portos1986 napisal/-a:A ma kdo izkušnje z toyo proxes t1 sport? Letos si bi jih nabavu.
Z T1 Sport ravno ne, sem pa imel T1-R in sem jih v eni sezoni(cca. 10k km) zgulil vsaj polovico, potem pa nisem delal več dosti kilometrov. So pa mi vsi zatrjevali, da je na Toyo ful velika obraba, ker so precej mehke. Drugače sem bil z oprijemom v suhem oz. vročem zelo zadovoljen, malo manj v mokrem, kakor je bilo tudi po testih ocenjeno. Kako pa je z obrabo pri teh pa nevem.
Je kdo speobal Platin RP-410? Pri Lašiču v Brežicah jo majo.
O njej pa piše: Platin pnevmatike so visoko kvaliteten produkt z odličnim razmerjem med ceno in zmogljivostjo. Razvite so v tehnično razvitem Nemškem Continentalu v okolju s sodobno opremo od priznanih in vodilnih Evropskih proizvajalcev pnevmatik. Sedanji obseg pnevmatik za avtomobile in dostavna vozila ponuja visoko kakovostne letne in zimske pnevmatike, ki izpolnjujejo vse zahteve.
V teoriji so cenejša varijanta Continetal, kako je pa v praksi pa ne vem, me pa zanima, mogoče so pa dobra kvaleteta za ceno 54€ 225/45/R17
Tak ti bom rekel. Sam sem se opekel pred 3 leti ko sem kupoval gume, dve sta bili ok 2 sem rabil nove in ker takih ki sem jih mel gor ni mel mi je ponudil alernativo kormora gama b2 , michelinov koncern bla bla bla sem mislo ok daj cena 75e. Gume za en k... napram matador hectora ki so ble gor pa tut niso nevem kaj. No kasneje sem videl da me je konkretno nagnil, zaj se kormoran prodava za 45 al 50e, zakaj je odgovor jasen.
Tak da ce pise da je neka guma nekega koncerna se ne pomeni da je priblizek tisti gumi.
portos1986 napisal/-a:A ma kdo izkušnje z toyo proxes t1 sport? Letos si bi jih nabavu.
Sam sem te gume lani dal na Astro (225/45/17). Kar se voznih lastnostih tiče, nimam nobenih pripomb, ker res držijo v vseh razmerah. Problem je pa obraba. V cca 1 letu (približno 10.000 km, nobena resna kilometrina) sta bili sprednji dve samo še za v smeti in sem jih že zamenjal. Zadnji dve pa bosta še za vsaj eno sezono (upam)
Sam sem te gume lani dal na Astro (225/45/17). Kar se voznih lastnostih tiče, nimam nobenih pripomb, ker res držijo v vseh razmerah. Problem je pa obraba. V cca 1 letu (približno 10.000 km, nobena resna kilometrina) sta bili sprednji dve samo še za v smeti in sem jih že zamenjal. Zadnji dve pa bosta še za vsaj eno sezono (upam)
Ej hvala ti. To sm rabu slišat. Povsod piše da majo dobre vozne lastnosti in da se bolj obrabijo. Sam če obrabo ocenijo sam z neko številko, dejansko ne veš kolk to v letih ali kilometrih pomeni.
No takole, v špilu je bilo (pre)več modelov, kocka je padla na N8000.
Za še ne 250eur vse 4 na feltnah (namontirane in zbalansirane).
Čez vikend pa še prešraufat na avto in sprobat
Zdej izbiram med Fulda SPORTCONTROL (75€), Pirelli P7 CINTURATO (78€) in Bridgestone POTENZA S001 (85€). Katerokoli bi vzel, se ne bi pretirano zajebal, me pa zanima če se pozna 10€ razlike med Fuldo/Pirelli in Bridgestone. Verjetno se mal pozna ker Bridgestone POTENZO tovarniško montirajo na nekatere Ferrarije, Aston Martine in Porscheje. Ne vem pa glede obrabe. Za fuldo vem da se res malo obrablja in da so jo na dosti testih označili za best buy če gledaš razmerje cena/kvaliteta ali pa cena/obraba.
Večna debata, brez pametnega zaključka, sam sem pa ravno s Potenzo izredno zadovoljen.....RE050A in S001...držijo praktično do zadnjega milimetra....preizkušeno na različnih avtomobilih....
Damijan napisal/-a:Sem nekajkrat imel Bridgestone pa je nikoli več ne kupim! Ne vzamem, tudi če mi jo podarijo. Razočaran z njo v skoraj vseh pogledih!
Edinole bočna trdnost je res dobra!
Najboljše izkušnje imam z GY!
Pa glih kolega je govoru da mata fotr na V50 in brat na V70 Potenzo S001 in sta izredno zadovoljna. Brat ma zdej 4 leto in so gume kr zlizana ampak se še kr drži, gume pa ne špara. Ma pa V70 T5 okol 250konjev in ne vozi počasi .