SNEG

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
LaŠko-TeaM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Murske Sobota - Dol.Bistrica

Alan bemu gate maš pa jajca stari.Ti kr po gasu pa mim njih m :lol: .Kolko si se pa sploh vozih km/h ker nekam hitro zgleda.Ovinke si pa driftal kot če bi imel 4 x 4 no vsaj zgledalo je tak. :ylsuper: :ylsuper:
GT_turbo
Alfist
Alfist
Kraj: Kranj

Jz se pa bolj strinjam z andreiro, glede vožnje. Prejšnji petek, ko je začel s sneženjem, sem se iz Celja do Domžal po AC peljal 160 brez problema, folk pa 90 na prehitevalnem kljub temu, da je vozni pas frej (če se že more tok počas vozit). Al pa se tovornjak pelje 87, avto pa prehteva 88.. Pa je res treba tko vozet, če cesta niti tok ni zasnežena, da bi bla čist bela podlaga?
Kot drugo se včerej peljem iz Kranja v Mengeš, sneži, par centi snega na cesti, že zvoženo. Celo moja draga v felicii (brez vseh pomagal) se je bla pred mano sposobna vozit 90 čist varno in brez problema. A folk se pelje 50-70. In pol pride v naselje in se model kr naprej voz 70. In kakšna f***ing prilagoditev voznim razmeram je pol to?
In če je na AC megla? A zaradi tega se je treba pa 60 vozit? Kaj pa, predvidevanje, da na avtocesti ni 90° ovinkov, da bi se mogu tolk počasnej vozet. Če res ni megla, da konc avta ne vidiš, se da 100 pelat. Pol je pa nesreča, ker se en, ki se prilagodi razmeram na cesti, pelje 60, pa ga nabaše en s 120. In valda je kriv tisti drugi, ker se ne prilagodi razmeram na cesti. Meglenke se pa tako uporablja namesto običajnih luči, da lepš zgleda. K je pa megla pa o njih ne duha ne sluha.
Za moje pojme, če se nisi sposoben peljat manj kot tretjino od omejitve, raje ostani doma al pa pejdi na bus. Za manj morjo bit pa res obupne razmere.
Poleg tega bi odgovorni lahko poskrbel, da se zanič gume sploh nebi smele prodajat (ala 50€ za 17"), da folk v nobenem primeru ne more imet slabih gum, polcaji pa na cesto, pa enga za drugim čekirat, pa konkretno kazen nabit. Pa preverjat uporabo svetlobnih teles. Pa manj psihirat z oh in sploh jebenimi razmerami in še bolj jebenimi prilagoditvami razmeram..

ps: in zdj sodelavc pove, da se je njegovi ženi en zaletu v rit, ker je imela predobre gume in se je prehitro ustavila za onega za sabo... Tolk o f prilagoditvah
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Tuki se pa povsem strinjam!!! =D>
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ma nehajte s to "safety first" obsesijo- najboljš da smo vsi doma, pa še to ni ziher :D

Evo kako so včasih zgledale reklame na televiziji (kaj je bilo sprejemljivo pa so bile gume stokrat slabše da ne govorim o avtomobilih)

http://www.youtube.com/watch?v=1BhppJ_P ... re=related

Danes greš pa mal pošrek bogu iza nogu si pa manijak :roll:
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

DanijelSipek napisal/-a:
Miholl napisal/-a:
andreiro napisal/-a:treba se je zavedat da avto zmore toliko kot njegov voznik, nič več nič manj....je pa sneg res dober pokazatelj kakšen voznik v resnici si!! prav smešno je pa to da ko zapade sneg pa zavlada vsesplošna panika in ljudje vozijo 40km/h .....to je bolano oz to za mene ni prilagoditev vožnje razmeram na cesti #-o , pa takega policija ne bo nikoli kaznovala.

Vsem pa želim veliko radosti na snegu in da bodo alfice ostale cele :D
Kakšno razmišljanje je pa to? Torej če je spolzko in ledeno se moraš še vedno po omejitvi vozit ker teb pač ni všeč da se ljudje vozijo 40? Najprej se jambra da so slabe ceste in spolzek asfalt,pa luiknje pa nevemkajševse. Ne,ampak dajmo vozit kljub vsemu,tut če je spolzko pa nevem kako točno 50,ker taka je omejitev. Čebo zdrsnilo v graben bo pa zdrsnilo...
Zelo lep primer imaš od včeraj,kaj pomeni ne prilagodit vožnjo razmeram oz. vremenu na cesti. 3ije so to ugotovili za vedno. Res,najboljše da zapelješ v prvi graben in si kupiš mesečno vozovnico za avtobus.
Se strinjam s tabo Miholl. Upam samo, da če se že najde tak na cesti, čeprav ne privoščim nikomur, da če že mora pelat na meji dovoljenega, pa da se kaj zgodi, da se sam njemu - v takih primerih največkrat nasankajo ravno tisti, ki niso nič krivi. Lepo si povedal, pa upam da bo ta nesreča na dolenjki marsi komu, ko bo sedel za volan v poduk.

Alan@vožnja res dobra, ampak prihodnjič raje, ko je cesta čist prazna. A si se vprašal, kaj bi bilo, če bi ti eden od voznikov vozil, ki si jih prehiteval, panično reagiral. #-o Ljudje se še vozilu s prednostjo ne znajo umaknit.
No če pa nisi ti vozil (sorry), pa velja za tistega, ki je vozil.
Če nisi porajtal so se lepo umaknili in nakazali to s smernikom, jaz pa sem poblendal vsakemu. Pa to so sami uživanti bli, se poznamo skoraj vsi. Tudi bistri je vmes.

Seveda je treba kar nekaj tiščanja da se človek navadi, je pa ob takih kupih snega to izredno nenevarno. Se zarineš v kup, potegneš avto ven in gas naprej.
Brzine so pa bolj švoh s fiesto, max okoli 100, večina pa 70-80 v 2. prestavi.
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Še v hrib, malo švoh avto ampak kr gre

http://www.youtube.com/watch?v=QPlOKTERVS8
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Eni pa ste užitkarji...
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
andreiro
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Dravograd

Miholl napisal/-a:
andreiro napisal/-a:treba se je zavedat da avto zmore toliko kot njegov voznik, nič več nič manj....je pa sneg res dober pokazatelj kakšen voznik v resnici si!! prav smešno je pa to da ko zapade sneg pa zavlada vsesplošna panika in ljudje vozijo 40km/h .....to je bolano oz to za mene ni prilagoditev vožnje razmeram na cesti #-o , pa takega policija ne bo nikoli kaznovala.

Vsem pa želim veliko radosti na snegu in da bodo alfice ostale cele :D
Kakšno razmišljanje je pa to? Torej če je spolzko in ledeno se moraš še vedno po omejitvi vozit ker teb pač ni všeč da se ljudje vozijo 40? Najprej se jambra da so slabe ceste in spolzek asfalt,pa luiknje pa nevemkajševse. Ne,ampak dajmo vozit kljub vsemu,tut če je spolzko pa nevem kako točno 50,ker taka je omejitev. Čebo zdrsnilo v graben bo pa zdrsnilo...
Zelo lep primer imaš od včeraj,kaj pomeni ne prilagodit vožnjo razmeram oz. vremenu na cesti. 3ije so to ugotovili za vedno. Res,najboljše da zapelješ v prvi graben in si kupiš mesečno vozovnico za avtobus.
To je normalno razmišljanje!!

Prvo ti bom neki razložil, če slučajno ne veš... 90,70 in 50 pomeni na slovesnkih cestah omejitev hitrosti ( torej to pomeni da se moreš na takem odseku peljat toliko)
Zdej pa konkreten odgovor, jaz sem se tisti dan peljal po glavni cesti, kjer omejitev hitrosti v 90% 90km/h, kjub temu, da je bila cesta zasnežena, sem se sam z gumami Sava eskimo S3 kupljene 1.11.2010, kamot peljal 60-70 km/h, tako da tolko o tem. Aja pa po pokaži mi kje sem js napisal, da se je potrebno točno držat omejitve???????? treba je prilagodit ....

Kako pa kdo prilagodi hitrost voznim razmeram na cesti se je pa nesmiselno pogovarjat in to vsi vemo zakaj, ker je na cestah"preveč" previdnih voznikov in prav zaradi takih pride največkrat do nesreč ( tu zdej nisem upošteval alkohola in prehitre vožnje) in upam si trdit da je že prav vsak izmed vas tukaj doževel že kdaj podobno izkušnjo pa je lahko to poleti ali pozimi, ko se je pripeljal za kakega pametnjakoviča, ki se je veselo vozil 70 ali pa 60 ( ves čas) tam kjer je bila omejitev 90 in tudi tam kjer je bila omejitev 50, ko ga pa hočeš prehitevat, je pa ponavadi tako, da tam kjer bi ga lahko prehitel in so dobri pogoji za prehitevanje pride vedno avto naproti, ko se pa že odločiš za prehitevanje pa potem storiš kak prekršek ali pa te ustavi policija ker te je dobla na radar, tisit lolek se pa veselo pelje mimo za njim pa kolona 10 vozil vsi nestrpni in živčni, samo tega policija ne vidi.

Če sta pa vi2 Miholl in DanijelSipek zagovornika, tistih ki se vozijo 40 se pa veselo vozita,( tudi jaz se vozim 40 včasih še manj zarad novo zapadlega snega na cesti) če pa vajino vozilo ni opremljeno za zimske razmere pa to čimprej uredita, da se ne bosta vozila 40 km/h ampak se bosta lahko peljala malo hitreje :wink:

Bom pa zelo previden to zimo, da slučajno ne bom odletel v kak greben in moral zato hodit na bus.

Lp in mirna kri...
bivša alfica
145 1.6 boxer
DanijelSipek
Alfist
Alfist
Kraj: Trate

Vse lepo in prav napisano. Imam zimske gume, ampak "andreiro" vidim da prihajaš iz Dravograda - zakaj je bila že včeraj zvečer cesta Dravograd - Maribor zaprta- zaradi teh, ki vozjo 40km/h? In povej mi odstotek mrtvih na vaših koroških cestah. Sem živel 4 leta v Radljah, pa videl kar nekaj nesreč s smrtnim izidom - 90% neprilagojena hitrost.
Povej mi, kako bi ti razmišljal, če bi sedel v enem izmed 38 avtov na dolenjki. A vzrok za nesrečo veš - megla, zasneženo vozišče, povzročitelj pa z neprilagojeno hitrostjo. Postavi se v kožo drugih.
Aja pa sam sem včeraj, ko sem se peljal v službo za relacijo 60km ki jo v normalnih razmerah prevozim v 35 min potreboval 45min(ne, pa ceste niso bile splužene, pa nisem vozil po AC).
Edina naloga voznika, če se že mora v takih razmerah podati na cesto, pa da so drugi hitrejši od njega, on sam na PRVEM PRIMERNEM mestu umakniti s ceste. Pri takih voznikih lahko policija ukrepa šele takrat, ko se za njim nabira kolona vozil, katera ga ne more prehitet, on pa se ne umakne.
Slika
alfi147
Alfist
Alfist
Kraj: Zagorje

Gdaj včeraj zvečer je bila zaprta cesta Dravograd-Maribor?
DanijelSipek
Alfist
Alfist

Proti večeru enkrat. Bolj natačno Zgornji kozji vrh.

Alan@ pa za frende - uživajte še naprej, sam z glavo. Drugače sem sam privrženec hitre vožnje sploh na snegu. Če ste bli kolegi tam, pol se ve. Saj se vsi lepo umikajo. Aja, pa to si delo s Fiesto 1.3? =D> Lepo, škoda, da nima več konjev.
Zadnjič spremenil DanijelSipek, dne Po Nov 29, 2010 5:44 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
GT_turbo
Alfist
Alfist

Kaj čujem dons po radiu:
"Za največjo prometno nesrečo v Sloveniji naj bi po zadnjih informacijah bili krivi vozniki z neustrezno zimsko opremo, ki so se vozili počasi, zaradi česar so se tovornjaki zaustavili in tako zaprli cesto. Oblasti že razmišljajo, kako bolj učinkovito izločiti tovornjake iz prometa."

In kdo zna to razložit, da zraven ne :roll: :?:

...
Uporabniški avatar
andreiro
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Dravograd

DanijelSipek napisal/-a:Vse lepo in prav napisano. Imam zimske gume, ampak "andreiro" vidim da prihajaš iz Dravograda - zakaj je bila že včeraj zvečer cesta Dravograd - Maribor zaprta- zaradi teh, ki vozjo 40km/h? In povej mi odstotek mrtvih na vaših koroških cestah. Sem živel 4 leta v Radljah, pa videl kar nekaj nesreč s smrtnim izidom - 90% neprilagojena hitrost.
Povej mi, kako bi ti razmišljal, če bi sedel v enem izmed 38 avtov na dolenjki. A vzrok za nesrečo veš - megla, zasneženo vozišče, povzročitelj pa z neprilagojeno hitrostjo. Postavi se v kožo drugih.
Aja pa sam sem včeraj, ko sem se peljal v službo za relacijo 60km ki jo v normalnih razmerah prevozim v 35 min potreboval 45min(ne, pa ceste niso bile splužene, pa nisem vozil po AC).
Edina naloga voznika, če se že mora v takih razmerah podati na cesto, pa da so drugi hitrejši od njega, on sam na PRVEM PRIMERNEM mestu umakniti s ceste. Pri takih voznikih lahko policija ukrepa šele takrat, ko se za njim nabira kolona vozil, katera ga ne more prehitet, on pa se ne umakne.

Vse kar si napisal js razumem in se strinjam in mi je žal za vse, ki so bili poškodovani oz udeleženi v nesreči. Js ne vzpodbijam hitre vožnje, objestnosti, karkoli..... ne me narobe razumet
js sm z mojim postom samo podal svoje mnenje o voznikih, ki so "preveč" previdni, mene ne moti če se kdo vozi 40 lahk se še manj, samo naj bo tolk uvidevn in spusti naprej voznika, ki je hitrejši od njega , tako kot si ti napisal.
Tukaj se pa vidi kultura voznikov.
bivša alfica
145 1.6 boxer
DanijelSipek
Alfist
Alfist

Ja, je res da "preveč" previdni vozniki veliko krat posredno vplivajo na neljub dogodek. sem ga včeraj sam doživel. Tip se je peljal 20km/h po sredini ceste, ko pa je nasproti pripeljal avto, je dal desni žmigavec, posatvil za rob, počakal, da je avto šel mimo, potem pa lepo v prvo in spet na sredino pa juriš z 20km/h naprej.
Jaz pravim - 100 ludi 100 čudi.
So pa spet kategorija za sebe vozniki, ki pa ne razmišljajo 1 sekunde vnaprej. Včeraj se je po AC iz MB proti Šentilju peljal Merđo (tuje tablice) okorg 120km/h ko ga je naenkrat začelo vrtet pred avtom v katerem je bila moja žena - pa če bi ta tip v merđotu preživel, pol nebi mene preživel. To pa so zame kamikazeji.

Glede kulture voznikov v Sloveniji - smo na dnu lestvice - moje mnenje.
Slika
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

andreiro napisal/-a:svoje mnenje o voznikih, ki so "preveč" previdni, mene ne moti če se kdo vozi 40 lahk se še manj, samo naj bo tolk uvidevn in spusti naprej voznika, ki je hitrejši od njega ,
Moraš se zavedat, da je takšen voznik tako presran v tisti situaciji na cesti, da niti avtov za sabo vidi ne, kaj šele da bi razmišljal, kako jih bo spustil naprej.
DanielSipek napisal/-a:kar nekaj nesreč s smrtnim izidom - 90% neprilagojena hitrost.
Gremo do pravega vzroka nesreče: precenjevanje svojih sposobnosti. Neprilagojena hitrost je tako abstrakten pojem, da ga ni mogoče pravilno definirati.

Glede na to (če se ne motim), da si policaj, a mi lahko razložiš, kako voznik ugotovi, katera hitrost je prilagojena in prilagojena komu ali čemu?
Odgovori
  • Informacija