Alfa 166 3.0 V6 24v Sportronic

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Odgovori
Uporabniški avatar
vesoljc
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kranj, Celje

veloce napisal/-a:Samo noter sem jo spucal, ker je skoz čudno vreme. Je pa beštja vsak dan bolj hvaležna. Bemti sem se zaljubil v ta avto. Edino ročni menjalnik pogrešam za občasne izpade norosti. Bom kar obdržal koreto doma, pa še eno z ročnim kupil ob priliki. Mogoče pa tudi turbo, bomo videli.
Ja to je ena slaba lastnost Alf, sicer nevem kako to dosezejo, ampak na ta kup rje se clovek kr naveze pa tudi ce te jezi...mogoce ravno zaradi tega ker kdaj jezi...no roko na srce edin nevzdrzevalni strosek ki sem ga do zdaj mel je bil grelec kabine in pa motorcek gretja...pri skoraj 280.000 in avto je ohoho tehnicno izpraven :)
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Ma moja je en tolk za poštimat, sam same malenkost več ali manj. Jezi me, ker sem zadnjič s kolenom zjebal airbag mrežico v sovoznikovem sedežu in zdaj gori lučka.
Zdej moram še amortizerje zamenjat, ki sem jih že kupil, pa prednje diske in ploščice, ki jih tudi že imam. Počasi. Potem so na vrsti prednje roke,....
Klimo sem nafilal in prav lepo hladi. Mogoče bom pred poletjem preventivno zamenjal hladilnik, čeprav se ne pregreva.

Tu mi je predvsem všeč motor, ki je precej uglajen šestak in v kombinaciji z avtomatom pri mirnih vožnjah prava poezija. Zaenkrat dela OK.
Slika
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

vesoljc napisal/-a:
veloce napisal/-a:Samo noter sem jo spucal, ker je skoz čudno vreme. Je pa beštja vsak dan bolj hvaležna. Bemti sem se zaljubil v ta avto. Edino ročni menjalnik pogrešam za občasne izpade norosti. Bom kar obdržal koreto doma, pa še eno z ročnim kupil ob priliki. Mogoče pa tudi turbo, bomo videli.
Ja to je ena slaba lastnost Alf, sicer nevem kako to dosezejo, ampak na ta kup rje se clovek kr naveze pa tudi ce te jezi...mogoce ravno zaradi tega ker kdaj jezi...no roko na srce edin nevzdrzevalni strosek ki sem ga do zdaj mel je bil grelec kabine in pa motorcek gretja...pri skoraj 280.000 in avto je ohoho tehnicno izpraven :)
Kolk te j eprišel grelec in kje si ga kupil? Si ga sam zamenjal, al si dal kam poštimat zadevo?
Slika
Uporabniški avatar
kovach
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

saj nevem zakaj kar naprej daješ na avto.net, obdrži saj nič ne dobiš za njo...meni je moja zdaj z novimi feltnami res =D> :lol: tako da se nebo menjala
Uporabniški avatar
vesoljc
Alfa Freak
Alfa Freak

veloce napisal/-a:
vesoljc napisal/-a:
Kolk te j eprišel grelec in kje si ga kupil? Si ga sam zamenjal, al si dal kam poštimat zadevo?
Grelec je bil 58 eur + poštnina pri aleks avtohladilniki, montiral pa so ga na uradnem servisu v Kranju kjer so me tudi opozorili da bi blo fino menjat...in ker me je ze prej blo strah da bo spustil in unicil menjalnik...sem ga menjal takoj ko sem ga dobil po posti lahko...Kot mogoce ves je to edini način kako uničit ta legendarni 4-stopenjski avtopatik...kapljanje vode iz grelca po računalniku menjalnika...
Uporabniški avatar
vesoljc
Alfa Freak
Alfa Freak

kovach napisal/-a:saj nevem zakaj kar naprej daješ na avto.net, obdrži saj nič ne dobiš za njo...meni je moja zdaj z novimi feltnami res =D> :lol: tako da se nebo menjala

Sej tud sam nevem..to je tako kot ljubezen...vcasih se skregas, vcasih ne vidis smisla, drug trenutek pa neves kaj bi brez nje...:)
Uporabniški avatar
kovach
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

vesoljc napisal/-a:
kovach napisal/-a:saj nevem zakaj kar naprej daješ na avto.net, obdrži saj nič ne dobiš za njo...meni je moja zdaj z novimi feltnami res =D> :lol: tako da se nebo menjala

Sej tud sam nevem..to je tako kot ljubezen...vcasih se skregas, vcasih ne vidis smisla, drug trenutek pa neves kaj bi brez nje...:)
hehe tako nekako :mrgreen: :lol: samo dosti ljudi tega ne zastopi, in včasih se vprašaš kaj ti je :P če si sploh normalen, saj pri meni je tako :lol:
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Evo, danes sem tudi jaz razkopal komplet računalnik od menjalnika in vse kontakte prešprical s sprejem. Moram reči, da v samem računalniku ni bilo nič hladilne tekočine in je bil čist, je pa bilo malo te posladkano okrog kontaktov računalnika in še nekih relejev. da bi rekel, da pušča konkretno ne, saj je bilo te tekočine le za vzorec oziroma par kapelj. Ampak zgleda, da je stvar na začetku puščanja.
Vse to sem spucal, jutri pa bom še zaščitil z neko folijo, dokler ne pečke zamenjam.

Zanimivo tole šraufanje. :wink:

Aja, pa menjalnik se mi zdi, da malenkost bolj mehko menja, predvsem dol in da je bolj odziven. A ti si zamenjal že olje v menjalniku?
Slika
Odgovori
  • Informacija