nakup razbite alfe

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
seboss85
Alfa Member
Alfa Member

lep pozdrav! rabim nekaj nasvetov oz imam nekaj vprašanj. brskal sem po nemškem netu pa najdo eno alfico... klik
res je teško ocenit škodo po slikah.. ampak vseeno... kakšno mnenje imate o ceni?
zanima me tudi če so karoserijski deli enaki in pašejo recimo od bencinarja 99?
kako je s kilerjem? je enak kot pri 1.9 jtd
mogoče kdo opazi kakšno poškodbo na motorju..
s slike je res težko ocenjevat.. ampak vseeno :wink:
hvala za odgovore
5in3
Alfa Freak
Alfa Freak

Moje mnenje glede tega kar vidm: air bagi so aktivirani--> to ne pomen nč dobrga za avto. Je pa res, da je letnik 03 in da take alfice pr nas bzelo težko dobiš z 2,4 jdt... ampak me rs čudi zakaj so glih 156 2,4 jtd skor use razbite!! ---> dokaz:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2533277&show=

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2520396&show=

Drgač pa če se boš odloču za nakup te razbite alfe, moraš biti pozoren na prednja kolesa(če stojijo kokrtoliko naravnost), motor kolikor jst vidm je kr vredu(bit pa treba pozoren, če kje kaj ne pušča, kako olje, in če je use na mestu....), hladilnik ne paše od bencinarja [-X , boš mogu zamenat. volan, pa airbage zravn dobiš kork vidm na sliki, tko da mislm, da kj velik zgrešit nimaš, če se le nmal spoznaš na popravljanje avtomobilov!

veliko sreče!
lp :wink:
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Zakaj so vse razbite? Simpl, pretežk nos imajo in ko zagusti težko rešiš situacijo ker ima preveč understeera... :D
5in3
Alfa Freak
Alfa Freak

TribesMan napisal/-a:Zakaj so vse razbite? Simpl, pretežk nos imajo in ko zagusti težko rešiš situacijo ker ima preveč understeera... :D
ja tole si kr prov pogruntal!!! =D>

Lega alfe 156 SW je v obeh motornih različicah vrhunska, k čemur pripomore športno trdo podvozje. To bodo cenili predvsem športno naravnani vozniki, medtem ko bo ostale motilo nekoliko preveč dosledno prenašanje neravnin s ceste na telesa potnikov. Pri alfi 2,4 JTD se pozna večja teža pogonskega agregata in v povezavi s tem nekoliko manj idealna razporeditev teže, zaradi tega začne tudi nos avtomobila nekoliko hitreje siliti iz ovinka oziroma ESP posreduje prej kot pri bencinski različici. Zavore, podprte z ABS in EBD (elektronska razporeditev zavorne sile) so pri obeh avtomobilih enake, a spet zaradi manjše teže avtomobila bolj suverene pri bencinsko gnani alfi.

pri 166 2,4 jtd teh problemov ni tolk za občutit. :mrgreen:
lp
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

Dve stvari, ki bi mene zmotile, če bi šel sam popravljat:
- premaknjen notranji blatnik (se mi zdi po slikci sodeč)
- cviknjena streha
- ...

Preveč dela in brez ravnalne mize avto ne bi bil nikoli tak kot mora bit.
MURY
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Predraga v ta avto treba vložit min 3500ojrov prevoz homologacija deli ličar,tko da ti to odsvetujem(moje mnenje)
seboss85
Alfa Member
Alfa Member

ja streho sem tudi jes opazoval... ne vem... na prvi pogled res zgleda cviknjena.. sam če pa mal bolj pogledaš.. cviknjena je nekje med vrati.. pol bi se tam tudi moglo nekje poznat.. sam kolko gledam razmike pa linije se meni zdi ok... to po sliki je itak ful težko ocenit.. bom pa poklical. da vidim kaj mi bojo povedli :)
seboss85
Alfa Member
Alfa Member

drugač pa kiler .. to mi je jasno da ne paše... mislil sem blatniki pa havba.. odbijač.. vezna stena... te stvari če so enake od 97-03.. pa enake benciz-diesel??
alfy78
Alfa Junior
Alfa Junior

Pleharija je ista od bencinarja in dizla.

Meni pa je v oko padla registrska tablica... avto v Nemčiji, registrska pa iz Francije. Ne vem, če bo tako enostavno papirje zrihtat na licu mesta.
147 JTDm 16V 140 PS, Distinctive, 2004
mikkaa145
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Radenci
Kontakt:

preveč razbit!
fora pri teh prodajalcih je, da zravnajo havbo in blatnike, toliko da je avto videti manj razbit...

od vdarjenih avtomobilov se splača kupiti samo malo ruknjene (naslonjene) ali poštrafane.. ker so v zahodnih državah ličarska dela draga... zato raje prodajo.. pri nas pa po vezah lahko ugodno skozi prideš :)
Poglejte v mojo trgovino: WWW.MSTYLING.NET
Odgovori
  • Informacija