Zadnje novice

Avto testerji in programi

Mnenja in izkušnje z ostalimi avtomobili

Avto testerji in programi

OdgovorNapisal/-a kurnt29 » Ne Nov 03, 2013 11:27 pm

Zanima me, ce ima kdo izkusnje tudi z programi za druge avtomobilske znamke?
Torej ne le AR, Fiat, Lancia. Zanimata me program in tester, ki bi podpiral tudi vecino drugih znamk.

Zraven je ponavadi skatla, ki je vecja od tistih ELM-jev.
Povezava iz OBDII, na tester in nato od testerja na PC.

Kaksna izkusnja z temi testerji? Kaksna priporocljiva firma/model?
Mess with the best.. die like the rest.
kurnt29
Moderator
Moderator
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Prispevkov: 135
Pridružen: Ne Nov 03, 2013 11:06 pm

OdgovorNapisal/-a Damijan » Po Nov 04, 2013 11:00 am

Texa zelo dobro katerokoli avtomobilsko znamko! To zadevo uporabljajo tudi na Bosch servisu, ker je Bosch v tem zelo slab!
Še don's pa do smrt' grem na šiht, pol s'm pa frej!
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Lady "K"
 
Prispevkov: 5165
Pridružen: Po Okt 13, 2003 9:30 pm
Kraj: Preshgain

OdgovorNapisal/-a Crazy Alfista » Po Nov 04, 2013 2:36 pm

texo imam jaz, deluje zelo uredu, edino francozi so bolj tko tko, je actia za francoze podprta veliko bolj
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 4297
Pridružen: To Jul 05, 2005 3:01 pm
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a SchumacherM » Po Nov 04, 2013 5:00 pm

Kje se to dobi kj? Bi prišlo prav če bi lah vagcom pa elm uporabu še drugje :)
SchumacherM
Alfist
Alfist
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Vozilo: Fiat Stilo 1.8 16V
 
Prispevkov: 342
Pridružen: Sr Feb 20, 2013 10:03 pm
Kraj: Velenje

OdgovorNapisal/-a Crazy Alfista » Po Nov 04, 2013 7:10 pm

te ki sem nastel, je cena 2500€+
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 4297
Pridružen: To Jul 05, 2005 3:01 pm
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kurnt29 » Po Nov 04, 2013 9:36 pm

Takole, da bomo bolj sigurni kam pes taco moli bom zadevo nekoliko bolj razpisal.

Imam ELM 327 OBDII, poznam aplikacijo Torque, ScanXL. V kaj vec se zaenkrat se nisem spuscal.
MultiEcuScan imam nalozen in si ga malo ogledujem, ko imam cas.

Seveda, da se preveriti kodo napake (sisem v katerem je okvara) in jo pobrisati. Ne pokaze pa tocne napake, to moras najti sam. Ponavadi pa je moznosti za napako v tistem sistemu kar nekaj..

Primer:
za Mazdo P2009 - Variable tumble solenoid circuit low
To je koda in pove v katerem sistemu iskati napako, potem pa je tu 7 moznosti kaj je z avtomobilom narobe.

za AR P0335 - Crankshaft Position Sensor A Circuit
Zopet, koda ki pove kje iskati, moznosti pa je ogromno.. prav tako za vse druge kode.


Torej zanima me tester/program, ki bi izpisal direktno napako.

Primer:
Kolega je imel Fiat Stila, ko se mu je prizgala lucka za airbag. "Majster" ga je priklopil na tester in takoj rekel, da je slab stik na soferskem sedezu. Kable smo potegnili ven in glej ga zlomka, res se je tu skrivala napaka (dotrajan kontakt).

Drugi primer:
Peljali smo na priklop Fiat Bravo-ta letnik 2000 (torej se 3-pin in ne OBDII).
"Majster" je zadevo priklopil in podal diagnostiko brez, da bi si ogledoval motor in kaj po njem saril: Injektor na 2.cilindru prebija.
Zamenjali smo injektor in zadeva je od takrat naprej delovala brez tezav.


Doma (tudi bliznja okolica in prijatelji) imamo kar nekaj razlicnih znamk in modelov avtomobilov, torej gre za nekako domaco uporabo.
Ker pa je avtomobilov kar nekaj, bi bilo tudi proizvajalcev kar nekaj: AR,Fiat;Lancia - ECUScan, tu pa so se Mazda, Renault, Opel, Audi, VW, BWM, Seat, Toyota, Peugeot, Citroen, Ford.. Niso se vsi OBDII kompatibilni - so starejsi od letnika 2001.
Torej kar nekaj razlicnih vozil, zato bi moral imeti tudi precej razlicnih kablov.

Ce ne bo slo drugace, se bom zacasno pac postukal na nacin, da bom za vsako znamko poskusal dobiti program in kabel. Bi bil zelo vesel kaksnih direktnih povezav do programov za razlicne znamke (lahko na ZS, da ne smetimo teme).


Torej se enkrat, zanimajo me konkretni testerji, torej proizvajalec in model.
Prav tako me zanima kako je z "up-date" paketi, se kupujejo posamezno, so brezplacni, je potrebno imeti program/tester registrirane na firmo ali je lahko na posameznika itd., skratka za vsako informacijo bom hvalezen.


Za zacetek bo uporaba kot je opisana zgoraj, mogoce se z leti to nadgradi.
Zaenkrat puscam cenovni rang odprt, torej nekaj sto evrov ni ovira, ce je tester preizkusen in deluje kot mora, da so zanj dobavljive posodobitve itd. Konec koncev lahko gre tudi za rabljeno zadevo..


Info mi lahko zaupate tudi preko ZS, bom se toliko bolj zadovoljen.
Mess with the best.. die like the rest.
kurnt29
Moderator
Moderator
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Prispevkov: 135
Pridružen: Ne Nov 03, 2013 11:06 pm

OdgovorNapisal/-a Crazy Alfista » To Nov 05, 2013 3:11 pm

direktna napaka je redko, ker lahko drugi dejavniki vplivajo na napako

tko da tudi ce je tester, se ne pomeni da bo zrihtano:) tester te pripelje do neke tocke, naprej pa treba zadevo poglobit
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 4297
Pridružen: To Jul 05, 2005 3:01 pm
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kurnt29 » Sr Nov 06, 2013 11:00 pm

Ima kdo od vas kaj izkusenj z testerji znamke Autocom ali njihovimi kopijami?
Mess with the best.. die like the rest.
kurnt29
Moderator
Moderator
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Prispevkov: 135
Pridružen: Ne Nov 03, 2013 11:06 pm

OdgovorNapisal/-a NejcZ » Če Nov 07, 2013 1:12 am

Autocom se dobr obnese pr različnih znamkah. Mam pa ono varjanto za 250€ al tam nekje :)
Moje Alfe nezna noben popravit!
NejcZ
Alfist
Alfist
Uporabniški avatar
Prispevkov: 453
Pridružen: Pe Jan 14, 2011 1:46 pm
Kraj: Mozirje

OdgovorNapisal/-a TribesMan » Če Nov 07, 2013 8:33 am

Autocom sicer zgleda lepo na prvi pogled, ko ga pa začneš uporabljat pa vidiš da je isti crap kot vsi "univerzalni" testerji.
Kompliciran za uporabo in nepopoln.

Recimo da je zadovoljivo za gledat napake (seveda opisi napak ne štimajo povsod), kej druega pa ne.
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa 147 JTD 16V
 
Prispevkov: 9387
Pridružen: Če Jul 12, 2007 6:17 pm

OdgovorNapisal/-a NejcZ » Če Nov 07, 2013 9:41 am

Tako nekako.
Moje Alfe nezna noben popravit!
NejcZ
Alfist
Alfist
Uporabniški avatar
Prispevkov: 453
Pridružen: Pe Jan 14, 2011 1:46 pm
Kraj: Mozirje

OdgovorNapisal/-a kurnt29 » Če Nov 07, 2013 7:17 pm

Hvala za info. Mogoce kaksna druga alternativa?
Mess with the best.. die like the rest.
kurnt29
Moderator
Moderator
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Prispevkov: 135
Pridružen: Ne Nov 03, 2013 11:06 pm

OdgovorNapisal/-a kurnt29 » Po Nov 11, 2013 10:53 pm

Ne se bat, v tej temi ni napacnih odgovorov, naj vsak pove kaksne ima izkusnje.

Kar se tice kopije Autocom-a sem dobil odgovor, da zmore osnovne funkcije, kot so branje/brisanje napak pri elektroniki motorja, airbagu in se kaksni stvari, delovalo naj bi na vecini avtomobilskih znamk. Ni kakor pa ne sluzi za kompletno diagnostiko vozila. Naceloma velja 1 leto garancije, updatov zaenkrat ni, niti ne vedo kdaj bi lahko bili glede na to, da gre za kopijo. Ce je kompatibilno z originalnim programom pa nisem uspel izvedeti..

Za diagnostiko sem dobil priporocilo Launch X431 serijo..
Kaksne izkusnje?
Mess with the best.. die like the rest.
kurnt29
Moderator
Moderator
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Prispevkov: 135
Pridružen: Ne Nov 03, 2013 11:06 pm

OdgovorNapisal/-a TribesMan » Po Nov 11, 2013 11:55 pm

Ma Autocom je bukov za uporabo, sej zna kar nekaj, samo preden prideš do tega te mine da bi sploh še kaj delal. 1000 različnih opcij za povezat se na en računalnik, kar ene verzije brez pomena, pol pa iščeš ko debil kira je prava. Vmesnik je neumno nepregleden.

Updatei odpadejo na kopiji, če boš updateal ali uporabil original program bo enota zablokirala in jo boš lahko vrgel samo še v smeti. Pravtako računalnik ne sme biti povezan na internet ko uporabljaš kopijo Autocoma, ker lahko zablokira.
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Alfa 147 JTD 16V
 
Prispevkov: 9387
Pridružen: Če Jul 12, 2007 6:17 pm

OdgovorNapisal/-a kurnt29 » To Nov 12, 2013 10:18 am

TribesMan napisal/-a:Pravtako računalnik ne sme biti povezan na internet ko uporabljaš kopijo Autocoma, ker lahko zablokira.

Tako je, prodajalec me je na to opozoril, vendar to, da racunalnik ob uporabi "diganostic" programa ne sme biti povezan na internet ni nobena tezava, nasprotno v vecini primerov ni nikoli bil povezan na splet med branjem/brisanjem napak.
Mess with the best.. die like the rest.
kurnt29
Moderator
Moderator
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Prispevkov: 135
Pridružen: Ne Nov 03, 2013 11:06 pm

Naslednja

Vrni se na Ostali avtomobili

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost