Ne vleče / Nima moči - MiTo, 1.4
Moderator: Tehnika moderatorji
5 prispevkov
• Stran 1 od 1
Ne vleče / Nima moči - MiTo, 1.4
Pozdravljeni.
Saj mogoče pretiravam ampak za dokaj lahek avtomobilček bi moralo biti teh 95 konjčkov malo bolj poskočnih, se mi zdi. Nisem peljal nobene druge Mito, tako da ne vem, ampak karkoli drugega peljem se mi zdi, da gre dosti bolj kot ta polž. Ma tudi na 5000 obratov samo ruli, pospešuje pa ko en bicikelj.
Pričakujem preveč?
Saj mogoče pretiravam ampak za dokaj lahek avtomobilček bi moralo biti teh 95 konjčkov malo bolj poskočnih, se mi zdi. Nisem peljal nobene druge Mito, tako da ne vem, ampak karkoli drugega peljem se mi zdi, da gre dosti bolj kot ta polž. Ma tudi na 5000 obratov samo ruli, pospešuje pa ko en bicikelj.
Pričakujem preveč?
Zadnjič spremenil S-trMa, dne Sr Jul 06, 2022 10:41 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Sekret italijanski.
- S-trMa
- Alfa Member
- Vozilo: AR 159 1.9 JTDm 16V
AR MiTo 1.4 16V - Prispevkov: 117
- Kraj: Šentjernej

Re: Alfa Mito 1.4 ne vkeče
Pozdravljen.
Pričakuješ preveč, se bojim.
MiTo ima okoli 1.200 kg, s 95 konjskim motorjem to pomeni več kot 10 sekund od 0 do 100 km/h (podobno kot moja 145 boxer). Moja boxerka vsaj daje občutek, da je hitra ker je zvočna izolacija slaba. Pri MiTu pa mislim, da še zvoka ni pretiranega in lenoba še bolj pride do izraza.
Pričakuješ preveč, se bojim.
MiTo ima okoli 1.200 kg, s 95 konjskim motorjem to pomeni več kot 10 sekund od 0 do 100 km/h (podobno kot moja 145 boxer). Moja boxerka vsaj daje občutek, da je hitra ker je zvočna izolacija slaba. Pri MiTu pa mislim, da še zvoka ni pretiranega in lenoba še bolj pride do izraza.
- Zhagar
- Moderator
- Član Alfa Kluba:
- Vozilo: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 2011 & Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 1995
- Kraj: Ljubljana

Re: Alfa Mito 1.4 ne vkeče
Ja kaj pa pričakuješ drugega od čisto osnovnega, najmanjšega NA mlinčka ?
Moje izkušnje so takšne, da se ne kupuje čisto osnovnega motorja, ker pokuri vsaj toliko in več od močnejših verzij, ker moraš motor ožemati do amena, da nisi 1. v koloni
Drugače pa ti bomo težko kaj pametnega svetovali preko zaslonov. Greš do mehanika ali pa vsaj nekoga, ki ima malo več izkušenj in znanja s tega področja in sprobata v živo
Moje izkušnje so takšne, da se ne kupuje čisto osnovnega motorja, ker pokuri vsaj toliko in več od močnejših verzij, ker moraš motor ožemati do amena, da nisi 1. v koloni

Drugače pa ti bomo težko kaj pametnega svetovali preko zaslonov. Greš do mehanika ali pa vsaj nekoga, ki ima malo več izkušenj in znanja s tega področja in sprobata v živo
Vsi kosi, odpadli z mojih krip, so bili s ponosom izdelani v Italiji 

- grega983
- Alfa Freak
- Vozilo: Lancia Delta 1.6t, 1983
Alfa Romeo 33 1.7 16v Permanent 4, 1992
Volvo V70 D5 avt., 2013 - Prispevkov: 949
- Kraj: Fram

Re: Ne vleče / Nima moči - MiTo, 1.4
No ja... jaz sem imel ta motor v Fiat Idei in se mi ni zdel tako zelo slaboten... recimo v klanec nad Pijavo Gorico je šlo brez kakih težav 120 na uro, po ravnem na avtocesti pa nekih 180, pa je bil škatlast (mini) enoprostorec. Je pa res, da ga je bilo treba malo bolj priganjati. Ni pa to motor, katerega bi si človek želel v Alfi 

- bacco979
- Alfa Member
- Vozilo: 2014 Giulietta 2.0 16v
Re: Ne vleče / Nima moči - MiTo, 1.4
zato rajs kupis the big brother-ja.... ne pozna lenobe 

We brake 4 Nobody
!!!AR - 156 2.5 v6!!!
!!!AR-MiTo QV!!!
“A turbo: exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster.”
— Jeremy Clarkson
!!!AR - 156 2.5 v6!!!
!!!AR-MiTo QV!!!
“A turbo: exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster.”
— Jeremy Clarkson
- Don Picco
- Addicted to Alfa
- Član Alfa Kluba:
- Vozilo: Alfa Romeo MiTo QV
- Kraj: Ljubljana-Crnuce

5 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost