Mam AR 156 1.9 JTD letnik 2001. Jermenica pomožnega jermena za alternator mi nagraužen ropota, k se avto ogreje dost manj. Zanima me če je kdo mel podoben problem baje se rade kvarjo. Original je 47.000 SIT. pa je mejčkeno draga. Me zanima če se kje dobi replika al pa če se jo da popravt.
Hvala za pomoč.
če ti jermenica cvili, men je tudi pa je zega rešu tko, da jo je z žajfo namazau, ubistu dau suho zajfo ob jermenico, ko se je vrtela in je problem rešen.
Večkrat je problem pri gumi na notranji strani (proti motorju) jermenice, ki je namenjena dušenju vibracij. Guma sčasoma razpade in jermenica dobi "luft" zaradi česar cvili oz. ropota. Kolikor vem kopij ni, le original. Probaj z rabljeno, če je v dobrem stanju.
A kdo ve, če je to tud jermenica? -> ob zagonu HLADNE mašine mi za za 2 sekunde ŠKRTA (ne cvili ali žvenklja ampak ZAŠKRTA). Če zaženem OGRETO mašino pa je ok.
Foggy napisal/-a:To je po vsej verjetnosti štarter, katerega je potrebno samo podmazati.
Dobro je, da se stori čimprej, ker v nasportnem primeru počasi požira zobnik.
Lp
aha, hvala ti za odgovor, ker imam svojo alfo neizmerno rad gre takoj na odpravitev problemčka
Omero napisal/-a:aha, hvala ti za odgovor, ker imam svojo alfo neizmerno rad gre takoj na odpravitev problemčka
Pohvalno!
Za škrtanje ob vžigu je bil res kriv štarter. Sedaj vžiga lepo! Edini problem je, ko je treba za štarter očistit veliko stvari razdret in je min. za 1 uro in pol dela, če ne več! Men ga je rihtal 2 urci. Zamenjal pa sem tudi svečke.
andrejk napisal/-a:Večkrat je problem pri gumi na notranji strani (proti motorju) jermenice, ki je namenjena dušenju vibracij. Guma sčasoma razpade in jermenica dobi "luft" zaradi česar cvili oz. ropota. Kolikor vem kopij ni, le original. Probaj z rabljeno, če je v dobrem stanju.
tocno tko-so pa drage original ja ampak das origina gor im imas mir-ker z rabljeno spet lahko kupis macka v zaklju
so pa te jermenice tko narjene da v enos tran drzijo v druga pa se v prazno vrtijo zarad alternatorja ker ima tezak rotor in ko ugasnes avto ima ta rotor se tako silo, da se zaradi jermenice v prazno zavrti-ce bi bila fiksna bi pa jermene trgalo