Alfa Romeo Giulietta

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Ma kaj pa vem. Ko vidim mnoge uporabnike na tem forumu se niti ne čudim, da vodilni razmišljajo o zamrznitvi vlaganj v podjetje. Alfa bi morala biti 20% boljša od vseh na trgu, ob tem vsaj 50% cenejša pa še to ne bi zadovoljilo niti polovice njenih kao ljubiteljev ter potencialnih kupcev. Edina pot je torej dol.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Teo, na tem forumu ni toliko kupcev, vsaj novih alf se ne kupuje...izjeme pa lahko prešteješ na prste ene roke, forum ma pa koliko članov?
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

O zamrzniti se razmišlja predvsem zaradi padca prodaje, v članku je lepa primerjava med letoma 2000 in 2007, kjer so leta 2000 prodali kar enkrat več avtov. Pravtako je promel, ker Alfo hočejo redefinirat vsakih nekaj let oz. jo do zdaj so, in trenutno jo spet redefinirajo.

In če jo zamrznejo pač ostanemo lep čas na modelih Mito, Milano/Giuletta, 159+Brera, Spider. Aja pa 8C :D. Ali pa grejo v čisto drugo smer, pa naredijo konkretno paleto modelov. In o tem renutno razpravljajo. Vsi seveda upamo na slednje.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Predpremiera: Alfa Romeo Milano
Milano ali Giulietta?
Končno in uradno, pred nami je vendarle Alfa Milano, a brez uradnega imena.
Besedilo: Marko Hanželič Foto: Alfa Romeo

Po mesecih pobeglih fotografij, ki so prihajali praktično z vseh kotov tovarne v Torinu, se naslednik modela 147 končno predstavlja na tovarniški fotografiji. Dokončna je oblika avtomobila, ime pa za zdaj ostaja zavito v tančico skrivnosti, saj naj bi poimenovanje Milano poskrbelo za manjši revolt med zaposlenimi v tovarni v Milanu, saj naslednik 147-ice prihaja iz Torina. Postrežemo vam lahko tudi z uradnimi dimenzijami, ki se raztezajo 4,35 metra v dolžino, 1,80 metra v širino ter 1,46 metra v višino. Med osema je za 2,63 metra prostora, zadevščina pa je postavljena na platformo C, na kateri sloni tudi Fiat Bravo.

Ob obligatornih LED-lučkah bo novinko mogoče opremiti tudi z elektronskim diferencialom Q2, na krovu pa je tudi Alfin DNA-sistem. Poleg dobro znanih novotarij, kot so sistem start/stop in novih motorjev s prisilnim polnjenjem bo »Milano«na voljo tudi s samodejnim menjalnikom z dvema sklopkama. V motorni paleti med drugim najdemo 1,4-litrski Multiair, 1,6- in 2,0-litrska JTDm agregata in 1,75-litrski TBi agregat, rezerviran za model Quadrifoglio V

Slika

Vir: Avtomanija
http://www.avtomanija.com/default.asp?rb=2&id=2503
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sem njim takoj napisal, dase motijo glede platforme. Vsekakor izgleda na tej sliki boljše, kot na katerihkoli do zdaj, a od Alfe bi pričakoval več.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Ni čist zanič no...

Aja takoj po tistem ko so bili razkriti tovarniški spy shoti so se pojavile primerjave z novo opel astro, češ da sta si avtomobila preveč podobna...

I dont think so...

Slika
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Samo hudica...meni je lepsa Opelca :?

LP
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Jah... sej s tem ni nič narobe :D
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sem prejle razmisljal koliko GT-k in pa 147-ic bi prodala AR ce bi lansiral ta prokleti TBi motor kakih 5 let prej! Mislim da bi bila popolnoma drugacna slika danes!

LP
Axi
Alfist
Alfist

lizard napisal/-a:Sem njim takoj napisal, dase motijo glede platforme. Vsekakor izgleda na tej sliki boljše, kot na katerihkoli do zdaj, a od Alfe bi pričakoval več.
Se strinjam. Manjka pa malo več agresivnosti, športnosti. Notranjost bomo pa videli, kaj bo ratalo na koncu.
Uporabniški avatar
GregorS
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Maribor

S temi felnami in v tej barvi zgleda prav dobro...treba videt še slike boka in od zadaj
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

če bo notranjost kaj podobna corsi je to po eni strani super, ker corsa je v notranjosti resnično prostoren avtomobil. Presenitila je še mene! Motorji so sicer klump in ne grejo nikamor, pa sem vozil 1.4 bencinarja - resnično len avto. Moja mama je lih v procesu kupovanja novega majhnega avta, in ker je nisem mogel nagovoriti za fičeka je corsa še najboljše za to ceno (meni osebni bi ležala bolj mazda2 ampak...).
S temi felnami in v tej barvi zgleda prav dobro...
Ja, samo to je najverjetneje kakšna QV različica, ker rdeče čeljusti pač serijsko ne bo imela.
In če jo zamrznejo pač ostanemo lep čas na modelih Mito, Milano/Giuletta, 159+Brera, Spider. Aja pa 8C
Meni ustreza - samo naj začnejo v njih vdelovat nove TBi motorje, oblika pa je itak taka, da zgledajo avti moderni še zmeraj po nekaj letih...Ker druga smer je lahko samo Golf wannabe in BMW serije3 (po obliki, nad kvaliteto se ne bi jezil...)

Ja, tak je pač...kot je direktor že prejle rekel: naredili bojo tisto, kar bo za FIAT najboljše - profit. Zato bo nova Milano/Giulietta nek poskusni zajček, ki bo odgovoril na vprašanje, ali se v firmo splača vlagat ali pa ne. Moram priznat, da mam občutek, da bo šlo v smer ne vlaganja, ker nova 147 ne more bit prodajni hit. Preprosto ne more, sploh ne v svoji konkurenci. OK, ima najboljše motore, ampak vse ostalo...potem pa še reputacija #-o
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator

Že pri MiTo-tu so bile težave z imenom. Če me spomin ne vara, je potekala celo javna anketa glede tega. Nato pa so stvar "poenostavili" in jo (Alfa je še vedno ženskega spola :mrgreen: ) poimenovali Mi(lano)To(rino)...

Se nam tokrat obeta "GiMi", oz. "MiGi" (Mi-lano Gi-ulietta) :?: :lol:
Join the dark side:
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator

Creed napisal/-a:Samo hudica...meni je lepsa Opelca :?

LP
Zato, ker ima prečno postavljene luči...
Za moj okus (zunanjosti), so luči edina stvar, ki ji ne sedejo.
Join the dark side:
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Tu izgleda bolje kot na spy shotih, vendar vseeno mi ne potegnejo prednje luči, katere bi morale biti prečno postavljene in pa odbijač/pokrov motorja. Ne vem zakaj morajo tlačiti odbijač skoraj do polovice prednjega konca.
Zaklenjeno
  • Informacija