Moderator: Tehnika moderatorji

Jaz sem ga vozil samo en dan, pa je smešno do amena. Kar je pa še najbolj čudno - evropski avtomobili imajo obvolanske ročice enako, kot naši. Japonci majo kontra, vsaj starejšiMiholl napisal/-a:Desnovolanski avto ima menjalnik enako postavljen kot levovolanski. Sem ga vozil 4 mesece. Je mal funky a se navadiš...in potem se je težko odvadit...
lizard napisal/-a:Danes končno vozil tudi sam Giulietto. In sicer 1.4 TBi Multiair, torej 170 konjev, Competizione barva (vsaj zdi se mi da je bila, je bil avto umazan), aluminij v notranjosti, Brembo 4-batne celjusti in 330 mm diski in 18 col platišča podobna tistim iz 8C, gume pa Pirelli P Zero Rosso.
No ni kaj dosti novega za povedati. Lahko ga voziš kot dizla, v 4. komot prehitevaš iz 60 km/h navzgor, saj avto v 4. iz 2000 obratov res konkretno vleče, opazno bolj kot moj 3.0 V6. Pospešek je več ali manj konstanten, tam po 5000-6000 obratih pa je zabave konec. Če recimo ta sodobni turbo-motor primerjam s kašnim starejšim, kot recimo Audijev 1.8 T s 163 konji, imaš občutek, da gre Audi precej bolj, a to je samo varka, saj te stari turbač pri slabih 3000 obratih zalepi na sedež, potem pa začne popuščati, a imaš vseeno občutek da je konjev več kot 160. Torej se teh 170 konjev v Giulietti ne čuti najbolj, a pogled na števec da jasno vedeti koiliko jih je, saj imaš hitro notri 150 km/h.
V avtu me je zmotila trda plastika na vratnih panelih in spodnjem delu armaturke, v 147-ici je vse to precej lepše in mehkejše na otip. Tudi tipke na volanu, ki so dostikrat kritika, so vsekakor preveč Fiatovske. Za ostale stvari v interierju nimam kaj reči. Zvok motorja kaj dosti ne znam ocenit, ker ko se enkrat razvadiš z V6 potem vsak štirivaljnik zveni kot mlinček.
Avto je tudi presenetljivo udoben, sploh glede na to da je bil obut v dimenzijo 225/40-R18.
Če malce primerjam za klaso višjo Alfo 159, lahko rečem, da se 159-ka po ovinkih pelje bolje (ima konec koncev bolj sofisticirano podvzje), je bolje zvočno izolirana in nasploh boljši ter prestižnejši avto, kar je tudi za pričakovati.
No ker Audija že par tednov ne znajo popravit, naslednji teden k hiši pride kot nadomestno vozilo Golf VI (prejšnji teden je bil Audi A4 B8 sem ga tudi malce potestiral in se mi 159-ka zdi bolje prizemljena na cesto a to je lahko samo napačen občutek, ker sem avta vozil v razmaku meseca dni, vsekakor pa mi jo je bilo lepše voziti po ovinkih), in potem bom lahko dal neko bolj objektivno oceno, kako dobra je Giulietta.
P.S. Med mojim testiranjem Giuliette sem dobil tudi malce družbe. Za mano se je malo bolj dinamično peljala Alfa 156 s KP registracijo, ki sem jo pred tem prehitel, mogoče kdo iz foruma?
To je mene tudi prav hudo zbodlo + del med sedežema.lizard napisal/-a:...........
V avtu me je zmotila trda plastika na vratnih panelih in spodnjem delu armaturke, v 147-ici je vse to precej lepše in mehkejše na otip..........................

Mene je spominjal na Mazdin Wankel v RX8Bolj me zanima, kak zvok da od sebe 1.75 Tbi.

Sem videl nekaj podobnega lih včeraj na AT.. Plastika na armaturi mi je pa vseeno bolj všeč kot pa tista siva svetleča, ki imitira aluminij. Aja pa volan zgleda prau smešno..Overs[t]eer napisal/-a:Kako izgleda najbolj oskubljena Giulietta?
aaa... kakšna armatura![]()
![]()
![]()
in ne vem kolk col ratkape:
Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost