MiTo: komentarji in splošna debata

Tehnične teme o modelu MiTo

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Pozdravljena in dobrodošla na našem forumu!

MiTo na slikah deluje precej čeden in ohranjen.
Če lahko, potem preveri ali so kilometri realni in če res deluje vse, kot je v opisu navedeno.
Najslabša stvar , ki jo vidim na sliki je volan, kateri je na levi strani videti dokaj "utrujen",
madeži na sedežih se pa dajo preprosto očistiti s čistilom za tkanine in krtačo - preverjeno.
Kot vem, s temi motorji ni nekih težav. So kar poskočni, hkrati pa tudi varčni.
Kot si omenila, si si avto že ogledala. Če ni nobenega pokanja, škripanja, če je z barvo in lakom vse ok in ni bil zaleten,
ne sveti nobena opozorilna lučka in ima delujočo klimo, bi bil kar vreden nakupa, ampak cena je mogoče za nekaj stotakov vseeno pretirana.
Obvezno preveri tudi radio. Ta je po mojih izkušnjah še najslabši, kar MiTo ponuja in ni nujno, da delujejo vse funkcije.
Upam, da se oglasi še kakšen lastnik, ki si lasti MiTota s tem motorjem. Naš je manjši, 1.3.
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Imam takega Mitota… še celo z isto opremo. Motor je res posrečen. Moj je sicer čipan, a je že v osnovi dobro šel in ima smešno porabo. Kar se tiče zanesljivosti nisem imel nobenega izrednega stroška v skoraj dveh letih… 1x oljni servis in zamenjava zadnjih ploščic, ki so mi tako ali tako ostale od prešnjega Mitota. Kot je napisal MaStr, pozor na kilometre. Moj Mito jih ima 270.000 in ima občutno lepši volan… ja vem, različne roke. Glede na to, da se Mito presenetljivo spodobno pelje tudi po AC in pri 150 km/h porabi 6,x l/100km jih je bilo v Ita veliko za avtocesto…

Kot sem omenil, smo prej imeli še enega Mitota in sicer 155KM. Ljubši mi je 1.6 JTDM

Za preveriti v bila sklopka, vztrajnik, klima … aja, luči so pri obeh svetile bolj za čez dan… na 17” je pricakovati, da bo zadnji most glasen… ja, cena je močna, a če bi bili km-ji pravi in je res v dobrem stanju se je vredno še nekaj izpogajati in kupiti avto (če ta seveda v osnovi ustreza željam). Težava je v tem, da se na servisu ne bo nobenemu dalo resno preverjati čez 10 let starega vozila….
Zacetnica
Alfa Junior
Alfa Junior

Zdravo, hvala za lep sprejem in pomoč :)
Naslednji petek smo zmenjeni na pooblaščenem servisu da ga pregledajo, in če bo vse bp bi avto vzela, malo me je očaral, priznam 😳
Avtoradio bi menjala, saj bi želela da ima aux/usb, imasta morda kakšno priporočilo? Volan bi dala preoblečti v novo usnje, vse ostalo pa z izjemo manjše luknjice na sedežu, ter popraskanano sprednjo lučju zgleda uredu. Luč je bila spolirana, a praska ne gre dol.
Bila je menjana tudi glava motorja, dpf filtri, zadnje bremze, lani velik servis, prebarvan je bil tudi zaradi prask na sprednjem delu.. Ga je pa prevzel ta fant od prejšnje lastnice, saj ni ugotovila da pušča voda, zato je odprl motor in menjal glavo. Kar se tiče volana, pravi da v roku 3 let odkar ga ima ni imel nobenih težav/napak.
@ROBERTH kako ste rešil zadevo z lučmi (slabša osvetlitev ponoči)?
In pa ima kdo od vaju morda v zimskem času probleme z vlago v avtu?
Vidva kot večletna lastnika MiTota, sta zadovoljna (MaStr, če se ne motim je vaš zadnji prispevek od predlani glede mitota vaše žene, upam na kak update).
Lep pozdrav :)
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Halogenske žarnice smo mi enostavno zamenjali z LED žarnicami. Ni ravno po pravilih, vendar ženi na tehničnem nihče ne teži zaradi tega,
ker so pravilno nastavljene. Niso pa vse dobre oz. primerne. Če se slučajno odločiš za LED, ti priporočam, da jih vzameš pri Janu Draksler (najdeš ga tudi na FB).
Vlage do sedaj ni bilo opaziti.
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
DucAr
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

Preverite tudi, kdaj je bila opravljena menjava jermenskih prenosov moči. Menjava naj bi bila pri cca 140000 km, potem pa na vsakih 5 let. Taka so priporočila.
Model je enak kot naš, le platišča so pri našem 18". Imamo letnik 2009, prva registracija 2010. Pastelna barva ( bianco spina ) je na vodni osnovi, zato je malo bolj občutljiva. Če naprimer ptičjega iztrebka ne odstraniš takoj, se lahko na tem mestu prične luščiti. Na splošno pa smo z Mitom zadovoljni in pri trenutnih 215000 km še ne kaže znakov staranja. Agregat je tudi za današnji čas odličen, avto se dobro znajde v mestu, na daljših turah pa se čuti trdota podvozja, a se da z lahkoto potrpeti. Meni ja trše podvozje všeč. Spredaj je za sedenje precej prostora, zadaj nekoliko manj. Do sedaj smo menjali cev elektroventila regulatorja tlaka turbine, egr ventil, pletenice prestav pri ročici menjalnika, prednja zavorna diska, zavorne čeljusti, ležaj zadnjega kolesa, motorček za dvig in spust stranske šipe, stikalo sesalnega kolektorja, povratna cev goriva. Nekaj naštetih okvar je posledica pretežno mestne in primestne vožnje, servisni stroški so relativno nizki. Poraba goriva po mestu je okoli 6litrov/100km, povprečna pa 5,6 litra. Odkar se zadnji dve leti v mesto ne vozimo pogosto, je padla poraba na 4,9 lit/100km. Pod črto, avto z nekaj oblikovnimi spremembami in tehničnimi popravki, bi bil še vedno lahko v proizvodnji. Ampak pri Alfi izdelujejo posamezni model le deset let. Ekola, toliko še z moje strani.
Odgovori
  • Informacija