novi laptop&winsi

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
rokkas
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Križ, Komenda

ok stvar se ima tako. Punca je kupila nov laptop (acer travelmate 5330) in me je prosila ce ji naistaliram winse in te stvari. Problem je pa nastal ko sem poskusil instalacijo in ni slo. Ok, opis tezave. Laptop ima naistaliran Linux (Bootable Linux) in lepo sem v biosu nastavil boot iz cdja, vstavil cd, zacelo se je preverjanje za instalacijo.. potem ko pa preveri vse skupaj pa blue screen of deadth... zamenjal sem ze vec raznih winsov in pocasi obupujem:) any ideas?
Uporabniški avatar
blatnik
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Celje

Morda bi pomagal če bi še navedel katero verzijo win želiš inštalirat..

Glede na opis kje pribl. se ti to zgodi pa je moj nasvet da poskusiš izklopit v bios-u AHCI podporo za SATA disk.
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

blatnik napisal/-a:..Glede na opis kje pribl. se ti to zgodi pa je moj nasvet da poskusiš izklopit v bios-u AHCI podporo za SATA disk.
Se strinjam - verjetno so se inštalirali XP-ji, če bi poskusil Visto, bi verjetno šlo (imel sem enak problem k sem hotel na svojega MSI GX720 kresnit XP-je).
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
rokkas
Alfa Freak
Alfa Freak

ok sem cez noc "kupil" se visto pa bomo popoldne videli :lol:
Uporabniški avatar
G0lden
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Maribor

Windows XP ima nekaj problemov z novimi SATA diski... Kako se problem reši nisem čisto ziher, 100% pa sem, da z visto neboš imel problemov...
mikkaa145
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Radenci
Kontakt:

to je to.. ker si prišparal 50 eur, da si kupil prenosnika brez OS, se zdaj je..š in nalagaš winse. Ko pa boš jih naložil, pa te bodo vsak mesec zagnjavli da nimaš licenčnih, pa boš moral neke cracke pa patche gor davat... v čem je smisel tega mi povejte ?
BTW jaz mam na starem prenosniku gor XP na novem pa visto... pa ni blo nikoli nobenih problemov z instalacijo, oba seveda licenčna :)
Poglejte v mojo trgovino: WWW.MSTYLING.NET
Uporabniški avatar
rokkas
Alfa Freak
Alfa Freak

:) ce mas dobro narejeno te nic ne gnjavi... tukaj je samo tezava v startu instalacije... tema pa ni o smilsnosti kupovanja winsou ali ne ampak resitev problema...
Uporabniški avatar
Johny
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Lj.

.... v biosu moraš nastaviti nekje eno funkcijo s.m.a.r.t. ali neki tazga...(ma neki okol hd drive probi)

drugač pa se mal pozanimi če za ta model dobiš sploh driverje od microsofta.... ker pizde delajo zdej tko da laptop dela samo na določenih OS. (ker enostavno ne dobiš driverjev za šaro ki jo namečejo not)

sem imel podobne težave z Acerje Travelmate 7xxx ki ne podpira drugega kot Visto.

Drugače pa vinsi kupljeni čez noč ne delajo nič slabše kot uni k jih kupiš podnevi (lol) sam paziš da nisi na netu ko instaliraš in takoj izklopiš avtomatske updajte (če naložiš vinse Xp sp3 sploh ne rabiš updatov)
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Z obema notesnikoma sem dobil ličenčne. vendar uporabljam izbolšano
verzijo (z novejšim je Vista, a mi ne ustreza in ima XP-je).

SMART pa je diagnostika samega diska in nima nobene veze z inštalacijo, ima pa način delovanja SAta kontrolerja - AHCI. :wink:
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
rokkas
Alfa Freak
Alfa Freak

eccola vista je gor, funkcionira super:) hvala vsem za pomoc
Uporabniški avatar
kukec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Slov. Bistrica

meni je tip v prodajalni dal zraven gonilnike, ker sem hotel xp met gor, gre za HP dv9800.. zdaj pa mam itaq visto :D
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

One word:  :mrgreen:
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
G0lden
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Maribor

El Barto napisal/-a:Z obema notesnikoma sem dobil ličenčne. vendar uporabljam izbolšano
verzijo (z novejšim je Vista, a mi ne ustreza in ima XP-je).

SMART pa je diagnostika samega diska in nima nobene veze z inštalacijo, ima pa način delovanja SAta kontrolerja - AHCI. :wink:
Tako je, s SMART-om neboš ničesar rešil... bom prevero v službi v ponedeljek pa povem kako se reši težava s SATA diskom, mogoče celo prej..
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: 50.000km od Ribata

Resi se tako, da slipstremas gonilnike od chipseta na boot CD. Idealen program za tole je nlite.
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
zunno
Alfist
Alfist
Kraj: Kranj

A si zraven matične dobil kakšno disketo z gonilniki za RAID controller? Ker jaz sem moral gonilnik za raid controller posneti z diskete na začetku inštalacije XPjev. Ne vem iz glave točno kdaj to zahteva, ampak je na začetku, še preden prideš v grafični način inštalacije.
I love the smell of petrol in the morning.
Odgovori
  • Informacija