Zadnje novice

HID Xenon-kit - AR 159 / Brera / Spider

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

HID Xenon-kit - AR 159 / Brera / Spider

OdgovorNapisal/-a matej00 » To Feb 24, 2009 7:26 pm

Zanima me vaše mnenje, da ali ne? V mislih imam kakšne 4300K HID komplet, ali podobno...Vaše izkušnje s tem, ali je samo preveč problemov z policaji? Ali vse skupaj zgleda preveč "ceneno"

Lp
matej00
Alfa Member
Alfa Member
Prispevkov: 63
Pridružen: So Jan 03, 2009 9:37 pm

OdgovorNapisal/-a alfa_samec » To Feb 24, 2009 7:33 pm

za 4300 se res ne opazi ali je xenon kit (predvidevam, da ima luči z lečo...če ne, je pa zelo opazno). je pa bilo na tole temo že ogromno napisanega in se ponuja funkcija Search.
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm
 
Prispevkov: 11656
Pridružen: Sr Dec 05, 2007 11:08 am
Kraj: Puconci

OdgovorNapisal/-a lizard » To Feb 24, 2009 7:38 pm

Vse 159ke imajo lečo, tako da načeloma ne bi smelo biti vpadljivo (doker ostaneš na 4300K, ostalo je itak nesmisel IMO), pa še slepil ne boš ostalih udeležencev v prometu (seveda ob tem, da jih nastaviš kot se spodobi).

Se pa lahko, kot vedno policaj zapiči v tvoje luči, pogleda če imaš balaste... in če ni pri volji dobiš par sto evrov kazni, pa še ob tablice si.

Mogoče je celo lažja varjanta, da iz kakšne razbite 159ke, Brere, Spiderja pobereš celoten sistem, torej xenon luči, pranje žarometov in avtomatsko nastavljanje višine.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa 166 3.2 Collezione
 
Prispevkov: 4945
Pridružen: To Maj 30, 2006 6:19 pm

OdgovorNapisal/-a Jessyka » To Feb 24, 2009 7:58 pm

Na 159 je vidljivost z serijskimi lučmi čist dobra, tako da res ne rabiš xenonk not dajat...
Poleg tega ti bodo res policaji morili če ne oni pa na tehničnem..mene so kar lep čas j... ampak hvala bogu da sm ženska da so pogledl čez prste..
Poleg tega, če ti balast crkne boš dal tolk zanj, kot si dal za celi xenon kit.. In še ta dodatno narejen ni tako vzdržljiv kot serijski...

Če pa se že spraviš h montiranju xenonk obvezno zamenjaj tudi pozicijske in dolge lučke z belimi žarnicami, ker drugače izgleda prav kmečko in tudi policajem preveč vpadljivo..
Dont drink and drive, just race and fly...
Jessyka
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Prispevkov: 159
Pridružen: So Jan 31, 2009 2:35 pm
Kraj: Lj

OdgovorNapisal/-a alfa_samec » To Feb 24, 2009 10:56 pm

glede na to da je 159 popolnoma nov model avtomobila, se policaji nimajo kaj pičit v tebe...drugo pa je ko ljudje dajejo to v avte ala golf 3, clio in audi 80 :doubt:

@Lizard: nekateri novi avti z original xenon opremo imajo grozno modre luči ki slepijo ko sto mater... (honda accord, bmw xy, MB itd...)
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm
 
Prispevkov: 11656
Pridružen: Sr Dec 05, 2007 11:08 am
Kraj: Puconci

OdgovorNapisal/-a Uroš » Sr Feb 25, 2009 11:40 am

jaz imam xenon original in ne zamenjam več nikoli ha halogen, vsekakor pa ti priporočam komplet menjavo iz kake razbite ipd, kot zanimivost 159 ima s xenonom dvojne dolge luči xenon in halogen
Uroš
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 3651
Pridružen: Po Mar 22, 2004 4:35 pm
Kraj: Maribor-Tezno

OdgovorNapisal/-a vztrajen » Sr Feb 25, 2009 12:11 pm

ko imaš enkrat xenon nikoli več ne greš na navadne žaromete
razlika se opazi predvsem v dežju in megli
se strinjam z urošem..če imaš možnost daj original xenon gor..na ebayu jih imaš malo morje
vztrajen
Alfa Member
Alfa Member
Prispevkov: 160
Pridružen: To Mar 04, 2008 8:56 am
Kraj: ljubljana...trojane....

OdgovorNapisal/-a Niko » Sr Feb 25, 2009 7:00 pm

Jaz tudi priporočam ksenonske žaromete, in kakor ste nekateri že dejali, ko jih enkrat lastiš, ti ostala vidljivost ne ustreza več.
Niko
Alfist
Alfist
Uporabniški avatar
Prispevkov: 391
Pridružen: Po Okt 16, 2006 1:22 pm

OdgovorNapisal/-a neyo » Ne Mar 01, 2009 11:45 pm

jst mam kit in 6000K, pozicijske pa bele led diode in je super, pa niti ni vpadljivo
vgradil pa sem SLIM balaste, ki so precej manjši, tako da jih lahko skriješ pred očmi firbcev ,predvsem tistih v modrem z lepo šiltasto čepico in ,ki vse vejo....
neyo
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Prispevkov: 92
Pridružen: Pe Jan 11, 2008 6:44 pm
Kraj: Logatec

OdgovorNapisal/-a vztrajen » Po Mar 02, 2009 7:58 am

pa ker imaš noti ledice..ti ne javljla računalnik da imaš žarnico pregoreno??
vztrajen
Alfa Member
Alfa Member
Prispevkov: 160
Pridružen: To Mar 04, 2008 8:56 am
Kraj: ljubljana...trojane....

OdgovorNapisal/-a neyo » So Mar 07, 2009 8:45 pm

vzporedno vežeš navadno žarnco, pa je
neyo
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Prispevkov: 92
Pridružen: Pe Jan 11, 2008 6:44 pm
Kraj: Logatec

OdgovorNapisal/-a vztrajen » So Mar 07, 2009 9:26 pm

in zdaj imaš 4 pozicijske žarnice???
a prav razumem
vztrajen
Alfa Member
Alfa Member
Prispevkov: 160
Pridružen: To Mar 04, 2008 8:56 am
Kraj: ljubljana...trojane....

OdgovorNapisal/-a neyo » Po Mar 09, 2009 8:26 pm

tako lahko rešiš zadevo, če se lotiš kaj delat v nedeljo-kot jaz (sem speljal žičko ven iz luči in priklopu še eno žarnčko vzporedno-za probo), , pol pa daš upornik pa je
neyo
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Prispevkov: 92
Pridružen: Pe Jan 11, 2008 6:44 pm
Kraj: Logatec

OdgovorNapisal/-a Boris18 » Pe Avg 21, 2009 9:55 am

Sam imam na svoji AR 159 original xsenonske luči.

V zadnjem času imam problem, in sicer ena luč malce utripa in kar naenkrat ugase. Nato moram stikalo izključiti in še luči še enkrat vključit.
Po določenem času se luč spet izklopi, pa jo potem ponovno prižgem in deluje.
Imam občutek, da ko je mrzla kar ugasne...nimam pa pojma kaj bi to lahko bilo...mogoče žarnica, elektronika?

Hvala za odgovor če kdo ve.
Boris18
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Prispevkov: 111
Pridružen: So Avg 01, 2009 8:00 am
Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a TribesMan » Pe Avg 21, 2009 10:02 am

Po elektrotehniški logiki se take napake pojavljajo kadar imaš kakšen slab stik... mogoče kakšen konektor, ali pa umirajoče vezje na elektroniki...
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Something else
 
Prispevkov: 9597
Pridružen: Če Jul 12, 2007 5:17 pm

Naslednja

Vrni se na 159, Brera, Spider

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost