Radar...

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Kraj: Ljubljana-Vič
Kontakt:

Če Policija slika, takoj pošljejo

Mestno redarstvo je pa neki mutila s papirji, in so jih dobili mislim da dva tedna nazaj da lahko pošiljajo kazni.

LP
Slika
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

JC29 napisal/-a:Je poštar rekel, da jih ima za pol naselja :lol: :lol:
Nehaj strašit že navsezgodaj. Bomo vsi v LJ s strahom danes nabiralnike odpiral :shock:
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

LaŠko-TeaM napisal/-a:p.s. 250 € od šuba pa 3 točke...
Tudi jaz sem v decembru pokasiral enako kazen #-o (Moje prve kazenske točke spljoh)
V ulici, kjer je cona 30, sam pripeljal 51km/h. Radar je bil od redarjev, kazen pa sem dobil po cca.enem mesecu...
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
LaŠko-TeaM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Murske Sobota - Dol.Bistrica

Saj nebi prišel na rada,ker res pazim omejitev.Ampak tu je taka cesta ravna da se peljat komot 100km/h ali več pa pol ponavadi ko se pripeljem not v vas nisem nikoli bremzal sem pustu gas pa se je sam ustavli dol na 50-55kmh in pol sem tud tko nardil in evo ga je pač bil glih tam nastavljen :D od tistega časa vedno bremzal pred vasicami .

l.p.
Uporabniški avatar
bibi156
Alfist
Alfist
Vozilo: 156 1.6 TS
GTV 2.0 V6
147 1.9, 8v
159 1.9 jtdm
Kraj: Ljubljana

Je že koga slikal radar na dunajski pri avto triglavu? Tam stoji tista rumena škatla in danes sem zapeljal na tolstojevo v trenutku ko se je prižgala rumena in se je zabliskal :doubt: . Torej sem bil dejansko že v križišču, zdj pa cvikam da ne bom kej pokasiru.
Samo če sklepam da se "zabliska" v trenutku ko se preklopi rumena in je avto-havba že mimo semaforja pol to ni prekršek? Je že koga slikal ta radar?
Josephe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

dela, ampak pravno zadeva še ni poštimana, tako da ne boš nič dobil.

PS: 14dni nazaj je bilo tako
dancekbanancek
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Zadeva je še vedno poizkusna in se ti ni treba nič bati :wink:
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

LaŠko-TeaM napisal/-a:]Slika
Dobil sem pa sliko za 1 teden,so se hitro potrudli da sem sliko dubu :lol:

l.p.
Dobil si lepo barvno sliko, za v okvir. Škoda ker jo niso še mal po "fotošopal", pa bi bila za na koledar :mrgreen:
tomaz.xt
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Novo mesto-Škocjan

Da mal obudim staro temo... a je že kdo naletel Multi radar c? Jst sem med prazniki priletel nan na primorski avtocesti pri Kastelcu. Pa sem dobil samo obvestilo Policije kje in kdaj je bil storjen prekršek ter da moram v 15 dneh javiti kdo je bil voznik, brez slike ali kakršnega koli podatka kakšna je bila izmerjena hitrost. Kdo kaj ve kako poteka meritev z tem radarjem?
Vsako prase rije zase
Uporabniški avatar
wolfyy
Administrator
Administrator
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair TCT
Kraj: Kanal

Policije kje in kdaj je bil storjen prekršek ter da moram v 15 dneh javiti kdo je bil voznik
hmmmmmmmmm WTF? Kak voznik???

oni predvidevajo, da si ti avtomatsko odgovoren za kazen, če je avto nate napisan. V kolikor pa ti uspeš dokazat svojo nedolžnost (bil na delovnem mestu, pri zdravniku na drugem koncu slovenije) morajo oni dokazat kdo je vozil. Slednje je pa zaenkrat še nemogoče in zato primer opustijo. Lahko te vprašajo kdo je vozil takrat vendar zakonodaja ti danes še vedno omogoča:

A) se delaš neumnega in rečeš ne vem in je zadeva zaključena
B) družinski član in če so pametni zadevo zaključijo, drugače se spraviš pa na sodišče in tam zgubijo na polni črti (proti družinskemu članu ne moreš pričat)

skratka tebi ni potrebno nič povedat kdo je vozil. Sedaj če si bil res ti dobiš tako ali tako kazen, če imaš pa dokaz da nisi bil ti, ti pa ne morejo nič.
Uporabniški avatar
Bojanxe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 155 1.8 8V Sport
Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm

A je avto pisan na firmo? Ker je čudno da so ti poslali dopis za posredovanje podatkov o vozniku, to pošljejo ponavadi samo če je avto pisan na podjetje.
tomaz.xt
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Novo mesto-Škocjan

Avto je pisan name, tud lizinga ni da bi jih to kaj zj... tako da nevem kaj je to. Vsak pravi da bi mogla bit slika poleg. Jst pa še podatka o tem kolk sem preveč pripeljal nimam. Nevem al bi bilo bolje poklicat na plicijo pa vprašat, javit kdo je vozil ali pustit pa da postopek steče naprej?
Vsako prase rije zase
Uporabniški avatar
ziga_
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 159 Sw 1.9JTDm 16V

tomaz.xt napisal/-a:Avto je pisan name, tud lizinga ni da bi jih to kaj zj... tako da nevem kaj je to. Vsak pravi da bi mogla bit slika poleg. Jst pa še podatka o tem kolk sem preveč pripeljal nimam. Nevem al bi bilo bolje poklicat na plicijo pa vprašat, javit kdo je vozil ali pustit pa da postopek steče naprej?
Zase najdi dober izgovor in dokaz, da vozila takrat nisi vozil, če te pa vprašajo kdo je bil se pa naredi neumnega da ne veš in je to to. =D>
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Bo kakšen pravnik povedal, ampak mislim, da so spremenili zakon. Če ne poveš kdo je vozil tvoj avto ti avtomatsko obesijo kazen.
Baje tudi tista fora na družinske člane že dolg ne prime več.

Edin pameten ... že tko smo banana republika v kateri noben ne odgovarja za svoje grehe.
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Alfa sport napisal/-a:Bo kakšen pravnik povedal, ampak mislim, da so spremenili zakon. Če ne poveš kdo je vozil tvoj avto ti avtomatsko obesijo kazen.
Baje tudi tista fora na družinske člane že dolg ne prime več.
Ravno ta "fora" prime zadnjih nekaj let. Seveda če imaš dokazilo da v času prekrška le tega nisi storil ti (npr. dokazilo da si bil v službi, itd...) in ne "veš" kdo od družinskih članov je uporabljal vozilo.

Ustavno sodišče je dosodilo, da kaznovanje na tak način ni v skladu z ustavo (lastnik vozila, tudi če ga le ta ni vozil), zato v primeru pritožbe, da ti nisi vozil in imaš zato dokazilo kazen odpade.
Odgovori
  • Informacija