Turbo luknja - AR 159, 1.9 JTDm 16V

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

seboss85
Alfa Member
Alfa Member

imam podoben problem kot ti...
avto ne potegne nikamor.. pri nižjih prestavah se to še nekako ne opazi.. od 4 naprej pa je katastrofa.. sploh na avtocesti v 6 prestavi... pri 120 na uro pohodim... mi nabije pritisk v turbini do 1,6.. nato pade nazaj na 0,8.. in v tem času dokler spet ne zraste avto ne gre nikamor.. od 120 do 140 150 traja celo večnost.. od 150 naprej gre avto koliko toliko normalno..
EGR sem očistil... ni bi preveč zapacan.. je pa zelo zapacano pa zabito od egr-ja naprej... kako očistiti tisti notranji del?? ali je sploh to krivo za to?
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

6. prestava ni narejena za pospeševanje in v neki meri je normalno, da avtomobil potrebuje kar nekaj časa za dvig hitrosti. Kateri motor pa imaš 1.9jtdm 120 ali 150 KM?
seboss85
Alfa Member
Alfa Member

1.9 150 km... je pa prej to vse normalno delalp.. to se mi zdaj dogaja kaka 2-3 mesece.. tudi prej recimo pri 50 na uro v 4.. ko sem pohodil.. je super začel takoj vlečt.. zdaj je to vse skup kot da avto nebi imel turbine.. :)
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Mnja, MAF ali EGR. Za začetek izklopi MAF in se vozi nekaj časa. Sicer zna lučka zasvetit, samo zaradi tega avto nima nič manj moči.

Potem pa poročaj ali je pomanjkanje moči še vedno prisotno.
seboss85
Alfa Member
Alfa Member

bop probal.. sam še vseeno bi rad vedel če kdo ve.. kako naj očistim tisti del naprej (kjer je egr prišraufan.. naprej v mašino).. ker tam naprej je pa totalno zabito.. nekaj malega mi je uspelo sčistit.. samo ni to to.. :)
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sesalni kolektor lahko sčistiš samo tako da ga vzameš dol z mašine. To pa za sabo potegne še nekaj malenkosti... kot recimo odstranitev visokotlačne črpalke... Precej veliko dela. In če je res zelo zapacan je to komot vzrok za težave.
seboss85
Alfa Member
Alfa Member

ja je.. ker sem moral prebit saje med egrjem in sesalnim ker je blo čisto zabasano.. sicer tega nisem mogel nardit najboljše ker je tudi dostop težek.. če pa je tolko vsega tega dela pa je boljše da avto peljem na servis pa mi naj vse to lepo uredijo..

pa še to.. ne vem če je kaka povezava.. pred temi težavami je bil ispuh čisto čist.. nobenih saj.. zdaj je pa čist črn.. :)
Ali
Alfist
Alfist

zabasan dpf in ti nabija saje nazaj
BMW v garaži stoji, Alfa te pa čaka.
helmet
Alfa Junior
Alfa Junior

Pri meni je bil dpf zapasan u nulo (97%). Mehanik mi ga je zmontiral, pobral vse senzorje dol in ga spral z baromatom. Nato je brez senzorjev šel na daljšo vožnjo, da se je 100% posušil, nato zmontiral vse nazaj gor. Egr pa se ga ni dalo rešit in je blo potrebno ga zamenjati. Razlika po popravilu je očitna, vendar me še ta problem moti in je v fazi odpravljanja; če se lahko tako izrazim. Naj omenim, da, ko mi je zaznalo napako zamašenosti dpf-ja, avto ni šel nikamor, res nikamor.
LMM pa bom najbrž naročil v tujini, kjer se cene gibljejo od 88€ navzgor in to Bosch-ov. Pri nas za primerjavo, od 190 € navzgor za istega...
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

LMM nujno poplonoma enak orginalemu, torej Bosch (kataloško številko preberi kar dol iz samega LMM-ja). Vse ostalo pomeni, da boš še 1x kupoval orginal Boschevega.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
helmet
Alfa Junior
Alfa Junior

Ja, sem prebral na Italijanski različici Alfa forumu, da neoriginalni; t.i. Kitajski delajo zlo malo časa ali pa sploh ne, ter ne delajo enako... Zato pa so tudi zelo poceni (36€)...
alfa 166
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: ljubljana

TribesMan napisal/-a:Mnja, MAF ali EGR. Za začetek izklopi MAF in se vozi nekaj časa. Sicer zna lučka zasvetit, samo zaradi tega avto nima nič manj moči.

Potem pa poročaj ali je pomanjkanje moči še vedno prisotno.
Zanima me, kaj se zgodi če namesto MAFa izklopiš EGR? Vem da lučka zastveti, kako pa je z močjo?

Lp, vsem
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Odvisno od tipa motorja, eni delujejo normalno, pri drugih (recimo v novejših JTDm 8V 120PS) pa gre v limp mode in je avto nevozen.
alfa 166
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: ljubljana

Se pravi, da če izklopiš maf in egr, gre avto normalno, samo lučka sveti?
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Probaj najprej z MAFom, potem pa še z EGRjem. Ne pa obojega skupaj...
Odgovori
  • Informacija