Puščanje vode na sovoznikovem mestu pri Alfi 156

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
Benjamin7
Alfa Junior
Alfa Junior

Cao Alfisti!

Imam en "manjši" problem, in sicer pred nekaj časa sem ugotovil, da moja lubica pušča! :oops: Vendar pa je nažalost ta problem postal malce večji zdaj, ko nikakor ne morem ugotoviti kje točno pušča. Vsakič, ko dežuje namreč opazim, da je tisto blago pod predpražnikom na sovoznikov mestu popolnoma mokro (pa brez da bi tam odlagal kakšne mokre dežnike), zdaj pa se mi zdi, da začenja tudi čedalje bolj smrdeti... Avto sem tudi že odpeljal do mehanika, ki je celega pregledal vendar pa ni našel nobenga mesta kjer bi vsaj opazno puščala voda, zato mi je predlagal, da naj se oglasim pri podjetju Rogelj Romat d.o.o., katero naj bi se ukvarjalo s popravilom avtostekel ipd. Meni namreč, da bi znala voda puščati oziroma uhajati v notranjost pri sprednjem vetrobranskem steklu, saj naj bi imel tudi že nekdo drug pri 147ki podoben problem in tam naj bi preslabo tesnilo prednje steklo. Vendar pa v to ni ravno prepričan ampak le nekako ugiba, meni pa se zdi nesmisleno plačevati cca. 100 eur (toliko naj bi stalo popravilo), da bi mi popravili nekaj s čimer sploh ni nič narobe, vendar pa dejansko ne vem kako bi sploh ugotovil kje točno uhaja voda noter.

Zato bi vas lepo prosil, če bi mi lahko povedali ali je imel tudi kdo od vas kakšne takšne ali pa podobne probleme s puščanjem vode in pa, če morda kdo ve katera so tista najbolj pogosta oziroma "kritična" mesta kje običajno voda uhaja noter pri 156kah, ter pa seveda kaj bi mi predlagali, kako naj rešim zadevo...?

Najlepša hvala vsem za pomoč in vaše odgovore!

Lp
Benjamin
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

Kot je rekel. Lahko, da pri steklu ali pa imaš zamažene odtočne kanale za požarno steno, kjer je ventilacija in se nabere voda not, ker ne odteče in posledično priteže ksoz ventilacijski sistem.
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
Banny
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Kraj: Tolmin

prjatu me imeu isti problem pri 145. puščala pa mu je pri filtru kabine, ker je imel listje nabasano pri odtokih za vodo. odstrani plastiko in preveri...
in glede na to da si rekel da začenja smrdeti, je prav komot filter...
Uporabniški avatar
Assholer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR 156 SW 1.9 JTDm
Suzuki Vitara
Kraj: Logatec

To se pri meni isto dogaja. Kadar močno dežuje, se v ovinku vidi, ko voda pljuskne izpod sovoznikovega predala. Mislim, da pride ali iz filtra ali pa čez luknjo v požarni steni, kjer so kabli za ojačevalce speljani.
lp. Tomaž
Slika

If in doubt - flat out
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

Sem že jaz tud imel problem z zamašenimi odtočnimi kanali in zato vem. Jaz sem jih celo prebadal s šraufncigerjem in žico - pri enem drugem avtu.
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
Uporabniški avatar
LaŠko-TeaM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Murske Sobota - Dol.Bistrica

najhitrej bo tko....naj ti en pomaga in poliva vodo na sovoznikovi strani ti pa iz pod armature glej z svetilko če boš kje kaj videl od kje bi se cedilo not.
Itak že maš mokro pa sprobaš lahko,ker tak na pamet ugotovit je en drek,razen če armaturko vržeš ven.

l.p.
imzy
Alfa Member
Alfa Member

Odmontiraj brisalce in plastiko pod njimi in poglej če se je tam nabrala umazanija.
Pod sovoznikovim brisalcem je dotok zraka v avto in okoli njega odtočni kanali. Lahko se je tam nabralo listje in ti teče noter skozi ventilator, filter ali pa skozi luknjo kjer piha v noge.
Najverjetneje bo tu nekje problem.
Še navodilo za demontažo (ni ravno za to težavo, ampak ...)
Pri tretji sliki se ustavi in počisti pod to plastiko, ki si jo odstranil.
http://www.motor-talk.de/bilder/how-to- ... 78756.html
Alfa Romeo 146 1.6 l.95
Alfa Romeo 147 1.6 TS l.01
Alfa Romeo 156SW 1.9 JTD l.03
Uporabniški avatar
Benjamin7
Alfa Junior
Alfa Junior

Najlepša hvala vsem za pomoč in odgovore, ko bom imel čas bom poskusil narediti vse kar ste mi predlagali in vam nato sporočil, če sem kaj rešil...

Drugače pa moram reči. da ste res super! Dvomim da si tako pomagajo in svetujejo med sabo tudi na kakšnih drugih avto forumih...
Ta forum in vsi, ki ste del njega je le še en razlog več zaradi česar bom verjetno, kljub nekaterim težavam, ki sem jih do zdaj že imel s svojo Alfico, za vedno ostal Alfist! :mrgreen:
Uporabniški avatar
Assholer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Suzuki Vitara

Je že kdo kaj odpiral in pregledoval, kje pušča? Meni je danes cel tepih zalilo in sem s sesalcem več kot liter vode posesal ven, pa je še vedno vlažno... še večji problem je, da mi ventilacija ne dela več :?

Moram najprej najdit in pogledat, če je varovalka, vendar mislim da ni, ker je enkrat, ko sem močneje pospešil za 5 sekund začelo pihati.

Help! [-o<
lp. Tomaž
Slika

If in doubt - flat out
skyblue
Alfa Freak
Alfa Freak

meni je pri FL puščalo pri odtoku kondenza iz uparjalnika klime. plastična cevka odtoka kondenza ne gre čisto čez požarno steno. Na konec je nataknjena gumijasta cevka. Med cevko in gumo ni bilo dovolj ujema, Plastični odtok visi malo nazaj proti avtu, zato je teklo namesto v gumijasto cev, nazaj v kabino. Poleti je voznikov "tepih" konkretno plaval.
Uporabniški avatar
Benjamin7
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni!

No, da malo sporočim kaj je kaj novega s puščanjem... :D Skratka, kakšne dva tedna nazaj sem najprej avto odpeljal do mehanične delavnice, kjer so ga celega pregledali, razstavili verjetno celo armaturko, poklicali še neke ličarje ipd., skratka vse skupaj so verjetno naredili cel doktorat iz tega puščanja in porabili več ur, vendar pa kljub vsemu še vedno niso uspeli najti mesta kjer naj bi puščala voda. Ker nisem imel na to kaj reči, saj so verjetno naredili res vse kar je bilo v njihovi moči in dejansko mi tega tudi niso ravno zaračunali, sem pač zadevo za nekaj časa odložil in nekako na vse skupaj že skoraj pozabil. Danes pa, ko je spet zelo dežavalo sem, ko sem se usedel v avto, opazil, na sovozikovem predpražniku kot nekakšen "potoček" vode, katera je, sicer čisto malo pa vendar, tekla čisto od vrha (konice) predpražnika pa do konca, kjer se je zbirala v nekakšno lužico. Skratka po tej "potki", ki jo je voda naredila sem ugotovil, da to puščanje očitno izvira nekje od zadaj, za armaturko, točneje - za tistim predalom pri sovoznikovem sedežu... Po tem lahko predvidevam, da verjetno pušča tesnilo/lepilo pri sprednjem vetrobranskem steklu in zato potem voda od zadaj nekako počasi pronica v notranjost vozila. O tem sem se nato danes tudi malo pogovarjal s svojim mehanikom in je rekel, da je do zdaj imel že dve Alfi pri katerih nikakor niso mogli ugotoviti kje puščata, nato pa so odstranili prednje steklo in ga ponovno nalepili nazaj in težave so izginile...
Ne vem, mehanik mi je priporočal naj avto odpeljem k Romatu - http://www.rogelj-romat.si/kako-do-nas - in mu pač rečem naj mi odlepi in ponovno prilepi prednje steklo..., tako, da imam zdaj jutri to tudi namen narediti.
Problem je le v tem, da naj bi to vse skupaj stalo čez 100 eur, kar pa vsekakor ni malo - no, vsaj zame ne...
Še najbolj od vsega pa me seveda skrbi, da ne bi bilo po tem "popravilu" prednjega stekla nič bolje, in da bi Alfica še vedno puščala... #-o :cry:

Lep pozdrav!
Benjamin
alfa111
Alfist
Alfist
Vozilo: ex 156 2.0 selespeed
156 SW 1.9jtd
156 1.9 jtd

Pa ne bi bilo bolje, da preden to storiš, da ti nekdo s cevjo zaliva avto in boš videl kje prihaja voda :?:
Josephe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

novomat črnuče, šipa ven in nazaj not = cca 75eur
Za ziher pa še vedno preveri.

LP
Uporabniški avatar
Spyke
Alfist
Alfist
Kraj: Loka pri Mengšu

a spredaj pri filtru pa ni možno
Uporabniški avatar
Assholer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Suzuki Vitara

Jaz sem spredaj pri brisalcih odstranil plastiko in testiral z cevjo kje bi puščalo. Spodaj sta samo 2 očitni odprtini, kjer bi lahko voda prišla v kabino. Ena je od filtra, druga pa luknja zamašena z gumijastim čepom. Obe sta dvignjeni in bi se moralo v kanalu pod steklom nabrati ogromno vode, da bi ju doseglo, iz kanala pa voda odteče v trenutku.
Nato sem vzel cev in najprej preveril odtekanje vode iz kanala... vse ok, nato sem po malo zlil v odprtino filtra in ko sem pogledal v avtu je na plastiki malce zasolzilo in vsake toliko se je utrgala kakšna kapljica.
Za konec sem zalil še gumijast čep kjer imam speljane kable za ojačevalec in kot kaže je bil tu problem, saj ni bil dobro nataknjen in je nekaj vode šlo pa kablih v kabino. Čep sem popravil, in zaenkrat mi ni še nič poplavilo v dežju. Ni mi pa jasno kako, da je toliko vode šlo čez tako majhno špranjo.
lp. Tomaž
Slika

If in doubt - flat out
Odgovori
  • Informacija