Težava s klimo in airbagom AR 147

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
darc89
Alfa Junior
Alfa Junior

Hello

Sem že misliu, da je kaj narobe z mojim avtom, ker se ni nič pokvarlo v zadnje pou leta. Zdaj, ko je pa temperatura zrastla zunaj, pa je alfici očitno vroče in more mal pojamrat.

Zadeva je takšna... Ko je zunaj toplo, prižgem klimo (dvozonska avtomatska klima) in cez dve minuti je na sovoznikovi strani ledeno hladno, na voznikovi pa iz zračnikov ven piha mlačen zrak. Torej, na desni strani klima dela, na levi pa ne. Kaj hudiča je tu narobe? Ker sem malo po forumu že bral o takšnih in podobnih zadevah, sem probal akku odklopit za 2 uri, pa nazaj prklopit, zadeva je pa še vedn ista. Ima kdo kakšno idejo? Kako spravit klimo da deluje?

Imam pa še eden problem. Lučka za airbag se mi je kar na lepem prizgala. Pregledal vse vidne konektorje..in..nič, še vedno sveti. Sem se odločil it na tester, da vidmo, kaj je narobe. Tam je izpisalo napako Widnow bag voznikova stran ima prevelik upor. In ja, mojster pobriše napako, in je bila lučka 2 dni na off. Za tem, se lučka ponovno prižge. Verjetno je kakšna napaka pri konektorju tega airbaga? Kje se nahaja konektor za ta airbag? Sem malo sam razdirau tapeto in stebriček, videl airbag, vendar konektorja nikjer...
Uporabniški avatar
LaŠko-TeaM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Murske Sobota - Dol.Bistrica

Nekje sem bral,da radi konektorji nagajajo.Malo mogoče oksidira in ni pravega stika pa se lučka prižge,al pa je že zadosti,da se malo narazen raztegne konektor pa ni dobrega stika se tud lahko prižge.Magari vzet konektor narazen ga spucat pa nazaj skupi dat,ampak ni garantirano da bo dobro.Za klimo pa ti nebi vedel povedat.

l.p.
Uporabniški avatar
JernejL
Alfa Junior
Alfa Junior

Živjo!
Verjetno bo bolj natančne napotke dal kakšen lastnik 147-tke, ampak pri 156-tki sw je konektor za stranski airbag v prtljažniku. Kjer se da ta stranska obloga prtljažnika odpret, pobrskaš za enim rumenim konektorjem, ga mal spucaš, zategneš čez kakšno vezico za kable al pa kej podobnega in probaš spet resetirat lučko. S klimo se pa še nisem ukvarjal na srečo:)
darc89
Alfa Junior
Alfa Junior

Pa kaj kdo ve, kje se nahajajo lopute za toplo/hladno? Razdru danes kar dosti armaturke, in našel lupoto za usmerjanje zraka..sipa/gor/noge, prav tko pa sm nasu loputo za notranji ali zunanji zrak. Kje pa so hladno/toplo??? Ko odprem pokrov motorja, slišim neko škljocanje, samo ne vem od kod prihaja. Lp
Odgovori
  • Informacija