Zadnje novice

Internet

kar vam pade na pamet

Internet

OdgovorNapisal/-a Uroš » Ne Nov 20, 2005 10:16 am

Ker sem doma še vedno vezan na "navadni" ISDN dostop do interneta, me zanima ali je kdo delal primerjavo kaj se trenutno najbolj splača, ADSL,kabelski,T2 (mislim da ne gre ker še imam 12 mesecev vezavo Telekom ISDN), ali morda mobitelova brezžična povezava ???

Kaj priporočate?
Uroš
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 3651
Pridružen: Po Mar 22, 2004 4:35 pm
Kraj: Maribor-Tezno

OdgovorNapisal/-a mikkaa145 » Ne Nov 20, 2005 11:07 am

če si vezan na isdn, nima to nike veze z širokopasovnimi povezavami (adsl, t2, kabel), saj je isdn način telefonije, ne pa dostopa do interneta.
trenutno se najbolj splača t2, vendar je max razdalja za povezavo od centra (telekom) do tebe 1500m. po internih virih pa sem izvedel da siol pripravlja adsl2, ki naj bi bil konkurenčen z t2, tako po hitrosti kot tudi po cenah. tako da bi jaz počakal še kakšen mesec, preden se odločiš...
Poglejte v mojo trgovino: WWW.MSTYLING.NET
mikkaa145
Alfa Freak
Alfa Freak
Uporabniški avatar
Prispevkov: 990
Pridružen: Če Okt 21, 2004 5:21 pm
Kraj: Radenci

OdgovorNapisal/-a sleby » Ne Nov 20, 2005 11:21 am

Odvisno kok hitr net rabs pa kok si prpravlen zanj placat. Glede na to, da ima T2 probleme z telekomom ti predlagam, da pocakas se kak mesec, ko bo tudi siol izdal ponudbo za adsl2. Sicer pa se govori, da bojo glupi paketi (24/1?!). Jz trenutno ze en mesec cakam na odgovor telekoma da me priklopijo na T2 (paket 10/2).
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 5704
Pridružen: Po Nov 24, 2003 1:16 am

OdgovorNapisal/-a Uroš » Ne Nov 20, 2005 12:48 pm

...ja vem da je ISDN način telefonije, problem je v tem, da sem lani vzel isdn na akciji 24 mesecev z dvema daljincema. Če zdaj presedlam na T2 hoče telekom zaračunat v enem znesku vse kar jim še dolgujem do izteka vezav tu je fora.
Uroš
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 3651
Pridružen: Po Mar 22, 2004 4:35 pm
Kraj: Maribor-Tezno

OdgovorNapisal/-a Damijan » Ne Nov 20, 2005 12:49 pm

Jaz čakam na T2, ker je s svojo tehnologijo čisto povozil Telekom in SiOL. Zato jim pa tudi Telekom nagaja in od 15000 naročil so jih priklopili samo 7! :oops: :oops: :oops:

Imate tudi članek o tem v petkovem DELU!
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Lady "K"
 
Prispevkov: 5750
Pridružen: Po Okt 13, 2003 8:30 pm
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

OdgovorNapisal/-a AlfaGTA » Ne Nov 20, 2005 1:03 pm

tudi jaz se strinjam z predhodniki.....počakaj še malo pol pa T-2 ubodi :)
AlfaRomeo.....Beauty is not enough !!!

(2 x AR155, 1 x AR145, 2 x AR156)....dovolj !?
AlfaGTA
Alfa Member
Alfa Member
Uporabniški avatar
Prispevkov: 198
Pridružen: Ne Jul 17, 2005 6:45 pm
Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a prjatu » Ne Nov 20, 2005 10:37 pm

Uroš napisal/-a: problem je v tem, da sem lani vzel isdn na akciji 24 mesecev z dvema daljincema. Če zdaj presedlam na T2 hoče telekom zaračunat v enem znesku vse kar jim še dolgujem do izteka vezav tu je fora.


Če greš na T2, imaš dve možnosti; da obdržiš telefonijo ali pa da jo vzameš preko njih, torej v prvem primeru nebi smel plačat nič. Sicer pa najbolje da mailaš ali pa pokličeš T2
Zadnjič spremenil prjatu, dne Po Nov 21, 2005 2:44 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 3940
Pridružen: So Jan 24, 2004 10:32 pm
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a mikkaa145 » Po Nov 21, 2005 11:26 am

vidim da bolj slabo berete odgovore. saj ste vsi ponovili moj odgovor.
se pa strinjam z prjatu

da obdržiš telefonijo ali pa da jo vzameš preko njih, torej v prvem primeru nebi smel plačat nič


@damjan
nevem zakaj bi telekom zavlačeval z priklopi T2. telekom in siol sta namreč dve različni podjetji. in tako kot telekom zaračunava siolu za priklopitev adsl-ja, zaračunava tudi t2-ju, mogoče še celo več.

finta zakaj ne priklapljajo je v tem da t2 nima dovolj central ki pridejo zmontirane v telekomovih postajah. tako je naprimer pri nas v gornji radgoni, že en mesec prazen prostor v telek. omari rezerviran za t2. centrale pa ni.
Poglejte v mojo trgovino: WWW.MSTYLING.NET
mikkaa145
Alfa Freak
Alfa Freak
Uporabniški avatar
Prispevkov: 990
Pridružen: Če Okt 21, 2004 5:21 pm
Kraj: Radenci

