Kere konektorje si drmal? napaka lahko ostane prisotna tudi, če napake ni več.Najbolj je pogledat kje je napaka, priklop na "tester" pol greš pa tist konektor še enkrat stisnt, da maš dober stik. Pol more laufat, problem je večinoma na konektorjih
Ja hvala za tole! Sej dons se je pa spet ugasnila in trenutno ne gori več, me zanima kolk časa bo zdržala!
Očitno se pol ko napake ni več tud lučka sama ugasne ali kako?
A kdo kej ve o tem?
Ja po moje če se večkrat pojav, lučka kr ostane prižgana, tko je blo pr men. Ene 8x se je pržgala in ugasnila, naslednjič je ostala zmerj pržgana. Smo zresetiral, čez 2min je blo isto ...
Apophis napisal/-a:Očitno se pol ko napake ni več tud lučka sama ugasne ali kako?
A kdo kej ve o tem?
Kolikor sem opazil če se napaka pojavi recimo na konektorjih airbaga v volanu ali airbaga sovoznika (v armaturni) se lučka ne ugasne sama in je potreben reset računalnika. Če pa gre za napako stranskega airbaga (zavese), se pa lučka ugasne, ostane pa napaka vseeno zapisana v računalniku. Pri meni je bil problem v slabem stiku v konektorju za zaveso, kateri se nahaja v prtljažniku na levi in desni strani pod oblogo.
V knjigco za facelift 156/147 so ze dopisali, da je prizgana lucka za airbag standardna in je del programa v CPUju, da se lucke ne dolgocasjo prevec na armaturki...
Kolegu na 156 2.4 jtd letnik 98 gori lučka za airbag, danes sem jo hotel resetirat z fiat ecu scan in ko dam brisanje napak se takoj pojavi nazaj oziroma je sploh ne zbriše napiše pa tole če kdo ve kaj bi lahko bilo?:
The ECU indicates a defect in the internal components. Verify that the ECU receives interference free power and has a solid ground connection. Clear the code, test drive the vehicle and ensure that the code does not reappear
Vzrok za to napako je Neznano / Notranja napaka
Trenutno stanje napake je Prisotno
Vrednost števca napak je 142
gledal sem pod sedeže in na sovoznikovem je konektor spodaj priklopljen na voznikovem sedežu pa konektorja sploh ni je to mogoče?
ponavad je pod sredinsko konzolo, in glih nad pecko gretja, in ce ta pusca, tece po ecu airbaga-odklopi konektor in poglej, ce je kaj zeleno, potem spucas in upas da ni voda prisla v notranjost ecu-ja
Hvala ti sem pogledal v eper tudi kje se nahaja bom ju3 pogledal kako kaže tam pri računalniku in vse očistil preveril priklope in nato probal resetirati lučko.
poročam kako bo.
Hvala in lp
Ko priklopim računalnik na avto da bi resetiral računalnik od airbaga sploh ne morem na računalnika oz. krmilno enoto za airbag. Tako da sploh ne morem resetirat oz. pobrisat napak za airbag (lučk).
Če ima kdo kako idejo kaj bi lahko bilo se mu lepo zahvaljujem za informacije in pomoč:
TribesMan napisal/-a:Ponavadi je kak razlog da kaže dva odometra... Pač različni avti imajo različno kalibracijo senzorja hitrosti in rabijo različne faktorje (a ne piše zraven pri enemu Lancia?). Ampak tista številka na 365 je zelo verjetno pravilna.
ABS in AIRBAG lahko gledaš samo če imaš v kablu skupaj povezane pine 1 3 in 7.
Pri 156 se servisni interval resetira tako da tiščiš tipki + in - na board computerju.
Napake ventilacije ti ne bo pokazalo, ker FES nima funkcije za povezavo na klima centralo. To zna drugače Examiner ki ga majo na uradnem servisu.