Zimske gume

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
rogi
Alfa Freak
Alfa Freak

Kot je nekdo prej omenil, razlika v ceni med zimskimi 18 in 19 gumami je tako mala da se jaz od letos dalje vozim na 235/35 R19 vredestein wintrac xtreme.... Čas ko je po mojem mnenju priporočljivo imet zimske gume nekolko presega zakonski okvir 4 mesecev (15.11. do 15.3.).... zakaj bi skoraj pol leta gledal avto z nekimi grdimi jeklenkami?
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

samo ena hitra informacija: a ima kdo gume in kakšne so izkušnje
- barum polaris 2 ali
- sportiva snowwin?

Ali je bolje ostat pri Savi? Ker trenutno mam Fulda Kristall pa so obup in groza...več se abs vklaplja kot pa karkoli drugega že ko se na cesto poščije žaba...
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Kaj pa, če bi dal teh par evrov več, pa si kupil spodobne gume?
Sam sem to ravno storil in mi ni žal niti centa.
Ravno prej sem bil na rudniku in mi je neverjetno kako lahko zimska guma tako grabi in grabi, pa je konkretna konjenica pod havbo...

Na gumah se na špara! To bi mogli učiti v avtošolah...
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Joj eni res ne morjo prebolet teh gum in sparanja...pac tip se je odlocu za ugodne gume in bo posledicno tudi malo bolj pazljivo vozil kot sicer. Ce ne bo,bo pac razbil avto. Ocitno se je odlocil z razlogom. Jaz predvidevam da je v igri razlog financne narave.

Ker ce prav sklepam se na gumah ne spara zaradi varnosti :?: Potem je najboljse da vsi mi in ostali prodamo nase stare kante in pokupimo vse Volvote Xc60 in quaskaje (ki sta bojda najbolj varna avtomobila na svetu po tockah (ali pa sta bila,ni vazno)) in to je to. Ker na varnosti se ne spara...

Aja ne bomo si jih kupili...ne dela jih alfa pa se predraga sta...bomo pac primorani ziveti nevarno...

Nevem kako so vcasih preziveli na raznih Tiger gumah in podobno...
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Tale tabela ima sigurno gor gume, ki so priporočljive in tudi cenovno primerne:

http://www.motorevija.si/datoteke/tabel ... 09%202.gif

Drugače pa letos vozim še Dunlop Wintersport M2, ki pa so že malo v letih, profila je sicer dovolj. Naslednje leto pa se še malo odločam ali bo to Dunlop Wintersport 3D, ali pa kar Goodyear UltraGrip Performance 1 oz. raje 2.

Če ve kdo za kakšen test oz. teste, kjer so zajete te gume bi se priporočil, gre pa za dimenzijo 205/55-R16. Predvsem bi rad vedel kako se je WS 3D obnesel napram Performance 2.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Prvi vtisi z Toyo Snowprox so zelo dobri, po mokrem nudi zelo veliko oprijema, sem pričakoval dosti manj. Mi nižal, da sem se za njih odločil in tudi cenovno so dober nakup.

Lp
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

Foggy a ti tuljo kej? sploh na mokrem?
Uporabniški avatar
fiatista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Sorško polje

bass napisal/-a: Na gumah se na špara! To bi mogli učiti v avtošolah...
Jest sem kupu 1 leto stare savske S3, pa zame so šist OK. plačal sem pa drobiž. vem da so v mokrem zanič.. ampak pač prilagajam vožnjo temu dejstvu.
Trentatre 1.3S
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

minimi napisal/-a:Foggy a ti tuljo kej? sploh na mokrem?
Čisto nič, v dimenziji 195/55-15 so povsem tiho.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm

Kaj pa, če bi dal teh par evrov več, pa si kupil spodobne gume?
Joj, oprosti. Glej, če bi mel BMW-ja z zadnjim pogonom, bi si kupil naj naj naj gume, ker bi jih nujno potreboval...Za po avtocesti in prekmurski ravnici pa ravne ne potrebujem gum za 200€ po komadu :doubt: OK?
Na gumah se na špara! To bi mogli učiti v avtošolah...
Ja, ker najdražje gume so itak najboljše...Tako kot so bile te moje trenutne...in so za drek.
Ocitno se je odlocil z razlogom. Jaz predvidevam da je v igri razlog financne narave.
Niti ne, ker sem 2 leti prej kupil kao drage in odlične gume in že nove so bile za PM. In zato sem se odločil raje kupit vsako leto nove za pogonska kolesa, kot pa vozit znucane fancy-dancy gume, ki postanejo žvečilni v toplejših dneh.
Uporabniški avatar
seby7
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Murska Sobota

Mogoče malo nevmesno ampak naj bo :D
Nevem zakaj imate vsi take probleme z zimskimi gumami. Glede na vreme, ki ga imamo zadnja leta se jaz ne sekiram kaj preveč zaradi tega. OK, razumem tiste, ki se vozite vsak dan po hribih in višje ležečih legah, ampak pri nas je npr. lani in predlani skupaj bil na cesti sneg ca. 5 ali 6 krat. Pa še to za samo par ur in nikoli več kot 2 cm, razen, če sem kaj zamudil :D .
@alfa_samec, glede na to, da kakor vem ne delaš nekih kilometrov, se strinjam, da ne rabiš nekih extra zimskih gum. Jaz jih na primer sploh nimam, sem raje prejšnji teden kupil nove letne, pa bom teh 2 ali 3 tisoč km ki jih bom naredil do marca tudi z njimi (in z ketnami v prtljažniku za "plave") čisto ok zvozil. Je pa res, da avto ne vidi ceste v belem, kar pa je glede na to kar sem napisal na začetku mogoče 3x na leto.
POTENZA ITALIANA
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

glede na to, da kakor vem ne delaš nekih kilometrov
Ne da ne delam kilometrov, ampak ne delam jih vsak dan 2x. Ko pa jih že, pa se vozim po ravnem in po večinoma očiščenem...In zato mi je brezveze (še enkrat) kupovat uber drage zimske gume, ki po 2 sezonah ne držijo več nič...

če ne bi bilo obvezno menjat letnih, bi se še zdaj z njimi vozil, samo majo malo premalo mm profila, da bi bile ustrezne kot zimske plus ketne oz nogavice...
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Zimo bi brez problema preživel brez zimskih pnevmatik, samo potem odpade winter fun, kot je vožnja in vragolije po snegu. Tako se pa lahko tudi brez problema podam v višje ležeče kraje brez strahu, da bi kje obstal itd...tako se lahko odpravim kamorkoli in kadarkoli neglede na vreme in napoved :wink:
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

rabim nasvet:

narocil sem homologirane gume za mojo AR 156 205/60/15 in sicer Bridgestone LM 25
No, teh gum mi ne dostavijo in odlagajo, jst pa rabim nujno, ker grem smucat. Mam sicer 4mm zimske gume, ampak ne raskiram...
A je mozno dat gor 195/65/15 in homologirat? Ker te so cca 40 % cenejse, pa se boljse se peljejo po snegu kot siroke. Je kdo ze homologiral to?
lp, P
Zadnjič spremenil pero666, dne Sr Dec 02, 2009 3:28 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
seby7
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Murska Sobota

Foggy napisal/-a:Zimo bi brez problema preživel brez zimskih pnevmatik, samo potem odpade winter fun, kot je vožnja in vragolije po snegu. Tako se pa lahko tudi brez problema podam v višje ležeče kraje brez strahu, da bi kje obstal itd...tako se lahko odpravim kamorkoli in kadarkoli neglede na vreme in napoved :wink:
To je druga stvar, kar pa sem omenil v postu :wink:
POTENZA ITALIANA
Odgovori
  • Informacija