danes sem zamenjal pant pri kljuki na 147, sedaj pa mi kljuka ostane v "odprtem" položaju plus štift za ključ se mi ne zatakne v kkljuki.
Kakšni predlogi?
Ti je uspelo zatakniti ključavnico nazaj v ležišče, kakor vidim ne izgleda da bi bil kakšen zatič polomljen ali da bi manjkal?
ARfan napisal/-a:Pri FL 147 in GT naj bi bil enak ni pa nujno. Obstajata dve vrste pantov. Eden je fiksiran v kljuko z vijakom pod kotom 90 stopinj med tem ko obstaja tudi pant z vijakom pod kotom 45 stopinj. Verjetno je pri tvoji GTjki druga varianta (preveri).
Se pa ta pant dobi na uradnem servisu (12.5€) in je enak kot pri Fiat 500 (45 stopinjska varianta) v kolikor ga ne bodo imeli za alfo.
Serijska številka panta z vijakom pod 45° je 51939041 .
Hvala! Sem zrihtal. Sicer pant ni lih v nulo in ja kljuka kak mm na tem delu ven, ampak res prakticno nevidno.
ARfan napisal/-a:Pri FL 147 in GT naj bi bil enak ni pa nujno. Obstajata dve vrste pantov. Eden je fiksiran v kljuko z vijakom pod kotom 90 stopinj med tem ko obstaja tudi pant z vijakom pod kotom 45 stopinj. Verjetno je pri tvoji GTjki druga varianta (preveri).
Se pa ta pant dobi na uradnem servisu (12.5€) in je enak kot pri Fiat 500 (45 stopinjska varianta) v kolikor ga ne bodo imeli za alfo.
Serijska številka panta z vijakom pod 45° je 51939041 .
Hvala! Sem zrihtal. Sicer pant ni lih v nulo in ja kljuka kak mm na tem delu ven, ampak res prakticno nevidno.
Je pri moji 147ki enako, saj takrat nisem mogel pravočasno dobiti pravega panta.
Sedaj ga imam ,vendar nimam volje do ponovnega "razkopavanja" .
Imela sem slabo srečo pri sovoznikovi kljuki od vrat. Nekega dne mi je ostala v roki
No kjuko iščem po različnih odpadih in našla sem par kljuk, pri katerih je prišlo do zmede in sicer.
V avtotrgovini so mi rekli da na mojo alfo pašejo samo kljuke od letnika 2006 & 2007. Ko sem klicala na par odpadov, so mi pa trdili da bi pašale tudi kljuke 2003.