Kljub temu, da imamo doma že GT, 147, in pa družinski voz Ford Focus, se nisem mogel otresti želje po 156 2.4 10v. Taka je bila moja prva Alfa (sicer 140KM verzija), in imel sem 4 take 156ke. Ker imajo tovrstne kače počasi že dva križa pri sebi, ne samo enega, se mi je zdelo, da ali zdaj, ali nikoli.
Tako sem se po tem, ko je prišla na net ena primorska 156, hitro zmenil za ogled. Po ogledu in krajšem oklevanju pa še dal aro.
Zakaj torej potencialen daily? Ker pač ima kljub plusom tudi marsikateri minus

Tako da v tem trenutku še nisem prepričan, kako dolga bo ta tema

Pustimo se presenetiti. Najbolj očitni so recimo zažgana barva na strehi, udarjen zadnji odbijač, in pa ponekod olupljen lak. Poleg tega prodajalec zagotovo ni bil pristaš recimo čiščenja avta in vzdrževanja sedežev. Je pa brez rje, pelje se lepo, tudi lastnik jo je imel 15 let, tako da nekaj recimo da je dal nanjo
Malo utrinkov
Prvo čiščenje. Mislim, da v 15 letih niso bili tile sedeži gor
??
Streha zamaka pri anteni. Se da tole kaj očistiti, ali samo menjati?
Začasna rešitev, dokler ne pride novo tesnilo pa samolepilna folija čez luknjo v strehi
Menjava še polomljene plastike okoli prestavne ročice. Sem sproti sicer videl, da bo treba menjati še pepelnik, ker je bil nekdo mnenja, da se stvar zategne najmanj na moment kamionske gume...
Plan danes je bil sicer tudi montaža tempomata, ampak na žalost izgleda, da nima že konektorja pripravljenega
Še videz po večurnem drgnjenju sedežev, felten in hitrem vapanju