Moja 147-ka ;) & 156

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Odgovori
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Kateri radio si vzel?
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

Čedna je... =D>
Uporabniški avatar
xfxpwnz
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Izola

Radio je Pioneer deh1400 ce se ne motim, kupili so mi ga prijatelji za rojstni dan. Napram originalu je zvok bol kvaliteten, pa se tudi osvetlitev lepo ujema. Drugace pa sem dobil oba spredna zarometa original, tle se full zahvaljujem uporabniku Jadran. Sedaj cakam se xenon kit z leco da prispe, da se zadeva zmontira :)
Uporabniški avatar
godlike
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: okolica MB

Pioneer radiji majo meni osebno najboljši zvok. Je pa res, da se z višjo cifro serije ga da bolj nastavljat.

Zdaj se bo smešno slišalo ampak v katrci sem mel 6800 (rablen) in je mel bomba zvok.
Renault 4 GTL 1992
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 2012
Ford Focus ST-Line karavan 1.5 (182) 2019
Uporabniški avatar
xfxpwnz
Alfist
Alfist

Sam se ne razumem veliko na te zadeve :) Bom pa tudi v muziko neki malega vlozil, lih da bo boljse kot sedaj :)
Uporabniški avatar
xfxpwnz
Alfist
Alfist

Nimam srece, da bi slo vse kot po maslu. Lece so malce predolge. Sedaj opcij je vec, pobrusit zadnji del zarometa, tisto luknjo kjer pride not zarnica(tako tvegam dosti, ker se porusi visina snopa, in bi rabil vse merit, da pride priblizno originalu), druga opcija je da kupim druge lece, in tretja da pustim tako :D

se dve slike slabse kvalitete, mogoce se kaj vidi
Slika

Slika
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

Pa morajo biti angel eyes? Je pa pri teh zadevah tako, da nikoli ne veš kaj se bo zakompliciralo. Jaz sem vzel navadne leče in z dolžino ni problema, je pa problem, da imajo prekratko grlo. Rešitev pr imeni je bila tako enostavna, sem zgolj skrajšla grlo na paraboli.
Uporabniški avatar
xfxpwnz
Alfist
Alfist

angel eyes je pac v kompletu(xenon, leca, angel eyes) itak ga nebom priklopil. danes grem pregledat zadevo, verjetno bom brusil lezisce kjer je bila zarnica prej, da dobim kak centimeter. Najraje bi te prodal in vzel druge, ampak to sedaj prodat nebi bilo lahko :)
Uporabniški avatar
xfxpwnz
Alfist
Alfist

ok, rezal se je zadnji del zarometa (grlo zarnice), katerega je blo potrebno razstavit kompletno.
Slika (tle na sliki ni se odrezano)
Prvo sem se malo probaval igrati z zago, ampak je blo prevec narodno, in se je zadevo odrezalo z masinco in lepo pobruslo. Sedaj sem pridobil dober cm, cene celo vec, in izgled je dosti boljsi. Zdej sem se pozanimal pri prodajalcu, ce je mozno odstranit angel eye krogec, upam da se da brez tezav.
Uporabniški avatar
xfxpwnz
Alfist
Alfist

Ok, luci so na avtu. Sedaj morem narocit spodnje nosilce luci, ker sem mel prej nekako cudno narejeno in hocem original, in morem popravit lufte, je se vse provizoricno. Pride se pranje zarometov. Ko smo parabolo lepili not, smo malcek zgresili kot, in sedaj snop ni cisto raven, ampak sevedno dobro sveti, in ne slepim drugih, z izgledom sem tudi zadovoljen. Luci bojo pa sle na puliranje cim jih bolje fiksiram. Zgornji del srcka sem preoblekel v crno mat foljo, le tisti kromiran delcek, in izpadlo je zelo dobro. Bom dal zalepit bolje nekomu ki se s tem ukvarja, ker zalepljeno je bilo le da vidim kako bi izpadlo. Sedaj komaj cakam pragove iz anglije :D
Aja pa velika zahvala gre uporabniku Claudiju, ki mi je pomagal z nasveti za luci.

Slika slike so z mobitelom

Slika

Slika

Slika

Znebil sem se tudi okvirjev tablic.
Plastika okoli luci pa pride tudi spet gor, ampak tudi njo bom preoblekel komplet z mat foljo. (trenutno jo imam pobarvano v belo)
Uporabniški avatar
xfxpwnz
Alfist
Alfist

no da nadaljujem ta monolog :D
nad lucmi sem zadovoljen, kot napisano, sedaj iscem TUV za pragove od zenderja, nebi rad montiral brez homologacije, da se pol tresem pred policijo za brezveze. Mogoce ima kdo tuv doma, ali ga je zasledil na netu? Pragovi so tej tle, le brez wannabe razsiritev blatnokov.
No se 2 slikce od vceraj, kvaliteta je slaba, moj telefon pac :)
Slika

Tle imam prizgane le pozicijske, angel eyes sploh nisem priklopil, pa vseeno deluje malenkost kot da bi svetil krogec
Slika

Materjal za velik servis se pa vozi v prtljazniku, upam da bo mehanik imel vec casa ta teden :D
RRovan
Alfist
Alfist
Vozilo: 156SW 2.4JTDm 20v
Kraj: Logatec

Točno taka 156 je moja večna želja. Škoda, ker ne bo nikoli uresničena. :)
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Nevem če se je ravno pametno takole po domače igrati z žarometi (malce žaganja, brušenja in nato leplenje na približno)...., vas je kar nekaj forumašev, ki se na takšen ali drugačen način po domače igrate z lučmi. Nekateri so šli celo tako daleč, da ko so notranjost pobarvali na črno in ni dobro svetilo, da so notri namestili gospodinjsko ALU folijo :roll:
Uporabniški avatar
xfxpwnz
Alfist
Alfist

vem in tega nisem hotel delat, ze sama vgradnja lece mi je delovala riskantna, ampak ko sem enkrat imel komplet doma, in drugace ni slo, sem rezal. Kit bi tezko prodal, in narocevat se en dodaten komplet lec, se mi je zdel malo velik strosek. Obe leci so v istem polozaju, nisem zgresil ker sem podrobno meru cel cas. Svetijo super, le xenon kit je bil prvi dan bol rumen, zdej pa je ze ice white.
Uporabniški avatar
xfxpwnz
Alfist
Alfist

Na avtu je bil prejsni teden delan velik servis, in sem sedaj dosti bolj miren ko se vozim :) Podvozje je bilo pregledano in je na moje veselje vse ok.
Vceraj so prispeli novi zadnji amortizerji, da bom imel vse 4 enake, sedaj imam spredaj monroe reflexe, zadaj pa original, in ceprav so se v super stanju, so napram prednjim prevec mehki.
Kar se izgleda tice, se sedaj urejajo papirji za pragove, po pragovih pa sledi se m3 look mini spoiler, ter verjetno cupra lip.
Vedno bolj me mika tudi crna streha, ampak me je strah da bo too much.
Odgovori
  • Informacija