Kljuka vrat / Vratna ročica - AR 147

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

the_febo napisal/-a:Živjo

danes sem zamenjal pant pri kljuki na 147, sedaj pa mi kljuka ostane v "odprtem" položaju plus štift za ključ se mi ne zatakne v kkljuki.
Kakšni predlogi?
Slika
Slika
Ti je uspelo zatakniti ključavnico nazaj v ležišče, kakor vidim ne izgleda da bi bil kakšen zatič polomljen ali da bi manjkal?
Uporabniški avatar
Enthusiast
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Radmirje

ARfan napisal/-a:Pri FL 147 in GT naj bi bil enak ni pa nujno. Obstajata dve vrste pantov. Eden je fiksiran v kljuko z vijakom pod kotom 90 stopinj med tem ko obstaja tudi pant z vijakom pod kotom 45 stopinj. Verjetno je pri tvoji GTjki druga varianta (preveri).
Se pa ta pant dobi na uradnem servisu (12.5€) in je enak kot pri Fiat 500 (45 stopinjska varianta) v kolikor ga ne bodo imeli za alfo.

Serijska številka panta z vijakom pod 45° je 51939041 .
Hvala! Sem zrihtal. Sicer pant ni lih v nulo in ja kljuka kak mm na tem delu ven, ampak res prakticno nevidno. :)
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

Enthusiast napisal/-a:
ARfan napisal/-a:Pri FL 147 in GT naj bi bil enak ni pa nujno. Obstajata dve vrste pantov. Eden je fiksiran v kljuko z vijakom pod kotom 90 stopinj med tem ko obstaja tudi pant z vijakom pod kotom 45 stopinj. Verjetno je pri tvoji GTjki druga varianta (preveri).
Se pa ta pant dobi na uradnem servisu (12.5€) in je enak kot pri Fiat 500 (45 stopinjska varianta) v kolikor ga ne bodo imeli za alfo.

Serijska številka panta z vijakom pod 45° je 51939041 .
Hvala! Sem zrihtal. Sicer pant ni lih v nulo in ja kljuka kak mm na tem delu ven, ampak res prakticno nevidno. :)

Je pri moji 147ki enako, saj takrat nisem mogel pravočasno dobiti pravega panta.
Sedaj ga imam ,vendar nimam volje do ponovnega "razkopavanja" :) .
alfeta 147
Alfa Junior
Alfa Junior
Vozilo: alfa romeo 147 2007 letnik

Pozdravljeni.

Imela sem slabo srečo pri sovoznikovi kljuki od vrat. Nekega dne mi je ostala v roki :lol:

No kjuko iščem po različnih odpadih in našla sem par kljuk, pri katerih je prišlo do zmede in sicer.

V avtotrgovini so mi rekli da na mojo alfo pašejo samo kljuke od letnika 2006 & 2007. Ko sem klicala na par odpadov, so mi pa trdili da bi pašale tudi kljuke 2003.

Prosim za pomoč :D
SilverMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147 JTDm 16v TbT
Kraj: Črnomelj

Pobrskaj za kontakt uporabnika WiTBoY...
Dobiš nasvet in kljuko po dogovoru :wink:
http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.php?f=8&t=36179" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgovori
  • Informacija