Zadnje novice

Potovalni računalnik/ LCD/ Multifunkcijski zaslon - AR 156

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

OdgovorNapisal/-a Doleq4 » To Jun 18, 2013 11:40 pm

A ima še kdo probleme z računalnikom...sploh sedaj,ko je vroče?:)
Doleq4
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Prispevkov: 157
Pridružen: To Mar 01, 2011 11:12 pm

OdgovorNapisal/-a Gricko » Sr Jun 19, 2013 11:55 am

odkar sem menjal z rabljenim, vendar od FL modela.... ne več!
to pa je že cca 2 leti....BP

Mislim , da je to najcenejša in najhitrejša rešitev......menjava le LCDja je dražja in težja
Uspeh pa kakor berem, v nebenem primeru ni 100% .... pri obeh variantah ti bo načeloma delalo, lahko pa tudi da ne......

Hvala @Robi
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak
Uporabniški avatar
Vozilo: 156Sw
 
Prispevkov: 905
Pridružen: Če Sep 21, 2006 8:00 pm
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a SHadowX » Sr Jun 19, 2013 12:23 pm

Doleq4 napisal/-a:A ima še kdo probleme z računalnikom...sploh sedaj,ko je vroče?:)


Ja, me že čaka nov LCD display za kak dan, ko se bo dalo tudi na prostem kaj narediti.

Je pa res, da so pri Alfi spet zmagali gled kompliciranja. Da normalno odstraniš Infocentre enoto, moraš odstraniti najmanj še sovoznikov predal in radio, da prideš do konektorjev.
Emperor of The Dark Realm
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Prispevkov: 2587
Pridružen: Sr Sep 24, 2003 1:26 am

OdgovorNapisal/-a NejcKo » Sr Jun 19, 2013 1:42 pm

ubistvu samo sovoznikov predal, pa malo na slepo (se da dosežt kable na easy, vsaj pri meni se je dalo) :) Sem pa tudi sam menjal za tanjšega, in je od takrat problem rešen! Ta stari modeli so pa "fabrško" pokvarjeni
NejcKo
Alfist
Alfist
Uporabniški avatar
Prispevkov: 323
Pridružen: Sr Jun 13, 2012 2:42 pm
Kraj: Depala vas

OdgovorNapisal/-a SHadowX » Sr Jun 19, 2013 2:51 pm

V bistvu imajo FL Infocentre enote vgrajen popolnoma enak tip LCD ekrana, le da ga je nekje zgornja tretjina prekrita s plastiko. Če pa je pri FL modelih kaj spremenjena elektronika pa žal ne vem.
Emperor of The Dark Realm
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Prispevkov: 2587
Pridružen: Sr Sep 24, 2003 1:26 am

OdgovorNapisal/-a Gricko » Če Jun 20, 2013 9:47 am

SHadowX napisal/-a:V bistvu imajo FL Infocentre enote vgrajen popolnoma enak tip LCD ekrana, le da ga je nekje zgornja tretjina prekrita s plastiko. Če pa je pri FL modelih kaj spremenjena elektronika pa žal ne vem.

si siguren??
ker ekran je dosti nižji ter tudi razpored pisave / opozoril je drugačen
Na starem imaš gornjo vrstico ( datum, temp) skoz prikazano, tudi ko greš v menije, med tem, ko v FL LCDju, imaš datum, temp na sredini, ko greš v meni, pa datuma, temp ne vidiš

Pa tudi celotno ohišje FL modela je nižje od preFl.....

V glavnem za FL model sem slišal , da kakšen slučajno ne dela ok, med tem ko v Pre Fl model kakšen slučajno dela....torej je tudi v elektroniki kaka sprememba po mojem.
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak
Uporabniški avatar
Vozilo: 156Sw
 
Prispevkov: 905
Pridružen: Če Sep 21, 2006 8:00 pm
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a NejcKo » Če Jun 20, 2013 10:21 am

Do sedaj vse ki so bili v preFL ki sem jih videl, pa še noben ni pravilno deloval. V FL pa večinoma delajo ja, včasih pa more tudi kaj odpovedati, čene pa to nebi bilo za v alfo :lol:

