Fiat ECU Scanner

Tehnična vprašanja, ki se dotikajo različnih modelov

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
blink182
Alfa Member
Alfa Member

Vision.si hvala da si preveril, =D> ti vrjamem tako da ni treba da še jaz hodim prikljapljat :D
edino če mi lahko še zaupaš katero verzijo programa imaš?
TribesMan saj ravno to mi je čudno, da je res toliko prevrtenih, pa sem se zato že malo ustrašil da ga program kaj serje in ne kaže pravilno :D
No zdaj vsaj vem da to drži in kot kaže bo treba z lupo iskat dobro 159ko. :doubt: :D
dobr da mamo vsaj FES :D ker poleg kilometrov je blo 4 od 5 tud z napakami na motorju #-o #-o
Vision.si
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

2.7
Uporabniški avatar
Guliver
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Dol pri Ljubljani--mal naprej

Malo pomoči rabim kako naj odprem obd2 iterface da brikam pine predno kaj polomim
mare87
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta
Kraj: Škocjan
Kontakt:

to mislš konektor, kater je pokrit s plastiko? na konektorju je tak pokrovček, ki se ga stran potegne (odpre se). stisnš pokrovček skupaj pa se bo odprlo...
Alfa 147, Alfa Romeo Sportwagon, 2.5 V6
ZORE89
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT 1.9jtd16v
Kraj: Zasavje

Zanima me če je na netu kakšen načrt za izdelavo kabla iz obd naprej za starejše alfe za motor abs in airbag?
lp
Uporabniški avatar
WiTBoY
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 159 2.4 Q4
Kraj: Logatec

Slika
ZORE89
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Zdravo danes sem dobil tudi jaz vag kkl kabel in sem uspešno testiral na 156 2.4 jtd.

Sedaj pa nekaj vprašanj:

- V FES-u mi kaže 2 Odometra ko sem priklopil avto na enem je kazalo 85000, na drugem 365000, na števcu avta pa je 251000 kaj bi lahko to pomenilo , oziroma zakaj mi kaže 2 odometra na FES-u?

- Hotel sem pregledati tudi ABS in AIRBAG namreč za airbag gori lučka, vendar me ni hotelo povezati sem nekaj opazil da je treba nekaj prevezati vendar nisem siguren da na teh kablih ali pač in kako se to naredi?

- se s tem kablom da resetirati servisne intervale?

- čudno mi je da mi ni nobene napake pokazalo za ventilacijo namreč ne dela mi ventilator v kabini na nobeni stopnji od štirih zato sem zvezal tipko na ventilator da ga lahko vžge preko tipke.

hvala in lp
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Ponavadi je kak razlog da kaže dva odometra... Pač različni avti imajo različno kalibracijo senzorja hitrosti in rabijo različne faktorje (a ne piše zraven pri enemu Lancia?). Ampak tista številka na 365 je zelo verjetno pravilna.

ABS in AIRBAG lahko gledaš samo če imaš v kablu skupaj povezane pine 1 3 in 7.

Pri 156 se servisni interval resetira tako da tiščiš tipki + in - na board computerju.

Napake ventilacije ti ne bo pokazalo, ker FES nima funkcije za povezavo na klima centralo. To zna drugače Examiner ki ga majo na uradnem servisu.
ZORE89
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja pri prvem odometru mi je v oklepaju pisalo Fiat in kazalo 85000 , pri drugem pa je pisalo Lancia in 365000km ptem jih ma vrjetno kar toliko ane?

Hvala za informacijo glede reseta servisa za 156 kaj pa pri novejših vozilih je možno s tem programom in kablom pa naprimer fiat , lancia?

Glede abs pa airbag imaš pa te pine povezane samo kadar gledaš abs ali pa airbag ? ali so lahko povezani tudi ko gledaš motor?
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Za servis reset lahko uporabiš FES, samo rabiš drug kabel, tak ki ima CAN bus podpore... ELM 327, samo ELM pa ne zna airbagov gledat...

Kable za airbag in ABS imaš lahko skoz prebrikane, če gledaš Fiate, samo takega kabla potem ne smeš vtikat v drug avto kot fiat/alfa/lancia...
ZORE89
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Aha to me je zanimalo hvala ti bom pogledal malo načrte na netu in si bom naredil na šalterčke da bom lahko prekinil povezavo med pini ko bom priklapljal druge avte, namreč dobim v kratkem originalen program še za vw vozila.

Me pa zanima če kdo ve s katerim programom bi lahko pogledal hyundai accent da mami malo pogledam avto?

Hvala ti za odgovore!
ZORE89
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Evo prebrikani pini na obdju in sedaj mi lepo poveže tudi z airbagi in absom , vendar ne morem ugasniti lučke kaže da je nakje problem moram ugotoviti kje airbag pa ni bil sprožen verjetno pod sedeži bom preveril.
lp
ZORE89
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Zanima me za fiat grende punto 1,4 letnik 2007 če se ga ne da testirati preko vag kkl kabla ker ga tudi v fiat ecu scan ni na seznamu sem danes hotel priklopiti in mi je napisalo nekaj za ELM 327?
ZORE89
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sedaj sem si posnel se vag com program za vag vozila, vendar sem nekaj brkljal in mi noče na fiat ecu scan najti nobenega porta , grem tudi pod nadzorno ploščo, da bi nastavil v device manager pod com port , vendar tega zavihka sploh nimam je samo universal serial bus controler vem da prvič ko sem rihtal tudi ni bilo zavihka com port vendar sem potem nekaj delal in se mi je pokazal in sem nato tam nastavil port in latency timer in mi je delalo , kje naj sedaj najdem zavihek com port da lahko nastavim spet ker mi ga v device managerju ne kaže?

Prosim za rešitev probal sem že dost stvari pa mi ne uspe.
hvala in lp
tilen
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

Če kdo hoče naročiti preverjeno delujoč ELM327 kabel ga dokaj ugodno najde tukaj.

Še eno vprašanje za vse znalce če testiram aktuatorje, mi recimo ventilator zažene v treh intervalih, enako tudi vse indikatorske lučke, je to normalno?
Emperor of The Dark Realm
Odgovori
  • Informacija