kukec napisal/-a: ↑Ne Dec 18, 2022 2:53 pm
Ker sem tudi sam razmišljal nekaj podobnega, bom predstavil ugotovitve.
Android auto/carplay cca 300€, enota je čist nekaj drugega in nima veze z celotnim andorid kitajskim radiem za ~1000€.
Le ta modul omogoča samo preslikavo telefona na radijski zaslon in le določene aplikacije.
Kitajski android radio ni nič druga kot par 100€ vreden 2din radio, le da je lepo zapakiran pod lcd ki paše v giulio.
Pri hrvaškem kolegu sem zadevo videl v živo. Res da je bila 2 leti stara verzija, zdaj se dobijo z 8 jedrnim procesorjem, ki vseeno deluje po “kitajsko”. Na čase “šteka”, touchscreen ni ravno na top nivoju. Za ta denar je to to.. Funkcij ima vrh glave, v glavnem pravi računalnik katerega lahko povežeš z samim avtom.
Najboljša varianta je, Madžar Etuners ponuja za cca 2000€ komplet za zamenjavo na OEM MY2022 model z touchscreen ekranom. Ampak tudi to ni Android, temvec Alfin infotaiment kateri je ze skoraj podoben tistemu v Tonaletu.
Pozdravljeni! jaz tudi razmišljam da bi imel posodobljen display na moji Giuliji veloce 2017. A se da, notri vgraditi zaslon na dotik od prenovljene različice giulije 2020,2021?
Menjava za original touch, ne vem, imam raje gumb, ker se je daleč za stegovat, itak pa če se na obstoječega naloži gor zadnjo posodobitev SW, deluje precej hitreje.
Pa kar vem novejš touchi tudi še nima wireless adroid auto, tako da ...
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Sem se že ohladil glede menjave displaya. kakšni so pa kej stroški glede posodobitve za navigacijo se mi gre. ,Ker imam en plan it na road trip na jug. A se ,da iz kje na ključek gor dat morda?
Šlo bi, sam je problem, da se vse skupaj samo ugasne po 20 ali 30 min, posodobitev traja pa nekje 45 min.
Jaz sem posodobitu štartal, pred pričetkom vožnje, malo pred koncem fure je bila pa posodobitev zaključena.
Ok, hvala, bom potem raje delal po starem. Sem mislil, da bi posodobil kar v garaži, ker se zelo malo vozim, skoraj izključno samo vsakih 14 dni na morje. 7let 40.000 Km.
ALFETTA 1.6
GIULIETTA 1,6
164 V6 TB SUPER
166 3.0 SUPER
AR Brera 3.2 JTS Q4
Giulietta 1750 TBI TCT QV
Stelvio 2.0 Turbo 280 AT8 Q4 Super
No, sem spet tukaj. Sem vmes opustila tole nadgradnjo navigacije. Zdaj se pa spet matram. Sem snela z Moparja posodobljeno navigacijo ampak preko ključka mi ne rata prenesti v avto. Formatirala sem ključek pa prenesla gor vse datoteke, ampak ne vem, a je to narobe? Avto prižgem in radijo, dam ključek not, grem v nadgradnjo map, pa mi reče, da nimam veljavnih datotek? Točno katere datoteke moraš imeti na ključku? Če kdo ve, hvala za odgovor
Torej USB ključek mora biti počasno in ne hitro formatiran na NTFS.
Na klučku pa morata biti dve datoteki:
- večja datoteka, kjer so mape s končnico .bin
- manjša datoteka, ki je ključ za odklenitev map s končnico .dct (vezana na VIN)
Takole nekako
Najlepša hvala za odgovor,
Se bom še malo pomatrala. Ampak nimam takih datotek, se mi zdi...
Tudi za formatiranje mislim, da ni bilo na izbiro hitro ali počasno. Res pa nisem talent za te reči. Se javim.
Imena datotek so drugačna, ker tole so stare mape.
Ko se ključek formatira, je privzeta kljukica pri quick oz hitro formatiranje, ki se jo odstrani za počasno.
Morda bi kdo vedel ali obstaja možnost, da se lahko nastavi uporabniški jezik namesto npr.italijanskega jezika , ki se uporablja npr. v navigaciji, narediti zamenjavo tudi za slovenski jezik?
How to Change System Language via Screen Display in Alfa Romeo Stelvio ( 2017 – now ) https://www.youtube.com/watch?v=wD_EIjXl5iw&t=1s https://www.youtube.com/watch?v=HSrZkEy6RTk
Lahko povprašaš na servisu, a dvomim da bi obstajal slo paket.
Je pa res, da mi kaj drugega kot angleščina ne odgovarja in tudi nikoli nisem raziskoval naprej.