Zadnje novice

Tempomat: naknadna vgradnja - AR 159 / Brera / Spider

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

OdgovorNapisal/-a Johnbesnil » Če Jun 06, 2013 8:24 am

A ja, pa še spodnjo plastiko 10 eur pri drugemu. Se ti splača poklicat okrog, tvoja sigurno ima že predpripravo za tempomat. Samo te osnovne pakete 159 nimajo.
Johnbesnil
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Prispevkov: 121
Pridružen: Če Maj 10, 2012 9:56 am
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a dunker » Pe Jun 07, 2013 9:01 am

Jurgen in Johnbesniol, 10x hvala za tole.

Jurgen, kako "avtu dopoveš", da ima zdaj tempomat? Mojster na servisu mislim, da je omenjal, da ga pustiš laufat nekaj minut in naj bi bilo to načeloma to.

Johnbesnil, tegale gospoda sem klical, pa trenutno nima nobene ročice pri roki. Imaš mogoče še kakšen drug kontakt?

Hvala vnaprej! :wink:
dunker
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Prispevkov: 68
Pridružen: Pe Nov 23, 2012 4:10 pm
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a TribesMan » Pe Jun 07, 2013 9:56 am

dunker, v 159 in Breri je treba ročico tempomata vklopiti v računalniku, drugače ne bo zaznalo.

Če rabiš pomoč javi, ti lahko jaz vklopim.
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Something else
 
Prispevkov: 9596
Pridružen: Če Jul 12, 2007 5:17 pm

OdgovorNapisal/-a jurgen » Pe Jun 07, 2013 10:46 am

TribesMan napisal/-a:je treba ročico tempomata vklopiti v računalniku, drugače ne bo zaznalo.



A si popolnoma prepričan? Jaz sem namreč s pomočjo google translate skoraj diplomiral iz tele teme na nekem italijanskem forumu (KLIK) in tistim, ki so stvar pravilno zvezali, je tempomat delal brez modifikacij računalnika, je pa res, da jim lučka za tempomat ni svetila - to pa je treba vklopiti v računalniku.
jurgen
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 23
Pridružen: Po Apr 15, 2013 12:10 am

OdgovorNapisal/-a TribesMan » Pe Jun 07, 2013 11:52 am

No ja... sej to :)
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Something else
 
Prispevkov: 9596
Pridružen: Če Jul 12, 2007 5:17 pm

OdgovorNapisal/-a dunker » Po Jun 10, 2013 10:38 pm

Vnaprej hvala, Tribes! :wink:

Ročico predvidoma dobim v sredo, potem gre pa na servis na vgradnjo ... Če jim slučajno ne bo uspelo aktivirat zadeve, se ti definitivno javim. :D

(Mimogrede - a kdo ve, če imata 2.2 JTS bencinska Brera in 159 enako zaščito pod motorjem, tj. "šus plato"?)
dunker
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Prispevkov: 68
Pridružen: Pe Nov 23, 2012 4:10 pm
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a jurgen » To Jun 11, 2013 8:24 pm

Danes sem končno dobil ročko in ko sem odstranil plastiko spodaj, me je pričakalo odlično presenečenje... videl sem en rjav konektorček, kako je lepo bingljal in čakal, da ga vtaknem v novo tempomat ročico :D Sem sprobal in dela lepo. Lučke, ki gori ob prižganem tempomatu, pa mislim, da ne bom pogrešal...
jurgen
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 23
Pridružen: Po Apr 15, 2013 12:10 am

OdgovorNapisal/-a mates » Sr Jun 12, 2013 6:41 am

Das samo se proxi alijment z FES-MES pa je.
Kar se pa sus plate tice je pa 60688896-M50 2.2 JTS za BZ,GDI,EZ.

Na zalost med tremi varijantami najdrazja in najtezja :doubt:
In odAlfala sta domov
mates
Alfa Member
Alfa Member
Prispevkov: 185
Pridružen: Ne Jan 29, 2012 9:54 am
Kraj: Za hribom

OdgovorNapisal/-a dunker » Pe Jun 28, 2013 3:03 pm

Takole, javno, svaka čast uporabniku TribesMan! =D>

V nekaj minutah mi je zrihtal delovanje kontrolne lučke za tempomat in vključil še en ekstra bombonček: grafični prikaz oddaljenosti ovir na ekrančku (glede na parkirne senzorje). :D

Kapo dol. 8)
dunker
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Prispevkov: 68
Pridružen: Pe Nov 23, 2012 4:10 pm
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a alex146 » Pe Jun 28, 2013 8:38 pm

dunker napisal/-a:grafični prikaz oddaljenosti ovir na ekrančku (glede na parkirne senzorje). :D


A to se da naknadno zrihtat? Namreč moja prejšnja 159 je to imela, ta nova pa samo piska ampak nič ne kaže. Je pa res, da je imela prejšnja senzorje zadaj in spredaj, ta jih ima pa samo zadaj?
alex146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Vozilo: AR 159 SW 2,0 JTDM & AR Mito 1,4 turbo LPG
 
Prispevkov: 1652
Pridružen: Po Mar 06, 2006 2:22 pm
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a dunker » Pe Jun 28, 2013 8:41 pm

Moja jih ima tudi samo zadaj, tako da očitno se da. :D

Grafika na ekrančku je sicer še vedno ista, torej prikazan je avto s senzorji spredaj in zadaj - ampak "barvajo" se seveda samo cone za avtom.
dunker
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Prispevkov: 68
Pridružen: Pe Nov 23, 2012 4:10 pm
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a alex146 » Ne Jun 30, 2013 5:43 pm

TribesMan, lahko potrdiš, da se to da urediti?

Hvala
alex146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Vozilo: AR 159 SW 2,0 JTDM & AR Mito 1,4 turbo LPG
 
Prispevkov: 1652
Pridružen: Po Mar 06, 2006 2:22 pm
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a TribesMan » Ne Jun 30, 2013 5:49 pm

Se da, samo ne dela tako dobro kot če imaš sprednje in zadnje senzorje original.

Barva se samo "sredinska" zadnja črta, ne pa tudi stranske... Pa tudi odzivnost se mi zdi da je malce slabša...
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Something else
 
Prispevkov: 9596
Pridružen: Če Jul 12, 2007 5:17 pm

Re: Tempomt vgradnja v Alfo 159 JTD (150KM)

OdgovorNapisal/-a nejchy » Ne Apr 05, 2015 7:36 am

tudi mene zanima vgradnja tempomata in ali lahko dokupiš samo ročko tempomata ali je potrebno komplet z vsemi ročkami :)
nejchy
Alfa Junior
Alfa Junior
Uporabniški avatar
Prispevkov: 47
Pridružen: So Feb 08, 2014 6:42 pm
Kraj: kranj

Re: Tempomt vgradnja v Alfo 159 JTD (150KM)

OdgovorNapisal/-a ziga_ » Ne Apr 05, 2015 8:14 am

Kakšne 2 leti nazaj sem tudi jaz skakal okoli glede tega. Sem klical Zego in dobil odgovor:
- Dokupiti ustrezne obvolanske komande z tempomatom in plastiko okoli,
- Urediti kompletno inštalacijo do računalnika (za tempomat),
- Odvisno od vozila ali je obstoječi računalnik ok ali bi ga moral zamenjati,
- In šele nazadnje sprogramirati, da ga le ta prepozna.

Skratka ko potegneš črto No go. Niti malo nimam v interesu razkopati kompletno vozilo. Pač drugič se bo še malce več našparalo in se bo kupilo vozilo, ki ima vse to. Vsaj to je moja teorija :lol: . Pri VAG vsaj za Golf 4 in Octavijo 1 vem, da je samo plug & play in za 147/156. Strošek pa ziher ni majhen...
ziga_
Alfa Freak
Alfa Freak
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa Romeo 159 Sw 1.9JTDm 16V
 
Prispevkov: 866
Pridružen: Pe Sep 28, 2012 1:49 pm
Kraj: Ljubljana

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na 159, Brera, Spider

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost