Alfa Romeo 156 Sportwagon Stara - nova znanka tega foruma

Slikice vaših jeklenih konjičkov
aljosa88
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni,
nekaj dni nazaj sem od kostolomca odkupil njegovo alfo 156 sportwagon 1.9 jtd m-jet :)

Dve slikci (slikani s mobilnikom)
Slika

Slika

Potrebno bo pa v njo vložit tudi nekaj finančnih sredstev. Naslednji teden
sledi menjava sprednjih zgornjih rok in regeneracija amortizerjev. Potrebno bo pa tudi odpraviti puščanje olja ki prihaja nekje med menjalnikom ( pri vztrajniku nekje) in karterjem - če ima kdo podobne težave bi se priporočil za kakšen nasvet.
Spomladi pa tudi manjša karoserijska popravila (odprava bušk in zimskih posledic na podvozju) :)[/img]
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Dobrodošel na forumu!

Alfo pa le poštimaj. Srečno :wink:
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
aljosa88
Alfa Junior
Alfa Junior

No, dobrih 10 dni nazaj sem na alfici naredil prvi "šus" popravil.

In sicer:

- odpravli smo puščanje olja pri menjalniku in sicer je prejšnji mehanik namazal premalo "tesnilne mase" pravega imena ne vem preventivno pa tudi zamenjali semering (40e)
- zamenjane so bile zgornje roke ki so imele "luft" na upetjih, kupil sm pa obnovljene od prekoma (110e)
- sprednji amortizerji so bili tudi že popolnoma iztrošeni predvsem levi, se pa za obnovo nisem odločil ker je Vuga dejal da jih mora rezat ker čene se ne da obnovot tako da sem kupil rajši nove pri evrotonu Monro kr je naneslo (118e)

Cene za delo .... je bilo prijateljsko narejeno, ogromno sm pa tudi sam pomagu prijatelju:D

Božiček je pa prinesu tudi darilce ki ga je bilo potrebno zmontirat :)
Slika

Znak je prišel preko ebaya sicer je za alfe 156 do letnika 2002 tako da je bilo potrebno nekaj manjših predelav in strica Attacka - na zadnji strani značke ker se je ni dalo z zaponkicami zapet. S sprednje strani jo pa itak drži originalno lepilo na znački

Končni produkt:

Slika

Slike so slabše zarati tega ker so slikane z mobijem, ko bo lepše vreme bom pa naredil fotoshooting :)

Spomladi se bom pa lotil nove investicije:
- karoserijska popravila
- zaščita podvozja tam kjer je to potrebno
- puliranje luči
- zavesice pri gumah

Predvse pa karoserijska popravila in puliranje luči ki so že lepo zbrušena od kamenčkov

- novi amortizerji zadaj
- menjava avtoradija
- čipanje - če bodo še dinarčki na voljo :)

Potem bo pa že redni servis, kasneje pa upam da se bo investiranje počasi ustavilo razn v potrošni material :D :)

Prvi občutki po narejenih 600km - več nism mel časa naredit :D, avto je prava raketa, zakon podvozje, navora ne zmanjka, "moška vožnja" - vsaj proti bravotu 1.4t-jet ki se ga tudi lastim:)
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Značko zaščiti z nekaj slojem zaščitnega laka....

Lepo skrbiš zanjo :wink:
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
carlo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lancia 844
Kraj: Ljubljana

Lepa. Veliko sreče in užitkov. 8)
Piki
Alfist
Alfist
Vozilo: AR 156 SW 2.4 JTD 10V
Kraj: Ljubljana

Malo si ga pihnil s Prekomovimi zgornjimi rokami, sploh za to ceno. Veliko bolj se splača original, ki ima najboljše razmerje med ceno in vzdržljivostjo.
aljosa88
Alfa Junior
Alfa Junior

Oziroma prekom roke so bile cenejše:) prva cena je bila 110 so mi zbili ceno na 83e, aha ja glede tega se pa nism pozanimal #-o, no so mi obljubili pa 200.000 km naj bi naredil z njimi :D sicer pa dvomim v teh 200k km :doubt:
hunt3r1
Alfist
Alfist

200.000 za obnovljene roke je malo pretirano, original pa imajo garancije 60.000... pa stanejo 110€ obe
Uporabniški avatar
Assholer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR 156 SW 1.9 JTDm
Suzuki Vitara
Kraj: Logatec

Žal so zvišali cene, tako da so zdaj 80€/kos
lp. Tomaž
Slika

If in doubt - flat out
Uporabniški avatar
kostolomc
Alfist
Alfist
Kraj: "Moj dom je Lublana ...."

lepo skrbiš zanjo...mi je zelo všeč da je prišla v tvoje roke.....
nej ti služi dobr še tistih 200k kilometrov z novimi rokami :wink: :wink: :wink:

me prov zanima kok bo letela k bo čipirana....

=D> =D> =D>
Uporabniški avatar
Killergame17
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V QV Q2 1990 in Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTDm 2005
Kraj: Brežice
Kontakt:

Assholer napisal/-a:Žal so zvišali cene, tako da so zdaj 80€/kos
? Bratranc je kak mesec nazaj za njih dal 45€ po komadu, pa stare dve vrno :)
Alfa 164 3.0 V6 12V QV Q2
Alfa 156 SW 1.9 JTDm 16V 2005

Spletna trgovina z avtodeli Alfa R
http://www.alfa-parts.net
http://www.facebook.com/shop.alfar
http://www.facebook.com/Italianengineworkshop
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

Killergame17 napisal/-a:
Assholer napisal/-a:Žal so zvišali cene, tako da so zdaj 80€/kos
? Bratranc je kak mesec nazaj za njih dal 45€ po komadu, pa stare dve vrno :)
mišljene so bile ricambi originalle by TRW :wink: pa garancija gor al dol; za cca. 70€ po kosu še vedno najcenjša investicija v roke
Slika
aljosa88
Alfa Junior
Alfa Junior

Jst sm pa za prekomove obnovljene dal za obe 83e stare moram pa se nazaj poslat in se mi zdi kar kul, glede uzdrzljivosti pa nimam pojma kolko bodo vzdrzale upam da cim vec casa:D
aljosa88
Alfa Junior
Alfa Junior

Ker je danes vreme in čas dopuščal sem podru armaturno ploščo in odpravil čričke ki so se pojavljali iz sredinskega dela armaturne okoli števčkov. Za odpravo čričkov sm uporabil kar izolacijski trak http://mgk.si/media/catalog/product/cac ... _fa101.jpg tako da jih več ali manj ni več. Naslednjič bom moral še zamenjati žarničke na urci ki ne delajo - na petrolu tudi jih niso imeli.
Je bilo pa tudi nekaj nosilcev plastike okol menjalnika polomljenih - z improvizacijo sem tudi te probleme odpravil z perforiranim trakom :) http://www.odprioci.si/image/cache/data ... 00x500.jpg
Na žalost pa nism nardil nobene slike.
aljosa88
Alfa Junior
Alfa Junior

No pa spet javim stanje moje alfice- odpravil sem še težavo z prenizko temperaturo vode. Menjal sem termostat, izkazalo se je da je obstoječi bil res fuč in ni deloval kot je treba. Po menjavi tipala za temperaturo se je pojavil nov problem, voda se je po števčku segrela na 110 - 115 stopinj :eek: po današnjem priklopu na računalnik smo ugotovili da je krivec števček temperature ki je nepravilno deloval #-o in si pošteno oddahnil :D

Prvič sem izmeril tudi realno porabo goriva: 6.2l na 100km :D

No spodnje roke so pa tudi same od sebe prehehale z nejevolnim dregetanjem.

Jutri dobim nove števčke, plastiko meglenke (ker je obstoječa malček počena), čepek na ročni ki je ravnotako počil :( (jejžeš italjanska šlamparija) in avtoradijo ki nima poškodovanega zaslona od prijatelja po dobri ceni, čez vikend pa v akcijo slikce bodo sledile.

Lepotni popravki karoserije sledijo ob otoplivah :) + čipanje če bo ostalo še kej sowdkov :D
Odgovori
  • Informacija