Zadnje novice

Tempomat - Naknadna vgradnja

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Re: Tempomt vgradnja v Alfo 159 JTD (150KM)

OdgovorNapisal/-a ziga_ » Po Apr 27, 2015 6:28 pm

Malo sem gledal in nič kaj pametnega ugotovil, razen tega da imam tisto varovalko na akumulatorju in kabel naprej, ter pod volanom varovalko F35 že notri... Je kdo v LJ ali okolici, da bi skupaj malo pogledala in preverila? Po ePer se da preveriti oz. VIN številki pri pooblaščenemu? Eno fotko sem stisnil pod volanom če komu kaj pove... Hvala.

Slika

Lp
ziga_
Alfa Freak
Alfa Freak
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Vozilo: Alfa Romeo 159 Sw 1.9JTDm 16V
 
Prispevkov: 873
Pridružen: Pe Sep 28, 2012 2:49 pm
Kraj: Ljubljana

Re: Tempomt vgradnja v Alfo 159 JTD (150KM)

OdgovorNapisal/-a El Barto » Po Apr 27, 2015 6:54 pm

Verjetno bo treba odpret škatlo, ki je okrog volana. Pri moji 166-ki se je tam skrival kabel, ki je bil še malo potisnjen pod števce.
Arese V6 Power
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Alfa Romeo 166 2.0 TS 2000
 
Prispevkov: 6277
Pridružen: Ne Jan 15, 2006 8:25 am
Kraj: Gorje

Re: Tempomt vgradnja v Alfo 159 JTD (150KM)

OdgovorNapisal/-a TribesMan » Po Apr 27, 2015 7:15 pm

Tukaj ne boš nič našel, tu so varovalke.

Odstranit moraš spodnjo plastiko na volanskem drogu...
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa 147 JTD 16V
 
Prispevkov: 9387
Pridružen: Če Jul 12, 2007 6:17 pm

Re: Tempomt vgradnja v Alfo 159 JTD (150KM)

OdgovorNapisal/-a ĐoKc » Po Apr 27, 2015 10:03 pm

Na zgornji sliki oznaka H007 to naj bi bil konektor za tempomat... najaha se pa tam kot sta ti že povedala.
Alfa Romeo Giulietta
ĐoKc
Alfa Freak
Alfa Freak
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm
 
Prispevkov: 716
Pridružen: Če Mar 22, 2012 3:37 pm
Kraj: Hrastnik

Re: Tempomt vgradnja v Alfo 159 JTD (150KM)

OdgovorNapisal/-a Xin » Sr Apr 29, 2015 7:25 pm

je to ta konektor?

Slika
Xin
Alfist
Alfist
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa Romeo 159 2.0
 
Prispevkov: 336
Pridružen: Če Mar 05, 2015 10:39 pm
Kraj: Novo mesto

Re: Tempomt vgradnja v Alfo 159 JTD (150KM)

OdgovorNapisal/-a ĐoKc » Sr Apr 29, 2015 8:52 pm

Naj bi bil... pini so pa od 1 do 6

Slika
Alfa Romeo Giulietta
ĐoKc
Alfa Freak
Alfa Freak
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm
 
Prispevkov: 716
Pridružen: Če Mar 22, 2012 3:37 pm
Kraj: Hrastnik

Re: Tempomt vgradnja v Alfo 159 JTD (150KM)

OdgovorNapisal/-a ziga_ » Pe Maj 01, 2015 10:00 pm

Jutri če mi časovno rata bom preveril. Demontaža te plastike pod volanom je samo na vijake ali moram biti še na kaj pozoren?
Spotoma bi rad preveril še če imam inštalacijo za multifunkcijski volan. Kje bi lahko pogledal za to in kakšen je konektor? Hvala. :)
ziga_
Alfa Freak
Alfa Freak
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Vozilo: Alfa Romeo 159 Sw 1.9JTDm 16V
 
Prispevkov: 873
Pridružen: Pe Sep 28, 2012 2:49 pm
Kraj: Ljubljana

Re: Tempomt vgradnja v Alfo 159 JTD (150KM)

OdgovorNapisal/-a ziga_ » So Maj 02, 2015 8:09 pm

Zgleda inštalacije nimam narejene. Nikjer nisem našel kabla, edino če je kje prav skrit...

Slika
Slika
Slika
ziga_
Alfa Freak
Alfa Freak
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Vozilo: Alfa Romeo 159 Sw 1.9JTDm 16V
 
Prispevkov: 873
Pridružen: Pe Sep 28, 2012 2:49 pm
Kraj: Ljubljana

Re: Tempomt vgradnja v Alfo 159 JTD (150KM)

OdgovorNapisal/-a ĐoKc » Ne Maj 03, 2015 10:58 am

Potem boš moral potegniti 4. kable do računalnika v motorju in enega na notranji računalnik tam, ko so varovalke in še iz notranjega računalnika 2 kabla za lučko pri števcih. Can je pa pomojem že povezan.

Slika
Alfa Romeo Giulietta
ĐoKc
Alfa Freak
Alfa Freak
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm
 
Prispevkov: 716
Pridružen: Če Mar 22, 2012 3:37 pm
Kraj: Hrastnik

Re: Tempomt vgradnja v Alfo 159 JTD (150KM)

OdgovorNapisal/-a ziga_ » Ne Maj 03, 2015 4:59 pm

Ah tega se pa ne grem. Škoda avtomobila da ga razdiram in vrtam. Sem mislil če imam slučajno že napeljano inštalacijo da bi se lotil samo če pač nimam ne vidim smisla. :|
ziga_
Alfa Freak
Alfa Freak
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Vozilo: Alfa Romeo 159 Sw 1.9JTDm 16V
 
Prispevkov: 873
Pridružen: Pe Sep 28, 2012 2:49 pm
Kraj: Ljubljana

Tempomat 159/2.0 jtdm/136km

OdgovorNapisal/-a budwaiser » Po Avg 08, 2016 9:36 am

alfa tempomat.jpg
alfa tempomat.jpg (82.65 KiB) Videno 2530 krat

konektor.jpg
konektor.jpg (49.69 KiB) Videno 2530 krat

Pozdravljeni.

Prosil bi za pomoč :?
Svojo ljubico alfo 159 bi želel nadgraditi s tempomatom :D Na sliki sta 2 kompleta, eden ima še dodatno funkcijo pri lučeh :?
Predvidevam da lahko samo odmontiram ročko za tempomat in montiram na svoj obstoječi sistem? Na sliki je tudi prosti konektor iz moje ljubice za katerega predvidevam da čaka priklop tempomata :)
Obenem me pa zanima čemu služi funkcija z oznako "A" na ročki za luči, moja trenutno nima tega in če naročim ta komplet z "A" funkcijo, ali bo ta ročka uporabna tudi na moji alfici?

Aja pa če slučajno kdo prodaja ročko za tempomat in spodnjo plastiko v črni barvi sem kandidat za nakup :)
budwaiser
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa 159 / 2.0 jtdm / 136 KM
 
Prispevkov: 51
Pridružen: To Jun 21, 2016 12:09 pm

Re: tempomat alfa romeo 159/2.0 jtdm/136km

OdgovorNapisal/-a TribesMan » Po Avg 08, 2016 9:48 am

"A" je za avtomatske luči... nima veze s tempomatom.
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa 147 JTD 16V
 
Prispevkov: 9387
Pridružen: Če Jul 12, 2007 6:17 pm

Re: tempomat alfa romeo 159/2.0 jtdm/136km

OdgovorNapisal/-a budwaiser » Po Avg 08, 2016 9:59 am

TribesMan napisal/-a:"A" je za avtomatske luči... nima veze s tempomatom.



Pa je ta ročka z avtomatski lučmi uporabna tudi na moji alfi, glede na to, da tega nimam sedaj? Gre to samo za funkcijo, da se luči same vklopijo ob manjši svetlobi oziroma temi (če je to, pol predvidevam da je neuporabna funkcija za naše kraje, kjer je obvezno uporaba luči?)

Ročko za tempomat pa lahko odmontiram in nato montiram na svoj že obstoječi sistem? Po montaži je pa najverjetneje potreben še obisk pri Tribesu :wink:
budwaiser
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa 159 / 2.0 jtdm / 136 KM
 
Prispevkov: 51
Pridružen: To Jun 21, 2016 12:09 pm

Re: tempomat alfa romeo 159/2.0 jtdm/136km

OdgovorNapisal/-a TribesMan » Po Avg 08, 2016 10:51 am

Za luči nevem...

Tempomat pa zmontiraš, potem pa narediš aktivacijo lučke tempomata in proxy alignment v MultiECUScanu...

Seveda, če ima avto narejeno napeljavo do motornega računalnika... :D
Za eno 136HP mašino vem da ni imela napeljave...
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa 147 JTD 16V
 
Prispevkov: 9387
Pridružen: Če Jul 12, 2007 6:17 pm

Re: tempomat alfa romeo 159/2.0 jtdm/136km

OdgovorNapisal/-a budwaiser » Po Avg 08, 2016 11:15 am

TribesMan napisal/-a:Za luči nevem...

Tempomat pa zmontiraš, potem pa narediš aktivacijo lučke tempomata in proxy alignment v MultiECUScanu...

Seveda, če ima avto narejeno napeljavo do motornega računalnika... :D
Za eno 136HP mašino vem da ni imela napeljave...


Tempomat zmontiram in nato tebe prosim da urediš še aktivacijo in ostale napisane težko izgovorljive besede :wink:
A je možno da ima že pripravljen konektor za tempomat, napeljave pa ne? :(
To je slikca mojega konektorja
konektor.jpg
konektor.jpg (49.69 KiB) Videno 2502 krat
budwaiser
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa 159 / 2.0 jtdm / 136 KM
 
Prispevkov: 51
Pridružen: To Jun 21, 2016 12:09 pm

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na 159, Brera, Spider

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost