Moderator: Tehnika moderatorji
hvala za informacijo, verjetno je pri moji alfi isto. se bom pozanimav kako je z dodatno homologacijo. lpARfan napisal/-a:Jaz imam na 2.0 JTS 2004 na kartončku zapisano max. 215/45/17 . Sem skoraj 100%, da je tvojo dimenzijo potrebno dodatno homologirati.

Jaz sem homologiral 225/40/18. Rabiš TUV potrdilo proizvajalca platišč, na katerem je napisano, da je na ta avto možno montirat platišča in gume teh dimenzij. Nato daš vlogo za homologacijo platišč na LPP.blade3 napisal/-a:sem lastnik Alfe Romeo 156 2.4 JTD SW letnik 03. pri nakupu nisem dobil homologacijskega kartončka. sedaj imam možnost nabave 18 colskih felten. zanima me če mogoče kdo ve, ali lahko na alfo namontiram gume dimenzije 18/225/35 ? hvala za odgovore. LP

Sem praktično 100% da je 156-ka homologirana samo do dimenzije 215/45/17. Pa naroči si duplikat homologacijska kartončka. Jaz sem ga pred leti dobil zastonj in mogoče je še danes tako... Znaš imeti probleme z možmi v modrem, še posebej če na avtu kaj izstopa. Če me razumeš.Piki napisal/-a:Jaz sem homologiral 225/40/18. Rabiš TUV potrdilo proizvajalca platišč, na katerem je napisano, da je na ta avto možno montirat platišča in gume teh dimenzij. Nato daš vlogo za homologacijo platišč na LPP.blade3 napisal/-a:sem lastnik Alfe Romeo 156 2.4 JTD SW letnik 03. pri nakupu nisem dobil homologacijskega kartončka. sedaj imam možnost nabave 18 colskih felten. zanima me če mogoče kdo ve, ali lahko na alfo namontiram gume dimenzije 18/225/35 ? hvala za odgovore. LP

V tovarniški homologaciji je res napisano do 215/45/17, ampak s primerno dokumentacijo lahko homologiraš tudi kaj več. Štekaš ?Scremer napisal/-a:Sem praktično 100% da je 156-ka homologirana samo do dimenzije 215/45/17. Pa naroči si duplikat homologacijska kartončka. Jaz sem ga pred leti dobil zastonj in mogoče je še danes tako... Znaš imeti probleme z možmi v modrem, še posebej če na avtu kaj izstopa. Če me razumeš.Piki napisal/-a:Jaz sem homologiral 225/40/18. Rabiš TUV potrdilo proizvajalca platišč, na katerem je napisano, da je na ta avto možno montirat platišča in gume teh dimenzij. Nato daš vlogo za homologacijo platišč na LPP.blade3 napisal/-a:sem lastnik Alfe Romeo 156 2.4 JTD SW letnik 03. pri nakupu nisem dobil homologacijskega kartončka. sedaj imam možnost nabave 18 colskih felten. zanima me če mogoče kdo ve, ali lahko na alfo namontiram gume dimenzije 18/225/35 ? hvala za odgovore. LP

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti