Napaka/Error P1714: Trokiranje/Cukanje - 2.4 JTDm

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
alfista85
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 40
Pridružen: Sr Dec 25, 2013 10:20 am

Zdravo vsem skupaj. Imam težavo in potrebujem pomoč. Avto mi ob dodajanju plina strokira in včasih celo ugasne. Ko ugasne se izpiše HAVE ENGINE CHECKED in zasveti kontrolka za motor. Ko avto ponovno vžgem nekaj trenutkov ne deluje prestavljanje na manual. Lučka in napis sčasoma izgineta. To se največkrat zgodi med speljevanjem ko mu dodam plin ali ko ga želim pohodit za prehitevanje, nekajkrat sem opazil cukanje tudi med normalno vožnjo. Z avtom sploh ne upam močno pospeševati, zgodilo se mi je tudi, da sem ostal sredi strmega hriba. Motor normalno vžiga in lepo teče v prostem teku. Tudi menjalnik prestavlja OK. Najprej smo razmišljali o kakšnem luftmeserju itd. Ko smo priklopili računalnik, je pokazal napako P1714 - Motordrehmoment. Občutek med vožnjo je takšen, kot da mu prekine prenos moč oz. vžig. Ima kdo kakšno idejo kje in kako iskati napako in jo odpraviti?

Hvala vsem že v naprej. Vsako mnenje bo dobrodošlo.

Lep pozdrav, Renato.
alen232
Alfist
Alfist
Prispevkov: 280
Pridružen: To Maj 07, 2013 10:46 am
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Okolica Ljubljana

Tole sem najdel na netu...

Alfa Romeo 159 P1714 Possible Solution :
The crankshaft sensor signals the fuel injection computer or the ignition control when the cylinders are firing. This causes the ignition coil to provide a spark and the injector to inject fuel into each cylinder at the right time.If either sensor isn't working correctly, the car will run rough and the engine will be less efficient. In later car models, the car's computer can usually keep the vehicle running, but the engine warning light on the dashboard goes on to warn the driver.

Na netu sem tudi nekaj bral o nekih posodobitvah da bi znale odpraviti napako?! A si kaj klical na uradni ce obstaja kaksen update za softwere?
Samo italijan :)
Uporabniški avatar
legenda1979
Alfa Freak
Alfa Freak
Prispevkov: 587
Pridružen: Če Avg 21, 2014 5:41 am
Vozilo: AR 159 2.0 jtdm

Kot vidim ima avtor teme 2.4 motor, torej dizel in mu odgovor, ki si ga našel na netu ne bo dosti koristil. Se pa v drugi temi za ta motor in to kodo omenja konektor na injektorju. Tudi slišati je ta napaka tako, da bi lahko bil kakšen injektor krivec za to napako. Mogoče začneš v tej smeri raziskovati...
159 2.0 jtdm
alfista85
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 40
Pridružen: Sr Dec 25, 2013 10:20 am

Hvala za odgovor, nekaj podobnega sem tudi jaz zasledil. Danes grem na uradni servis. Klical sem mehanika, ki dela pri njih in je rekel, da naj pridem tja, ker je z univerzalnimi testerji nemogoče natančno določiti kaj je narobe.
alfista85
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 40
Pridružen: Sr Dec 25, 2013 10:20 am

Kratek updejt...na pooblaščencu so naredili kratek krog, ampak kaj dosti niso mogli povedati. Zaradi premalo časa nismo niti priključili testerja. Termin sem dobil za naslednjo sredo, takrat se bodo posvetili zadevi. Je pa mi kolega danes priključil univerzalni tester OBD2 (tisti prejšnjič je bil univerzalni Launch) in je pokazal sledeče:

P0268 Cylinder 3 injector circuit high
P0265 Cylinder 2 injector circuit high
P2151 Fuel injector group "B" supply voltage circuit high

Čisto druge kode kot na prejšnjem testerju...še enkrat: motor lepo teče v prostem teku, tudi če v prostem teku dodam plin do visokih obratov je vse BP. Težava se pojavi samo ob speljevanju oz. dodajanju plina med vožnjo.
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 1445
Pridružen: Pe Dec 12, 2008 6:09 pm
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

Mogoce bo Tribes kej pogledal na forum, ma pogosto dobre ideje. Al pa ce mu posljes ZS (Tribesman), bi znala bit investicija v njegovo diagnostiko precej boljsa kot pri pooblascencu...
alfista85
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 40
Pridružen: Sr Dec 25, 2013 10:20 am

Saj sva na vezi s Tribesom na privat...Glede na kode, ki jih je izpisal drugi tester, je Tribes predlagal pregled pri avtoelektričarju. Ampak kaj vsak univerzalni tester drugače pokaže? Pri avtoelektričarju sem naročen v torek, na pooblaščencu pa v sredo. Vsepovsod čakalne vrste, jaz pa nervozen...
alfista85
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 40
Pridružen: Sr Dec 25, 2013 10:20 am

Updejt...zadeva rešena. Problem je bil v električni napeljavi do motorja. En kabel je bil čisto preriban in je pribijalo na masi in računalniku komplet tok jemalo ob obremenitvi. Tako da bo zdaj spet lahko delala kot mora :D :D :D je rekel mehanik po testni vožnji: gre kot marija :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Odgovori
  • Informacija