V četrtek je bilo eno presenečenje sneg, drugo pa to, da je Alfo prevzelo božično razpoloženje z nekaj dodatnimi lučkami na armaturki. Tester pravi ABS pumpa ali napeljava. Upam na napeljavo.
Poleg tega še vedno žlampa olje, na podnu smo pa odkrili nekaj sumljivih balončkov.
Binji napisal/-a:V četrtek je bilo eno presenečenje sneg, drugo pa to, da je Alfo prevzelo božično razpoloženje z nekaj dodatnimi lučkami na armaturki. Tester pravi ABS pumpa ali napeljava. Upam na napeljavo.
Poleg tega še vedno žlampa olje, na podnu smo pa odkrili nekaj sumljivih balončkov.
To bo še pestro. Ali pa ognjeno...
Tefloni niso bili menjani? Res nimaš sreče s tem avtom. Ampak sedaj si že tako daleč (v evrih) da nima smisla obupat.
Niso bili menjani, ker noče noben riskirat menjave, brez da bi glave dol vzeli
Je pa prva prioriteta zdaj tale podn, potem pa bomo videli naprej. Jebeš motor, če bo avto kot od Kremenčkovih
Mja, če se ne bi zapičil v GT V6, bi takrat verjetno kar tisto GTA SW vzel. Nikoli sicer ne veš kaj bi bilo...
Binji napisal/-a:V četrtek je bilo eno presenečenje sneg, drugo pa to, da je Alfo prevzelo božično razpoloženje z nekaj dodatnimi lučkami na armaturki. Tester pravi ABS pumpa ali napeljava. Upam na napeljavo.
Ma to ni še nič za tako zver.
Sem imel na stojadinki liter na 500km. Če sem bil bolj penzionerski od najpočasnejšega penzionera pa liter na 800km.
Nikjer kapljalo, nič kadilo. Auspuh suh, po priganjanju tudi siv.
Obisk bencinske je bil v stilu "dolij olje in preveri bencin"
Hmm, alfin V6 načeloma ne bi smel skoraj nič olja spit na servisni inerval. Ampak moja tudi nekaj spije (sicer ne vem točno kolko...). Čisto možno da ti še vedno kje teče ven.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time." Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Če bi ga pol litra steklo mimo bi bilo pol avta od olja. Toliko ga ne more manjkat neopazno, mora zgoret. Se ti sedaj ko nimaš prvih katalizatorjev kaj ECU pritožuje?
Mja, meni se tudi zdi, da če bi kje ven teklo, bi bilo zelo opazno. Bomo videli.. Zanimivo je sicer, da ko so šle svečke ven, so bile čisto lepe. Niti sledu, da bi kaj olje noter teklo.
ECU je pa glede katalizatorjev trenutno tiho
Mogoče teče ven šele ko motor deluje? Meni je teklo ven pri nekem vijaku v bližini oljne črpalke - ne vem točno, ker nisem bil zraven ko se je saniralo zadevo. Vem samo, da je bilo mastno na desni strani spodaj (torej pri jermenih).
Znajo pa puščat tudi cevi do oljnega hladilnika in nazaj, ali pa sam hladilnik, Autolusso ima v prodaji izboljšane cevi s hladilnikom. Konec koncev pa lahko pušča na marsikaterem mestu...
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time." Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Bo se zdaj en lep suh dan pogledalo kako in kaj je s kakim puščanjem okoli karterja. Na prvi pogled se ne vidi nič, samo kdo bi vedel, kaj je gor na zaščiti in kaj je že dol spralo.
Dima ni nič videt, bi bilo pa treba malo bolj sistematično opazovat verjetno. Notri je pa zdaj Mobil 1 Peak Life 5W50. Z 10W60 bi verjetno bilo kaj bolje, samo dvomim, da za pol litra na 1000km....