Giulietta: komentarji in splošna debata

Tehnične teme o modelu Giulietta

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Desnovolanski avto ima menjalnik enako postavljen kot levovolanski. Sem ga vozil 4 mesece. Je mal funky a se navadiš...in potem se je težko odvadit...
Uporabniški avatar
Vocko
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Šmarješke Toplice

Miholl napisal/-a:Desnovolanski avto ima menjalnik enako postavljen kot levovolanski. Sem ga vozil 4 mesece. Je mal funky a se navadiš...in potem se je težko odvadit...
Jaz sem ga vozil samo en dan, pa je smešno do amena. Kar je pa še najbolj čudno - evropski avtomobili imajo obvolanske ročice enako, kot naši. Japonci majo kontra, vsaj starejši :)
Fun is not a straight line!
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Danes končno vozil tudi sam Giulietto. In sicer 1.4 TBi Multiair, torej 170 konjev, Competizione barva (vsaj zdi se mi da je bila, je bil avto umazan), aluminij v notranjosti, Brembo 4-batne celjusti in 330 mm diski in 18 col platišča podobna tistim iz 8C, gume pa Pirelli P Zero Rosso.

No ni kaj dosti novega za povedati. Lahko ga voziš kot dizla, v 4. komot prehitevaš iz 60 km/h navzgor, saj avto v 4. iz 2000 obratov res konkretno vleče, opazno bolj kot moj 3.0 V6. Pospešek je več ali manj konstanten, tam po 5000-6000 obratih pa je zabave konec. Če recimo ta sodobni turbo-motor primerjam s kašnim starejšim, kot recimo Audijev 1.8 T s 163 konji, imaš občutek, da gre Audi precej bolj, a to je samo varka, saj te stari turbač pri slabih 3000 obratih zalepi na sedež, potem pa začne popuščati, a imaš vseeno občutek da je konjev več kot 160. Torej se teh 170 konjev v Giulietti ne čuti najbolj, a pogled na števec da jasno vedeti koiliko jih je, saj imaš hitro notri 150 km/h.

V avtu me je zmotila trda plastika na vratnih panelih in spodnjem delu armaturke, v 147-ici je vse to precej lepše in mehkejše na otip. Tudi tipke na volanu, ki so dostikrat kritika, so vsekakor preveč Fiatovske. Za ostale stvari v interierju nimam kaj reči. Zvok motorja kaj dosti ne znam ocenit, ker ko se enkrat razvadiš z V6 potem vsak štirivaljnik zveni kot mlinček.

Avto je tudi presenetljivo udoben, sploh glede na to da je bil obut v dimenzijo 225/40-R18.

Če malce primerjam za klaso višjo Alfo 159, lahko rečem, da se 159-ka po ovinkih pelje bolje (ima konec koncev bolj sofisticirano podvzje), je bolje zvočno izolirana in nasploh boljši ter prestižnejši avto, kar je tudi za pričakovati.

No ker Audija že par tednov ne znajo popravit, naslednji teden k hiši pride kot nadomestno vozilo Golf VI (prejšnji teden je bil Audi A4 B8 sem ga tudi malce potestiral in se mi 159-ka zdi bolje prizemljena na cesto a to je lahko samo napačen občutek, ker sem avta vozil v razmaku meseca dni, vsekakor pa mi jo je bilo lepše voziti po ovinkih), in potem bom lahko dal neko bolj objektivno oceno, kako dobra je Giulietta.

P.S. Med mojim testiranjem Giuliette sem dobil tudi malce družbe. Za mano se je malo bolj dinamično peljala Alfa 156 s KP registracijo, ki sem jo pred tem prehitel, mogoče kdo iz foruma?
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Jure888
Alfa Junior
Alfa Junior

lizard napisal/-a:Danes končno vozil tudi sam Giulietto. In sicer 1.4 TBi Multiair, torej 170 konjev, Competizione barva (vsaj zdi se mi da je bila, je bil avto umazan), aluminij v notranjosti, Brembo 4-batne celjusti in 330 mm diski in 18 col platišča podobna tistim iz 8C, gume pa Pirelli P Zero Rosso.

No ni kaj dosti novega za povedati. Lahko ga voziš kot dizla, v 4. komot prehitevaš iz 60 km/h navzgor, saj avto v 4. iz 2000 obratov res konkretno vleče, opazno bolj kot moj 3.0 V6. Pospešek je več ali manj konstanten, tam po 5000-6000 obratih pa je zabave konec. Če recimo ta sodobni turbo-motor primerjam s kašnim starejšim, kot recimo Audijev 1.8 T s 163 konji, imaš občutek, da gre Audi precej bolj, a to je samo varka, saj te stari turbač pri slabih 3000 obratih zalepi na sedež, potem pa začne popuščati, a imaš vseeno občutek da je konjev več kot 160. Torej se teh 170 konjev v Giulietti ne čuti najbolj, a pogled na števec da jasno vedeti koiliko jih je, saj imaš hitro notri 150 km/h.

V avtu me je zmotila trda plastika na vratnih panelih in spodnjem delu armaturke, v 147-ici je vse to precej lepše in mehkejše na otip. Tudi tipke na volanu, ki so dostikrat kritika, so vsekakor preveč Fiatovske. Za ostale stvari v interierju nimam kaj reči. Zvok motorja kaj dosti ne znam ocenit, ker ko se enkrat razvadiš z V6 potem vsak štirivaljnik zveni kot mlinček.

Avto je tudi presenetljivo udoben, sploh glede na to da je bil obut v dimenzijo 225/40-R18.

Če malce primerjam za klaso višjo Alfo 159, lahko rečem, da se 159-ka po ovinkih pelje bolje (ima konec koncev bolj sofisticirano podvzje), je bolje zvočno izolirana in nasploh boljši ter prestižnejši avto, kar je tudi za pričakovati.

No ker Audija že par tednov ne znajo popravit, naslednji teden k hiši pride kot nadomestno vozilo Golf VI (prejšnji teden je bil Audi A4 B8 sem ga tudi malce potestiral in se mi 159-ka zdi bolje prizemljena na cesto a to je lahko samo napačen občutek, ker sem avta vozil v razmaku meseca dni, vsekakor pa mi jo je bilo lepše voziti po ovinkih), in potem bom lahko dal neko bolj objektivno oceno, kako dobra je Giulietta.

P.S. Med mojim testiranjem Giuliette sem dobil tudi malce družbe. Za mano se je malo bolj dinamično peljala Alfa 156 s KP registracijo, ki sem jo pred tem prehitel, mogoče kdo iz foruma?

@lizard

zdaj veš zakaj imam željo chipati ali narditi remap na tem motorju. :) Zvok motorja sem pa mislil da boš pohvalil, ker če boš kdaj slišal golfov 160 KM TSI (primerljiva konkurenca), boš videl da se s tem ne more primerjat. To da pa ni V6 je pa itak jasno..
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Zvok je zunaj avta za 1.4 odličen! No pa verjetno je tudi znotraj dober za 1.4, z 1.4 TSI pa se še nisem vozil, a glede na dosedanje izkušnje z nemškimi in italjanskimi avti, lahko predvidevam, da ima 1.4 Tbi lepši zvok. Poskusni Golf bo pa skoraj 100% dizel :). 2.0 TSI oz. TFSI mi tudi ni imel baš nek zvok. Ampak kot pravim, ko se enkrat razvadiš z zvokom V6, sploh Alfinim, ki je razred zase, je pač štirivaljnike glede zvoka težko ocenjevat.

Je pa obnašanje 1.4 TBi-ja skozi celotno območje obratov točno tako kot sem pričakoval, in je enako večini sodobnim turbo-bencinarjem, ki dosegajo precej navora že v spodnjih obratih.

Bolj me zanima, kak zvok da od sebe 1.75 Tbi.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

lizard napisal/-a:...........

V avtu me je zmotila trda plastika na vratnih panelih in spodnjem delu armaturke, v 147-ici je vse to precej lepše in mehkejše na otip..........................
To je mene tudi prav hudo zbodlo + del med sedežema.

Drugače pa ni bilo pripomb.
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kranj

x2
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Mene je spominjal na Mazdin Wankel v RX8 :lol:
Ali
Alfist
Alfist

alfa_samec napisal/-a:
Mene je spominjal na Mazdin Wankel v RX8 :lol:
tut po porabi (olja in benza) ? :lol:
BMW v garaži stoji, Alfa te pa čaka.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Ne, po zvoku (čeprav je mazdin bolj mixer-ski). Mazdo komaj polno natankaš in je po eni bolj enthusiastični vožnji zopet prazna :? Olje pa rabi stalno.
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

Kako izgleda najbolj oskubljena Giulietta?
aaa... kakšna armatura :lol: :lol: :lol:

Slika

in ne vem kolk col ratkape:

Slika
Jure888
Alfa Junior
Alfa Junior

Overs[t]eer napisal/-a:Kako izgleda najbolj oskubljena Giulietta?
aaa... kakšna armatura :lol: :lol: :lol:

Slika

in ne vem kolk col ratkape:

Slika
Sem videl nekaj podobnega lih včeraj na AT.. Plastika na armaturi mi je pa vseeno bolj všeč kot pa tista siva svetleča, ki imitira aluminij. Aja pa volan zgleda prau smešno..
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

men recimo dosti lepse zgleda, da je na volanu to, za kar je namenjen. Brez nepotrebnih tipk za audio... Je pa ta volan res cuden. Sam takega volana verjetno ne bo vec v stock avtu...
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Ko se enkrat navadiš na multifunkcijo ne moreš več brez, je zelo uporabna zadeva. Brez nje praktično ne znam več opravljati avdio sistema :mrgreen:

Takle šrot opreme, pa na srečo pri nas ni možno naročiti, samo 2x ni za rečt, da se bodo čez leto, dve pi nas pojavljale uvožene Giuliette z takšno opremo #-o
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

ne poslusam radia oz poredko. V6 :mrgreen:
Odgovori
  • Informacija