Zadnje novice

Tempomat

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Tempomat

OdgovorNapisal/-a Klosar » Po Jan 19, 2004 1:15 pm

Zanima me če se lahko naknadno vgradi tempomat in pa koliko to stane. Gre se pa za Alfo 156 2.0 TS,
Klosar
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 8
Pridružen: So Okt 11, 2003 9:08 am
Kraj: Jesenice

OdgovorNapisal/-a davee » Po Jan 19, 2004 10:57 pm

Da se, ker je 'drive by wire'. Nov stane precej (za 164 stane 130ksit), rabljenga kup, če ga kje dobiš.
let me fly
davee
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Prispevkov: 197
Pridružen: Po Nov 17, 2003 11:24 pm
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Teo » Po Jan 19, 2004 11:02 pm

Cigl na gasu tud baje pomaga! :lol:
Teo
Moderator
Moderator
Uporabniški avatar
Prispevkov: 9750
Pridružen: Po Okt 27, 2003 10:44 am
Kraj: Slovenska Bistrica

OdgovorNapisal/-a AR-146 » To Jan 20, 2004 8:20 am

ja a bi se dal kak tempomat v 146 ker me na relaciji booli noga ker ni podn gas tko da bi rabil tempomat
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 2669
Pridružen: Ne Okt 05, 2003 11:33 am
Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a Ray » Če Jan 22, 2004 11:59 am

za vsa vozila obstaja tempomat ni važno,kako ima izveden gas...za ceno pa ne vem
Lp Andrej

http://www.anddrej.si

Električne naprave delujejo na dim ... ko dim iz njih uide ... ne delujejo več!
Ray
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Prispevkov: 199
Pridružen: Če Okt 30, 2003 7:51 am
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a AR-146 » Pe Jan 23, 2004 3:36 pm

hmmm se lahko pozanimaš ?
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 2669
Pridružen: Ne Okt 05, 2003 11:33 am
Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a Damijan » So Jan 24, 2004 7:07 am

Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Lady "K"
 
Prispevkov: 5670
Pridružen: Po Okt 13, 2003 8:30 pm
Kraj: Preshgain

Tempomat na novo v 156

OdgovorNapisal/-a terranova » So Feb 26, 2005 3:55 pm

Davee, kaj si mislil z "drive-by-wire" - je pod volanom že vse pripravljeno in manjka samo ročica?
Za 156M-jet baje stane sama ročica cca. 25-30 jurjev, vendar pod ročico za žmigavc (na levi strani volana spodaj) ni luknje za vgradnjo tempomat ročice. Ali kdo ve, ali je potemtakem treba zamenjati cel podvolanski del, če bi hotel vgraditi tempomat v A156 1.9M-jet 2003 (star model)?
terranova
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 2
Pridružen: So Feb 26, 2005 3:47 pm

OdgovorNapisal/-a alfafil » So Feb 26, 2005 4:24 pm

-snamemo mojega pa ga premontiramo :lol: ,zelo redko ga uporabljam,sploh pozabim da ga imam
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 4530
Pridružen: Če Feb 05, 2004 2:16 pm
Kraj: maribor

OdgovorNapisal/-a Unicorn » Ne Feb 27, 2005 8:13 pm

Če se ti ne gre za nujen original del - enkrat sem v Conrad electronic našel neko easy varianto. Cene se ne spomnim, pa delovanja tut ne, tako da težko neki pametujem - vem pa 100% da sem tam to enkrat našel.
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Uporabniški avatar
Prispevkov: 815
Pridružen: So Sep 11, 2004 12:10 am
Kraj: Dravograd

OdgovorNapisal/-a LaserJaMM » Ne Feb 27, 2005 8:31 pm

Če že.. dejte notr original.. da ne bo treba na avtocesti avta ugašat k nebo hotl zmanjšat. :mrgreen: :mrgreen:
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 7497
Pridružen: Sr Sep 24, 2003 12:12 am

OdgovorNapisal/-a terranova » Po Feb 28, 2005 10:58 am

Alfafil, a ti slučajno znaš narediti premontažo tempomata? Koliko bi pa to kaj stalo?
terranova
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 2
Pridružen: So Feb 26, 2005 3:47 pm

tempomat

OdgovorNapisal/-a bolmat » Če Apr 03, 2008 12:24 pm

sem iskal temo uporaba tempomata in jo nisem našel,zanima me kuko se ga uporablja pri gt-u

das na on in tipko res pritisnes?

Združeno z že obstoječo temo.
@alro
bolmat
Alfa Member
Alfa Member
Prispevkov: 193
Pridružen: Po Mar 17, 2008 12:40 pm
Kraj: gorenjska

OdgovorNapisal/-a Creed » Če Apr 03, 2008 12:35 pm

Ne. Das na ON in pol med voznjo pri zeljeni hitrosti zavrtis gumbek +-. Tako nastavis hitrost tempomata. Pol pa ce pritisnes sklopko ali zavoro, se tempomat izkljuci. Z pritiskom RES, se tempomat spet vkljuci na prejnastavljeno hitrost.

LP
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 4299
Pridružen: To Feb 01, 2005 2:22 pm
Kraj: Posočje

OdgovorNapisal/-a bolmat » Če Apr 03, 2008 2:07 pm

Creed napisal/-a:Ne. Das na ON in pol med voznjo pri zeljeni hitrosti zavrtis gumbek +-. Tako nastavis hitrost tempomata. Pol pa ce pritisnes sklopko ali zavoro, se tempomat izkljuci. Z pritiskom RES, se tempomat spet vkljuci na prejnastavljeno hitrost.

LP


Potam dam samo pri zeljeni hitrosti na on??
bolmat
Alfa Member
Alfa Member
Prispevkov: 193
Pridružen: Po Mar 17, 2008 12:40 pm
Kraj: gorenjska

Naslednja

Vrni se na 156, 147, GT

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov