Alfa Romeo 4C

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Nič bolj kot trditi, da razlika med 6-valjnikom in 8-valjnikom sicer je, da bi pa zato en stal 40.000 (Spider 3.2 V6) drugi pa (8C Spider) pa 170.000 EUR.

Pa ne moreš avtomobilov primerjat samo po specifikacijah, no. Še lepo sem ti napisal, da je oblika in motor dovolj. In da je še kaj drugega.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Včasih je dovolj že ime ali pa številka iz zgodovine :wink:
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

slehernik napisal/-a:Nič bolj kot trditi, da razlika med 6-valjnikom in 8-valjnikom sicer je, da bi pa zato en stal 40.000 (Spider 3.2 V6) drugi pa (8C Spider) pa 170.000 EUR.

Pa ne moreš avtomobilov primerjat samo po specifikacijah, no. Še lepo sem ti napisal, da je oblika in motor dovolj. In da je še kaj drugega.

Pa daj no, kakšne primerjave...

Zakaj mi ves čas podtikaš, da jaz avte primerjam samo na podlagi specifikacij? Lahko nehaš že 1x s tem?

Od tebe pa medtem še nisem slišal niti enega argumenta zakaj bi Diva lahko stala 100.000 € :).

In tokrat ti že 2-ič enako pišem :?, kjer ponovno upoštvam kar lepo število dejavnikov, ki vplivijo na ceno (boš tokrat to končno opazil? ;)), evo ti enostavno razlago s kje taka razlika med cenami:

8C - Ferrarijev 450 konjski V8 spredaj, maseratijeva/ferrarijeva platforma, karoserija iz ogljikovih vlaken, ferrarijev menjalnik zadaj, najdražji materiali v notrajosti, in najpomebneje LIMITRIANA SERIJA! cena 200.000 € je tu povsem na mestu

Alfa Diva - Alfin 290 konjski V6 na sredini, platfoma od Alfe 159, alfin menjalnik, karoserija iz železa, normalna serijska proizvodnja, cena 70.000 € je še previsoka!

Alfa 4C - Alfin 250 konjski 1750 Turbo motor na sredi, platforma od KTM-a oz. Dallare, karoserija iz železa, alfin menjalnik, serijska proizvodnja - cena 40.000 €.

A ni jasno, da sem s tem ko sem napisal vso esencialno tehnologijo uporabljeno v vseh treh, podal ali gre za limitirano oz. nelimitirano serijo, primerjal cene s konkurenco, zaobjel vse kar je pri podajanju cene določenega modela pomembno?

Mislim, da sem podal vse parametre ki so pomebni pri določitivi cene, po ponovnem razmisleku bi verjetno bolj prmerna bila celo malo nižja cena kot 70.000.
In konec koncev iz enakih razlogov Alfa Spider stane 40.000, Alfa 8C Spider pa 200.000 €.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
Grilzz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lj

Ti tvoji "parametri" so spet specifikacije.

Sploh nočeš razumet ane?

Diva bi lahko stala 100k € ker:

- ni hitrejša
- ni uporabnejša
- ni zanesljivejša
- ...

od kakšnih caymanov ali lotusov, kar bi morala biti, če bi stala 70k €, ker bi jo vtaknili točno v ta koš. To boš verjetno razumel, glede na to da vse predalčkaš.

V primeru da stane 100k €, je primerjanje po specifikacijah z ostalimi avtomobili za ta denar samo še slabše, ampak, je pa po svetu ogromno bogatih ekscentrikov, ki ne gledajo vse skozi številke tehničnih podatkov, ampak zgolj in samo na to koliko se jim avto dopade in to je to.

Toda, ker pri alfi niso zmožni prodati sendviča in flaše vode etiopijcu je vsa ta debata popolnoma brezpredmetna.
"Anyone who has driven anything from an Alfa 75 to an old Giulia Super or GT Junior will know their real magic lies in the way they come alive in the corners."
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Za 100.000 € bi jo kupovali še bi bila limitirana, in bi ji dodali par prefinjenih stvari, ki bo jo naredili ravno toliko bolj prestižno, da bi privabili tistih nekaj (po tvojem) ekscentrikov... enako kot so to naredili pri 8C. Takrat res ne bi bilo važno kako dober je avto v primerjavi s konkurenco, ker nikogar to ne bi zamialo, ampak bi bilo važno samo to, da jim je všeč. Torej točno tako je bilo pri 8C - za enak denar dobiš hitrejši in boljši avto, ampak ni to limitiran avto, ki je po vrhu še Alfa, kjer so te izbrali iz liste na katero si se prijavil! Seveda je zgodovinsko gledano veliko ime Alfe imelo pravtako velik vpliv.

V normalni serijski proizvodji torej prodajati tak avto za 100.000 € pa žal ne bi šlo, in bi se vse sesulo (na začetku bi jih prodali tistim nekaj ljudem ki bi jo kupili, potem pa kolaps prodaje). Ker tisti, ki bi kupili avto ne bi imeli občutka da so kupili nekaj posebnega, ampak pač eno Alfo z 2x previsoko ceno, kar pa vidimo da ne funkcionira. Alfa Brera je pa recimo primer avta, ki je všeč precej ljudem, pa ni ne hitrejša ne zmogljivečjša od konkurence in se ni prodajala...

Moje razmišljanje pač potrdi ceno ki jo je Alfa nastavila za Alfo 4C, če bi obstajala možnost, da 4C prodajajo za 2x ceno, bi jo prodjaali, ampak vejo da ne bo šlo. Baje da bo celo limitirana na 25.000 modelov...

Tisto označevanje mene, da spet predalčkam je pa navadna neumnost, ker potem je tudo to, da omenjaš ekscentrike ki nekaj kupjo zgolj za to ker jim je všeč TUDI predaljčkanje!

No očitno je, da ne bomo prišli skup, meni je konec koncev vseeno, koliko pač spremljam avtomobilizem, prodajo določenih avtov, odziv javnosti, razloge za nakup, itd.... sem pač na podlagi vsega podal ceno, ki je verjetno še vedno preveč optimistična.

Jasno je, da ljudje težko pričakujejo majhno RWD lahko Alfo, že dolgo dolgo časa!, zato bi tako pričakovan avto prodajat za 100.000 € bila izguba sijajne priložnosti. 4C bodo očitno prodajali za 40.000 € (če bodo), lahko bi pred leti to naredili že z Alfo Divo, a takrat je Fiat bil tik pred bankrotom.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm

Več kot očitno je, da ne boste prišli skup, zato vas vabim na 1 mesečno pavzo s to temo, ker bo nov spider imenovan 4C GTA predstavljen naslednji mesec na Ženevskem avtosejmu, pa se boste potem kregali, koli predraga ali prepoceni je nova alfa, kako grda, lepa, kakšna jajca so itn.

Jo?
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sem ti dal za primerjavo Hondo NSX in Nissana, kaj lahko zgodba in marketing naredi, ampak ne: cel svet se strinja, da je NSX legendaren, kulten avto za tebe je pa pomp ](*,)

O normalni serijski proizvodnji Dive govoriš samo ti. Ampak na KTM osnovi s FIAT motorjem (namerno poenostavljam) se drugega kot normalno serijsko proizvodnjo ne moreš it. Ker ne moreš nobene ekskluzive prodajat.

Bom probal še enkrat :D
lizard napisal/-a: Alfa Diva - Alfin 290 konjski V6 na sredini, platfoma od Alfe 159, alfin menjalnik, karoserija iz železa, normalna serijska proizvodnja, cena 70.000 € je še previsoka!

Alfa 4C - Alfin 250 konjski 1750 Turbo motor na sredi, platforma od KTM-a oz. Dallare, karoserija iz železa, alfin menjalnik, serijska proizvodnja - cena 40.000 €.
Tako vidiš ta dva avtomobila ti pa morda še kdo iz Alfa marketinga :mrgreen: Jaz ju vidim pa tako:

Alfa Diva: fantastična oblika, ena najlepših sploh , reinkarnacija stradale, ekskluziven Sbarro koncept, fantastičen motor za pogledat in poslušat, "tribute to" legendarnemu motorju ampak v ekskluzivni izvedbi (labodji spev), notranjost divje minimalistična, detajli premišljeni in unikatni. In ker je avto za sladokusce in nekaj posebnega, je lahko cena višja kot je dejansko vreden.

Alfa 4C: Fiatov motor, istega dobiš za 25kEUR v Giulietti QV, najbrž na voljo tudi v Lanciah in Chryslerjih, oblika lepa ampak ne taka da gre lahko takoj v muzej umetnosti, platforma KTM z Alfa znakom napopanim, detajli iz Fiata Bravo - recimo za obvolanske ročice pa plastiko v notranjosti, da ne bodo delali novih. In tega res ne moreš prodajati za več kot 40kEUR kar pomeni, da si ga lahko privošči preveč ljudi.

In če tega nočeš razumeti, potem še v sliki in zvoku

Slika

Slika

A to za tebe ni noč in dan?

http://www.youtube.com/watch?v=NKvTsA9zOfo

http://www.youtube.com/watch?v=J0s2eLe4Og8

A to tudi ne? Sori, ne vem kaj naj še napišem 8-[
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

@alfa_samec, to sem že predlagal ampak očitno sva oba dovolj trmasta :jump3:
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja pavza ni problema ;).

Saj meni se je zdelo, da smo se že od začetka (ko sem rekel, kaj bi Alfa lahko naredilia iz Dive) narobe razumeli.

Jaz sem imel v mislih, da bi Alfa naredila serijsko Divo, in ne (skorajda) konceptne. Torej zunanja oblika (razen nosa) in platforma (Alfa 159) ostane, vse ostalo se pa naredi primerno serijskemu avtu. Nekaj v smeri Brera koncept in potem serijska Brera. Brero v konceptni obliki bi seveda lahko prodajali za 100.000 €, serijsko obliko pa nad 50.000 € že težko, upam da se razumemo.

Moj predlog Dive v obiliki serjskega avta je pač bil mišljen na način, da se naredi dostopnejšo lahko RWD Alfo, ki ima dizajn kot Diva. Nekaj kar ne bo tako drago kot Maserati, ampak bi cenovno padlo v Brerin rang, le da bi avto bil precej bolj Alfa kot je to bila Brera. Menim, da bi tak avto razgrabili podobno kot sedaj Giulietto, na voljo bi pa bila recimo z dvema motorjema (R4 in V6).

Tudi vzdrževanje bi bilo podobno kot pri Breri 3.2. In kaj takega bi Alfa lahko dala ven leta 07, zdaj bodo pa (če bodo) dali ven lahko RWD Alfo z imenom 4C, leta 2012. Potem sta pa vidva (alfa samec in slehernik) to razumela kot da bi z Divo naredili nekaj takega kot so z Alfo 8C.

Diva v konceptni obliki in recimo limitirana serija (je celo bila ideja na začetku) pa bi seveda pomenilo nekaj drugega. Ta bi komot bila nekaj takega kot Alfa 8C le da bi bila malce počasnejša.

slehernik: Taka primerjava z motorji sicer ni glih na mestu: Razlika med 2.0 TS 156 in GTA je bila okrog 10.000 €, če sploh ;).
Zadnjič spremenil lizard, dne Po Feb 07, 2011 8:09 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
zdravc
Alfa Freak
Alfa Freak

lizard napisal/-a:slehernik: Taka primerjava z motorji sicer ni glih na mestu: Razlika med 2.0 TS 156 in GTA je bila okrog 10.000 €, če sploh ;).
taka primerjava pa se manj, kaksna je pa bila razlika med 2.0TS in 2.5 V6 pri enaki opremi?
lahko bi rekel, povsem oskubljena 2.0 je bila x € cenejsa od popolnoma opremljene. cisto nerealna primerjava.

4cyl je lahko super V6 je lahko super, sploh ni vazno, vazno je samo kako se pelje in kaksen zvok ima.
"Poltoga prema rocks!!11" Vlad Redneckski 2012
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kako hitro se svtari narobe razumejo :).
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Potem sta pa vidva (alfa samec in slehernik) to razumela kot da bi z Divo naredili nekaj takega kot so z Alfo 8C
Vmešavanja moje malenkosti v vajino trmo ni potrebno, ker jaz samo poročam novice o avtu, ki bo predstavljen naslednji mesec, vidva pa sta začela tole klobaso in kregarijo o tem kdo ima večjega :doubt:
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alfa_samec napisal/-a: Vmešavanja moje malenkosti v vajino trmo ni potrebno, ker jaz samo poročam novice o avtu, ki bo predstavljen naslednji mesec, vidva pa sta začela tole klobaso in kregarijo o tem kdo ima večjega :doubt:
Heheheh, kakšna skromnost glede trme in zmožnosti kregarije :wink:
Uporabniški avatar
carlo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lancia 844
Kraj: Ljubljana

... še spy-shot

Slika

pa še filmček

(vir: http://blogautomobile.fr/alfa-romeo-4c- ... ien-101420)

... baje naj bi si z abarthovim dvosedežnikom delila osnovo, baje. 8)
Uporabniški avatar
JAJO
Alfa Member
Alfa Member

Ne verjamem, da je tole pristno. Prav vidi se da je narejeno na računalniku.
Novopečeni alfist
Odgovori
  • Informacija