Kontaktiraj uporabnika 75 3.0 V6(Robi), meni ga je on prodal za drobiž, in od takrat res dela BP.
NejcKo
Alfist
Alfist
Uporabniški avatar
Prispevkov: 323
Pridružen: Sr Jun 13, 2012 2:42 pm
Kraj: Depala vas

OdgovorNapisal/-a SHadowX » Če Jun 20, 2013 11:33 am

Gricko napisal/-a:si siguren??
ker ekran je dosti nižji ter tudi razpored pisave / opozoril je drugačen
Na starem imaš gornjo vrstico ( datum, temp) skoz prikazano, tudi ko greš v menije, med tem, ko v FL LCDju, imaš datum, temp na sredini, ko greš v meni, pa datuma, temp ne vidiš

Pa tudi celotno ohišje FL modela je nižje od preFl.....


Če je verjeti slikam na internetu:

FL Infocenter enota v ohišju
FL Infocenter enota brez zgornjega dela ohišja

LCD ekran je torej enak, razlika je le v ohišju in elektroniki/programu.
Emperor of The Dark Realm
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Prispevkov: 2587
Pridružen: Sr Sep 24, 2003 1:26 am

display za alfa 156

OdgovorNapisal/-a bider » To Apr 21, 2015 11:33 am

Ima kdo mogoče display za 156
bider
Alfa Junior
Alfa Junior
Uporabniški avatar
Prispevkov: 2
Pridružen: Ne Apr 12, 2015 8:30 pm

Re: Potovalni računalnik 156 LCD problem

OdgovorNapisal/-a NejcKo » Ne Mar 20, 2016 7:01 pm

a se da ta display unit tudi v starejše modele, ker kolega ga nima.

Me samo zanima če ima konektorje pripravljene in ali je plug & play.

Hvala v naprej :)
NejcKo
Alfist
Alfist
Uporabniški avatar
Prispevkov: 323
Pridružen: Sr Jun 13, 2012 2:42 pm
Kraj: Depala vas

Re: Potovalni računalnik 156 LCD problem

OdgovorNapisal/-a Banny » Ne Mar 20, 2016 8:48 pm

Nimajo konektorjev.
Tudi če bi imeli, nimajo potovalnega računalnika
Banny
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Prispevkov: 1764
Pridružen: Če Okt 04, 2012 11:14 am
Kraj: Tolmin

Re: Potovalni računalnik 156 LCD problem

OdgovorNapisal/-a NejcKo » Po Mar 21, 2016 3:01 am

no se mi je zdelo, hvala za odgovor :)
NejcKo
Alfist
Alfist
Uporabniški avatar
Prispevkov: 323
Pridružen: Sr Jun 13, 2012 2:42 pm
Kraj: Depala vas

Multifunkcijski zaslon

OdgovorNapisal/-a abarth223 » Če Jan 09, 2020 10:54 am

Pozdravljeni

V zadnjem času se mi pojavlja zanimiv problem na alfi 156 in sicer glede multifunkcijskega zaslona na katerem je datum... Namreč po vžigu avtomobila se mi zaslon ne vklopi ampak se vklopi šele po cca 30 min vožnje. Zadeva sicer ni tako zelo moteča ampak zanima me če je že kdo imel podobno težavo in če je kakšna enostavna pot da se jo odpravi.

lp



Edit: Premaknjeno ....
abarth223
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 6
Pridružen: Ne Jan 12, 2014 3:42 pm

Re: Potovalni računalnik/ LCD/ Multifunkcijski zaslon - AR 1

OdgovorNapisal/-a Zhagar » Če Jan 09, 2020 5:02 pm

Ni enostavnega popravila. Ostane ti samo zamenjava.

Pazi samo, da bo tisti rabljen, ki ga boš kupil brez te težave, da se ne boš nasankal tako kot jaz...
Zhagar
Moderator
Moderator
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 2011 & Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 1995
 
Prispevkov: 2967
Pridružen: Pe Okt 16, 2009 3:12 pm
Kraj: Ljubljana

Prejšnja

Vrni se na 156, 147, GT

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost