni vec primerna mojim potrebam.

Ampak, to ni pipe kar je pri meni narobe, temvec kot neka posodica, nek gumijasti rezervoar.
Jah, ce nic druzga, pol se bom moral zapeljat na uradni servis. Pa ravno sem jo danes hotel dat na internet, ker sem si kupil vecje family vozilo. Ne zeli se it od doma. Sej rade volje bi jo obdrzal, ampak ni vec primerna mojim potrebam.

- b_bay
- Alfist
- Vozilo: Alfa Romeo 159 2.0 JTDM 170KM

Haha, tudi na pooblascencu ne vedo kaj je ta del. Bojim se, da mogoce to le ni to in da ko sem to zalepil, sem samo ustavil odtok vode in nima veze s hladilno.
A lahko kdo preveri pri svoji Alfi, ce je ta posodica odprta ali zaprta.
A lahko kdo preveri pri svoji Alfi, ce je ta posodica odprta ali zaprta.
- b_bay
- Alfist

Mater, se ne spomnim da bi blo pri moji kej tacga. Bom preveru ko pridem domov.
- 159JTDm
- Alfa Member
Sm pogledu. To je odtok vode iz prostora kjer je mehanizem za brisalce. Pri meni je odprto in to nima veze s spuscanjem hladilne tekocine.
- 159JTDm
- Alfa Member
Tnx. Ja se mi je zdelo, da bo tako, ker cudno mi je bilo, da bi ta posoda kar tako pocila...
Hmm. Okej danes jo spet odprem nazaj, kar pa ne resi te tezave z uhajanjem hladilne. Mislim od vceraj stoji normalno, ko sem zlil tekocino, ki naj bi baje zamasila majhne razpoke. Eni pravijo, da to ni vredu, ampak bolje to, kot zaribana masina.
Bom spremljal dogajanje, ce bo se naprej uhajalo, gre takoj k mehaniku na pregled. Druge opcije tu ni. Simptomov, da je pocena glava nisem zasledil. Olje normalno, ne peni, ne kadi belo, cep posodice za vodo je normalen, ni masten, avto se pelje normalno, kaj pa vem kaj ga matra.
Hmm. Okej danes jo spet odprem nazaj, kar pa ne resi te tezave z uhajanjem hladilne. Mislim od vceraj stoji normalno, ko sem zlil tekocino, ki naj bi baje zamasila majhne razpoke. Eni pravijo, da to ni vredu, ampak bolje to, kot zaribana masina.
Bom spremljal dogajanje, ce bo se naprej uhajalo, gre takoj k mehaniku na pregled. Druge opcije tu ni. Simptomov, da je pocena glava nisem zasledil. Olje normalno, ne peni, ne kadi belo, cep posodice za vodo je normalen, ni masten, avto se pelje normalno, kaj pa vem kaj ga matra.
- b_bay
- Alfist

Preglej ekspanzijsko posodo da ni slučajno kje počena. Pri 2.0 ne pokajo glave (ne poznam enega primera).
- Zhagar
- Moderator
- Član Alfa Kluba:
- Vozilo: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 2011 & Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 1995
- Kraj: Ljubljana

Kje lahko izgublja hladilno:
pocena expanzijska,slab pokrov na ekspanzijski, slabi spoji na ceveh , termostatu, hladilniku, pocen hladilnik, slaba vodna pumpa, defektn egr cooler, hladilnik olja, pecka gretja kabine, prebita dihtunga glave, zvita ali pocena glava.
Dobro preglej, ce so kje vidni sledovi zasusenega antifriza. Tam kjer so, tam izgublja.
pocena expanzijska,slab pokrov na ekspanzijski, slabi spoji na ceveh , termostatu, hladilniku, pocen hladilnik, slaba vodna pumpa, defektn egr cooler, hladilnik olja, pecka gretja kabine, prebita dihtunga glave, zvita ali pocena glava.
Dobro preglej, ce so kje vidni sledovi zasusenega antifriza. Tam kjer so, tam izgublja.
- 159JTDm
- Alfa Member
Največkrat puščajo cevke povratka tekočine na exp. posodi.
- alfa_samec
- Addicted to Alfa
- Član Alfa Kluba:
- Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm
- Kraj: Puconci

99% možnosti da imaš počeno "plastično koleno" na vhodu ali izhodu v pečico notranjega gretja, lahko sta tudi obe. Star dotrajan material- milionkrat pregret... . Mislim da zgornjo dobiš ponaredek spodnjo pa samo original na servisu.
- sibe
- Alfa Junior
- Kraj: cerkno
25 prispevkov
• Stran 2 od 2 • 1, 2
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost