Pozdravljeni!
No, da malo sporočim kaj je kaj novega s puščanjem...

Skratka, kakšne dva tedna nazaj sem najprej avto odpeljal do mehanične delavnice, kjer so ga celega pregledali, razstavili verjetno celo armaturko, poklicali še neke ličarje ipd., skratka vse skupaj so verjetno naredili cel doktorat iz tega puščanja in porabili več ur, vendar pa kljub vsemu še vedno niso uspeli najti mesta kjer naj bi puščala voda. Ker nisem imel na to kaj reči, saj so verjetno naredili res vse kar je bilo v njihovi moči in dejansko mi tega tudi niso ravno zaračunali, sem pač zadevo za nekaj časa odložil in nekako na vse skupaj že skoraj pozabil. Danes pa, ko je spet zelo dežavalo sem, ko sem se usedel v avto, opazil, na sovozikovem predpražniku kot nekakšen "potoček" vode, katera je, sicer čisto malo pa vendar, tekla čisto od vrha (konice) predpražnika pa do konca, kjer se je zbirala v nekakšno lužico. Skratka po tej "potki", ki jo je voda naredila sem ugotovil, da to puščanje očitno izvira nekje od zadaj, za armaturko, točneje - za tistim predalom pri sovoznikovem sedežu... Po tem lahko predvidevam, da verjetno pušča tesnilo/lepilo pri sprednjem vetrobranskem steklu in zato potem voda od zadaj nekako počasi pronica v notranjost vozila. O tem sem se nato danes tudi malo pogovarjal s svojim mehanikom in je rekel, da je do zdaj imel že dve Alfi pri katerih nikakor niso mogli ugotoviti kje puščata, nato pa so odstranili prednje steklo in ga ponovno nalepili nazaj in težave so izginile...
Ne vem, mehanik mi je priporočal naj avto odpeljem k Romatu -
http://www.rogelj-romat.si/kako-do-nas - in mu pač rečem naj mi odlepi in ponovno prilepi prednje steklo..., tako, da imam zdaj jutri to tudi namen narediti.
Problem je le v tem, da naj bi to vse skupaj stalo čez 100 eur, kar pa vsekakor ni malo - no, vsaj zame ne...
Še najbolj od vsega pa me seveda skrbi, da ne bi bilo po tem "popravilu" prednjega stekla nič bolje, in da bi Alfica še vedno puščala...
Lep pozdrav!
Benjamin