OdgovorNapisal/-a LaserJaMM » Po Nov 21, 2005 12:31 pm

Siol je hčerinska firma od Telekoma.
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 7497
Pridružen: Sr Sep 24, 2003 12:12 am

OdgovorNapisal/-a smolko » Po Nov 21, 2005 9:11 pm

Zaenkrat ADSL2 že deluje po Kranju. Sicer končna hitrost še ni taka kot jo obljubljajo, verjetni pa bo T2 z VDSL imer res veliko višje hitrosti prenosov, vsaj kar se uploada tiče, pa tudi same cene so zelo zanimive.
smolko
Alfa Freak
Alfa Freak
Uporabniški avatar
Prispevkov: 594
Pridružen: Po Jul 07, 2003 1:20 pm
Kraj: Radovljica

OdgovorNapisal/-a mikkaa145 » Po Nov 21, 2005 9:27 pm

VDSL ims probleme pri oddaljenosti uporabnika od centrale. Le ta je omejena na 1500m.

jaz sem od centrale cca 4 km :? tak da nebo nič z vdsl.
Poglejte v mojo trgovino: WWW.MSTYLING.NET
mikkaa145
Alfa Freak
Alfa Freak
Uporabniški avatar
Prispevkov: 990
Pridružen: Če Okt 21, 2004 5:21 pm
Kraj: Radenci

OdgovorNapisal/-a IztokFranko » Po Nov 21, 2005 9:34 pm

jaz sem si ravno v soboto priklučil adsl - modri paket.
mislim da je čisto vredu povezava, dovolj hitra, kar mi je pomembno je da sem neomejeno gor zaradi dela na internetu...

...sem pa razmišljal o mobitelu kot brezžična povezava in mislim da se splača glede tega še počakat. so cene kar visoke, isto je pri simobilu. najbrž bom po dveh letih ko tu poteče pogodba šel na simobil ali mobitel, zaradi dinamičnega dela, upam da bo takrat vse skupaj bolj ugodno
IztokFranko
Alfa Freak
Alfa Freak
Uporabniški avatar
Prispevkov: 972
Pridružen: Po Sep 27, 2004 8:09 pm
Kraj: LJ, KK

OdgovorNapisal/-a Damijan » Po Nov 21, 2005 10:00 pm

mikkaa145 napisal/-a:vidim da bolj slabo berete odgovore. saj ste vsi ponovili moj odgovor.
se pa strinjam z prjatu

da obdržiš telefonijo ali pa da jo vzameš preko njih, torej v prvem primeru nebi smel plačat nič


@damjan
nevem zakaj bi telekom zavlačeval z priklopi T2. telekom in siol sta namreč dve različni podjetji. in tako kot telekom zaračunava siolu za priklopitev adsl-ja, zaračunava tudi t2-ju, mogoče še celo več.

finta zakaj ne priklapljajo je v tem da t2 nima dovolj central ki pridejo zmontirane v telekomovih postajah. tako je naprimer pri nas v gornji radgoni, že en mesec prazen prostor v telek. omari rezerviran za t2. centrale pa ni.


Telekom zavlačuje, ker ga je T-2 sposoben pokopat s svojo tehnologijo in ponudbo, ki jo je SiOL zamudil. Tudi fizični preno je pri enakih navedenih hitrostih pri T-2 za 15% višji. Zaenkrat je res razdalja omejitev, samo pa obljubljajo, da po novem letu razdalja ne bo več ovira. :?:

Meni so odobrili priklop, ko pa je prišel čas, da telekom samo nadgradi centralo za VDSL, pa je bilo naenkrat tehnično neizvedljivo. Sem pa ~70 metrov od centrale, ki je najnovejšega tipa, ki jo telekom premore, pa tudi optika je.

Kot sem napisal, si lahko vse o tem prebereš v petkovem delu, večji del informacij pa mi priskrbi sodelavec, ki ima sošolca na zelo visoki poziciji v Telekomu.

Direktor T-2, g. Turk, pa je tudi bivši direktor telekoma in SiOL-a, ki sedaj s svojim podjetjem resno konkurira. Hkrati pa je T-2 vložil še tožbo, za ovirajo konkurenco, kateri mora biti po zakonih EU zagotovljena prosta pot.
Nekako tako, kot Wega toži, še vedno, Mobitel.
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Lady "K"
 
Prispevkov: 5750
Pridružen: Po Okt 13, 2003 8:30 pm
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

OdgovorNapisal/-a prjatu » To Nov 22, 2005 10:18 am

Damijan napisal/-a: Zaenkrat je res razdalja omejitev, samo pa obljubljajo, da po novem letu razdalja ne bo več ovira. :?:



Zaenkrat je omejitev bakrena parica, po novem letu pa naj bi bilo že dovolj razvejano omrežje optike, tako dobimo FTTH-fiber to the home, zato naj bi bilo mogoče tudi na večji razdalji
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 3940
Pridružen: So Jan 24, 2004 10:32 pm
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Uroš » To Nov 22, 2005 11:13 am

Torej ko vas prebiram, sem se odločil še malo potrpet,počakat!

l.p.
Uroš
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 3651
Pridružen: Po Mar 22, 2004 4:35 pm
Kraj: Maribor-Tezno

Naslednja

Vrni se na Kar nekaj

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov