Ali kdo pozna to Alfo 10

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
tismintan
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni :)

Sicer načeloma kupujem model 156, ampak sem se zastrupil, ker sem spet začel gledat 166 in V6 motor :) . Ker ne delam dosti kilometrov me tudi stroški V6 ne skrbijo ampak bi rad takrat, ko sem v avtu, užival v vožnji. Ampak ko pogledam avto.net res ne vem, kaj si naj mislim. V oči mi je padla tale

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... O%20OHRANJ.." onclick="window.open(this.href);return false;.

Prodaja se še srebrna 3.2 za 3500.

Zanima me, če torej kdo avto na linku pozna. Sem preveril do strani 250 pa nisem našel nikjer, da bi bila omenjena. Mogoče zato, ker se že dolgo prodaja in že vsi veste, zakaj se ne proda haha :).

Kakorkoli, zanima me 166 z V6 motorjem. Nimam izkušenj ampak kolikor sem prebral, sta oba 3.0 in 3.2 primerljiva motorja? Če ne, naj me kdo popravi.

Hvala za kakršnekoli informacije :).
Uporabniški avatar
GORA
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa 75 1.6ie & Alfa 156 2.0TS
Kraj: Ljubljana

Didi ti bo vse razložil,si lasti 3.0V6.
didi
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta QV

GORA napisal/-a:Didi ti bo vse razložil,si lasti 3.0V6.
Haha tako je :) 3.0 in 3.2 oba sta odlicna motorja samo resni servisi, pravo olje in si zmagu. Ne vem obe na linku se prodajat ze cca. 7 mesec 3.2 pa ze kake 2 leti. Vgrajen ma plin ohranjena pa ni najbols. Ta prava iz kopra pa nimam pojma...use so neki racuni cudnega porekla. Dokler je avto vozil avto koper je se blo pol pa vprasanje kako in kaj...v teh 7 mescih je zamenjala ze 2 lastnika. Najprej se je prodajala za cca 4k € zdj se pa prodaja za cca 2 jurja. Poleg tega ma super opremo. Ce bi mela usaj xsenon in podobne bomboncke bi usaj blo.
tismintan
Alfa Junior
Alfa Junior

E, to rad slišim, hvala za odgovor :). Ker vem, kako je z alfami (že ko sem leta nazaj kupoval mojo prvo 156) rajši vprašam recimo tukaj na forumu, kjer sigurno bolj redno spremljate ponudbo kot jaz. Podatek, kako dolgo se prodajajo, mi dosti pove, hvala :). Spremljam sicer že nekaj časa samo res ne vem, kaj si naj mislim. Jasno mi je, da za 1k€ rajši ta denar vržem na rdeče/črno na ruleti :). Berem vse, kar lahko o 3.0 in 3.2 motorjih pa spomin na kolegovo izpred let je še kako živ, haha.

Bom kar črto potegnil pa rekel, da bom moral še naprej pozorno spremljat avto.net in forum ter čakat na svojo priložnost. Pa upam, da ne pride solidna 156 pred njo haha :).
didi
Alfa Freak
Alfa Freak

tismintan napisal/-a:E, to rad slišim, hvala za odgovor :). Ker vem, kako je z alfami (že ko sem leta nazaj kupoval mojo prvo 156) rajši vprašam recimo tukaj na forumu, kjer sigurno bolj redno spremljate ponudbo kot jaz. Podatek, kako dolgo se prodajajo, mi dosti pove, hvala :). Spremljam sicer že nekaj časa samo res ne vem, kaj si naj mislim. Jasno mi je, da za 1k€ rajši ta denar vržem na rdeče/črno na ruleti :). Berem vse, kar lahko o 3.0 in 3.2 motorjih pa spomin na kolegovo izpred let je še kako živ, haha.

Bom kar črto potegnil pa rekel, da bom moral še naprej pozorno spremljat avto.net in forum ter čakat na svojo priložnost. Pa upam, da ne pride solidna 156 pred njo haha :).

ti bom podal čist pošten odgovor na to kar si napisal...zavedaj se da vsaka ki bo ohranjena, skrbno servisirana ( z dokazili računov materialov itd itd..., vsemi ključi, kodnimi karticami, in brez ene same napake (se pravi se boš vsedel in se boš vozil brez problema, samo servise boš naredil redne)) te bo stala več kot samo 3000€ kolikor so pripravljeni ljudje plačat. ker tisto ki jo boš ti kupil za 3000€ boš lahko nanjo vložil še enkrat toliko da se boš mogoče približal tistemu kar bi si ti želel imet. Lahko ti povem iz svoje lastne roke kako je to, lahko ti tud pove uporabnik Gora, ki pozna mene in moj avto že par let, pri katerem mi je prav on pomagal da sem dobil dele za njo ker jih je zelo težko dobit sploh še hočeš "boljšo kvaliteto materiala" oz. od vsega začetka ko sem kupil 166ko ki jo imam sedaj da če boš zadal imet avto ki ti bo dajal nasmeh usakič ko se boš vsedu v njo in nekam odpeljal brez strahu boš tudi pošteno colal za material in iskal okol da boš kaj najdu ali pa boš odkratal nekomu znesek za katerega je vredna. če si pa zainteresiran se lahko oglasiš pri meni, te peljem en krog in ti za predstavo pokažem koliko stane kakšna stvar ki te pri določeni kilometrini čaka za menjavo ;)

p.s.2 obe 166ki sem šel tudi sam pogledat in me nista prepričale. povsod je ista zgodba...začnem lahko pri motornem prostoru pri katerem je potrebno menjat jermene primer plava iz obale ali pa tista siva 3.2 ki je živa podrtija pa še plin ima, da o šovu lučk na armaturi ne razlagam ;) pri plavi kjer piše da ima vso možno opremo, ni res...manjka ji: navigacija, xsenon, avtotelefon, šibedah, memmory zici, obvolanske komande za radio in ostali meni, logo na zicih alfa romeo, zadnji rolo...pa še kj bi se bo najdl...

lp,

d
tismintan
Alfa Junior
Alfa Junior

=D> =D> =D>

Zakaj ne obstaja več tisti smajli, ki se klanja : :D . Odličen in pošten odgovor. Izvedel sem vse, kar sem si želel vedet, dejansko o celotni trenutni borni ponudbi. Sam sem si mislil, da se cene gibljejo med 4-6k zato pa mi ni bilo jasno to, kar sem videl na avto.net. Se popolnoma zavedam, kaj vse me čaka pri tako starem avtu in konec koncev se zavedam razreda, kamor spada, ampak to vse vzamem v zakup :). Je pa seveda očitno spet ista pesem, kot 156 - mehansko dobre 166 ni ali pa se pač ne prodaja :). Sem pa ugotovil, da si moram zdaj, ko sem motorje obdelal, še boljše pogledat o opremi in kaj lahko pričakujem. Po pravici povedano recimo nisem niti opazil, da manjka xenon, ups.

Vabilo na vožnjo pa bom odločno zavrnil, ker se ne želim mučit haha. Hvala vseeno, zdaj vsaj vem, na koga se lahko obrnem, če bo treba ;).
didi
Alfa Freak
Alfa Freak

tismintan napisal/-a:=D> =D> =D>

Zakaj ne obstaja več tisti smajli, ki se klanja : :D . Odličen in pošten odgovor. Izvedel sem vse, kar sem si želel vedet, dejansko o celotni trenutni borni ponudbi. Sam sem si mislil, da se cene gibljejo med 4-6k zato pa mi ni bilo jasno to, kar sem videl na avto.net. Se popolnoma zavedam, kaj vse me čaka pri tako starem avtu in konec koncev se zavedam razreda, kamor spada, ampak to vse vzamem v zakup :). Je pa seveda očitno spet ista pesem, kot 156 - mehansko dobre 166 ni ali pa se pač ne prodaja :). Sem pa ugotovil, da si moram zdaj, ko sem motorje obdelal, še boljše pogledat o opremi in kaj lahko pričakujem. Po pravici povedano recimo nisem niti opazil, da manjka xenon, ups.

Vabilo na vožnjo pa bom odločno zavrnil, ker se ne želim mučit haha. Hvala vseeno, zdaj vsaj vem, na koga se lahko obrnem, če bo treba ;).
na prodaj je katerakoli 166ka, samo če je v stanju da imaš avto nov, dejansko use poštimano, potem bo tudi cena nad 5000€ za kar pa pri nas na žalost ni interesa. vsi bi imeli 166ke za 1000€ in potem jamrali kok so to zanič avtomobili. seveda ker za jurja razen če res nimaš sreče ne moreš dobiti ne vem kaj. ko se pa na netu pojavi 166ka s ceno ki je temu primerna, govorimo da je avto kot iz škatlice pa se svi sprašujejo če se mu je strgal oz da je neki narobe s tem človekom...Kolega v Srbiji je prodal 166ko s isto opremo kot je moja za 7800€. Ampak je biu avto kot iz škatklice ;) si pripravljen nekomu plačati ceno ki jo zahteva da v zameno dobiš diamant?
alen232
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Okolica Ljubljana

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... V%20Distin.." onclick="window.open(this.href);return false;.

Ali kdo pozna tole guilletko???? Bil sem 1x pri njih na ogledu ene 159 pa je bil polom pa me zanima a kdo kaj vec ve o tem avtu???

Hvala,Lp
Samo italijan :)
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

dobra vzdrzevana 166 je prava redkost. Samo nekaj cen:
-podvozje 1,5 do 2k
-vztrajnik mislim da 800 eur
-sklopka 300 eur, menjava pa 10 ur
-velik servis 1000 eur, pa se hitro kej najde se zraven da bo precej preko
-nosilci motorja vsi skupaj preko 600 eur samo materijal, ce se dobro spomnem
Potem dodaj se lepo vzdrzevano z malo kilometri ter v original stanju, letne ter zimske original 17 z odlicnimi gumami pa si preracunaj, ce jo bo kdo dal za 2 jurja.
jaz sem kupil 3 leta nazaj odlicno ohranjeno, 114k km z vso znano zgodovino ter vecino mozne opreme za blizu 6k, pa je vseeno bilo potrebno menjat precej stvari tekom lastnistva.
Ce hoces samo malo zabave, akcija za najcenejso, probat spravit cez tehnicnega pa zlomit dokler gre. Ce pa isces dober primerek ki ga zelis tudi imet v dobrem stanju, pa ne bo poceni, ne nakup in ne vzdrzevanje. Poglej preko meje. Jaz svojo raje zazgem kot prodam za 3 jurje, ce bi se kdaj odlocil za to.
lp, P
tismintan
Alfa Junior
Alfa Junior

pero666 napisal/-a:dobra vzdrzevana 166 je prava redkost. Samo nekaj cen:
-podvozje 1,5 do 2k
-vztrajnik mislim da 800 eur
-sklopka 300 eur, menjava pa 10 ur
-velik servis 1000 eur, pa se hitro kej najde se zraven da bo precej preko
-nosilci motorja vsi skupaj preko 600 eur samo materijal, ce se dobro spomnem
Potem dodaj se lepo vzdrzevano z malo kilometri ter v original stanju, letne ter zimske original 17 z odlicnimi gumami pa si preracunaj, ce jo bo kdo dal za 2 jurja.
jaz sem kupil 3 leta nazaj odlicno ohranjeno, 114k km z vso znano zgodovino ter vecino mozne opreme za blizu 6k, pa je vseeno bilo potrebno menjat precej stvari tekom lastnistva.
Ce hoces samo malo zabave, akcija za najcenejso, probat spravit cez tehnicnega pa zlomit dokler gre. Ce pa isces dober primerek ki ga zelis tudi imet v dobrem stanju, pa ne bo poceni, ne nakup in ne vzdrzevanje. Poglej preko meje. Jaz svojo raje zazgem kot prodam za 3 jurje, ce bi se kdaj odlocil za to.
lp, P
Odlično, hvala :). V parih sporočilih sem zdaj dobil pravi mini vodič za nakup. Vidim, da sem glede cene pravilno sklepal, imam pa zdaj še dodatne informacije o cenah delov, ki bi bili kandidati za zamenjavo. Prav tako sem ji je pravilno zdelo, da ta ponudba na avto.net ne prikazuje niti 1% realnega stanja, sploh kar se cen tiče, mi je bilo vse prepoceni.

Niti slučajno se mi ne gre za kratkotrajno zabavo, potem bi pokupil eno po eno vse GTV in podobne iz avto.net pa jih uničil ;). Tudi se mi ne mudi, tako da lahko čakam, samo začel sem ugotavljat, da bi si mogoče privoščil nekaj res za totalni užitek v vožnji.

Hvala tudi didi za še en dober odgovor seveda. Nisem si mislil, da bom tako hitro prišel do tako kvalitetnih informacij :).
didi
Alfa Freak
Alfa Freak

ja ni panike =) tle smo da si pomagamo, nimam kj skrivat...vsak ki si lasti 166ko sploh 3.0 in 3.2 ali pa si je kdaj lastil sam ve da vzdrževanje takega avta ni poceni, sploh če daš use delat nekomu drugemu. če delaš stvari sam še nekako gre, drugače pa že tle cenovno pogrneš. jst sm za komplet podvozje dele odkartu za 900€ samo mat.(komplet spredaj vse, komplet zadnji most + fedri in blažilci novi, plus drobnarije ki pridejo zravn), da bi pa še roke mogu nekomu računat pol pa sploh bol da se ne spuščam dalje ;) račune sm pa že zdavnej nehu seštevat :D
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ....
Kraj: Bizeljsko / Maribor
Kontakt:

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=10153081" onclick="window.open(this.href);return false;

moja prva alfa se spet prodaja :)

pred cca 2. leti sem jo zasledil privat, zdaj pa spet
Giovanni
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... ctive%20Ti" onclick="window.open(this.href);return false;

pozna kdo?
Gaspy
Alfa Junior
Alfa Junior

pozna kdo to 159 http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... %20SERV...

in mogoče tole 156, ima presenetljivo malo km in zgleda lepo ohranjena http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... istinctive
Hranata
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: 156 2.4 JTD 10V GTB2260 (projekt)
Kraj: Cerkno

Gaspy napisal/-a:pozna kdo to 159 http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... %20SERV...

in mogoče tole 156, ima presenetljivo malo km in zgleda lepo ohranjena http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... istinctive
najdi kakšno temo od JTS motorja na forumu pa si boš kmalu premislil glede 156 s to motorizacijo :wink:
Slika
Zaklenjeno
  • Informacija