Zarečene sanje

kar vam pade na pamet
marko vitas
Alfist
Alfist

od: [email protected]
za: [email protected]
datum. 1. november, 2024, 13:53:
zadeva: RE: Ta zapeljivi predmet poželenja

Živijo Nina,

moj dragi je že sprejel novo motorno pridobitev. :-P Skočila sva po poteh Svetega Cirila in Metoda v Blatenski Kostel na Blatnem jezeru, kjer sta se bojda srečevala s knezom Kocljem. Obvezno sva se tudi kopala v termalnem jezeru v bližnjem kraju Heviz. Nepopisno.

Potem sva se zapeljala še v Padovo na likovno razstavo. Prilagam nekaj fotografij.

Imej se še naprej lepo,

Nataša
Priponke
Utrinki z Blatenskega Kostela
Utrinki z Blatenskega Kostela
Balaton_2.jpg
Balaton_3.jpg
z likovne razstave
z likovne razstave
Nekaj beneškega pridiha v Padovi
Nekaj beneškega pridiha v Padovi
"Piflarska" kavarna
"Piflarska" kavarna
marko vitas
Alfist
Alfist

datum. 23. november, 2024, 9:41

Draga Nataša,

Kako si? Kako si se ujela z novim motornim prijateljem? Na spletu sem nekje prebrala, da je novi Fiat 600 bolj PSA kot Fiat. :-k

Lepo te pozdravljam,
Nina

datum. 23. november, 2024, 9:41

Živijo Nina,

Tega sicer ne vem. Res je, da so kolesa 65 in zategadelj se avto vozi nekoliko mehkeje in mi, saj veš, neizmerno piha na dušo in mi neskončno paše. Tudi, ko sem prvič hotela natočiti gorivo, sem seveda zapeljala na napačno stran točilnega aparata za gorivo. Tudi nekaj malenkosti, kot je sistem za upravljanje brisalcev in ugašanje radija, ko voznik ob izstopanju iz avta odpre vrata, sem že videla pri avtomobilih drugih znamk, ki sem jih bila vozila. Kakor koli, tudi če to drži, gre za simpatično mešanico francoskega hedonizma in italijanske elegance ter uživaštva, tako da je prava radost voziti ta avto. Elektromotor, dosti bolje kot turbina, zalaga pogon z navorom in konkretno zavira z motorjem, kar za turbake ni mogoče reči, pa še varčuje za povrh. Tako je poraba za nekaj decilitrov manjša kot pri turbo motorjih podobne moči. Tudi mestna vožnja je najbrž nekoliko bolj žepu prijazna. Ne vem sicer, kaj bo z baterijo in s ceno avtomobila, ko se avto postara. Infotainment je fascinanten, logičen in lahko dojemljiv. Resnično prijazen prodajalec mi je pokazal nekaj osnovnih prijemov, da sem dojela sistem. Kljub temu pa je bilo potrebno nekaj mrzličnega iskanja, da sem našla vse funkcije, in da sem preverila, če vse deluje. Če že konkretno plačaš, moraš potem vse to uporabljati. Namestili so mi tudi najnovejši software, ki so ga prejeli iz Italije.

Oče mi je vedno svetoval, da se splača, kupiti nov avto nekoliko nižje kategorije kot pa rabljen premijski avto, saj gre tehnika tako naprej, da imajo isto opremo kot premijski razred, čez štiri leta vsi avtomobili. Tudi glede vožnje, ne vem kaj bi lahko pogrešala. Navora je nekaj čez dvesto. Morda bi si lahko omislila različico, pri kateri se zavrti motor nekoliko više in pridela nekaj dodatnih konj, a to je potrebno konkretno doplačati. Ni mi sicer razumljivo, zakaj Fiat tako varčuje s konjenico, ki bi lahko bila njegov zaščitni znak in bi tako pometel s konkurenco. Škoda. A čudna so pota gospodova.

Vmes sem vozila tudi hibridnega fička. Posodila mi ga je prijateljica Alma. Joj, kako je sladek, oblikovno remek delo. Presenetljivo, nobene utesnjenosti v kabini kar se voznika tiče. Tudi on se dobro in suvereno vozi. Ima manjša kolesa in je zategadelj pri vožnji nekoliko trši. Tudi mlinček je nekoliko podhranjen in je bil ob mojem načinu vožnje malček glasnejši.

Ciao Nataša

PS: se ti oglasim, ko bo kaj novega.
marko vitas
Alfist
Alfist

datum. 4. december, 2024, 19:91

Draga Nataša,

Credo: Do not allow the scoops to break in and intrude in your car, personal computer, mobile etc ...

Lep pozdrav, Nina
marko vitas
Alfist
Alfist

datum. 9. marec, 2026, 13:30
zadeva: rojstni dan

Nina pozdravljena,

Jao Nina, ne veš kako me je moj dragi presenetil za rojstni dan. Podaril mi je nove lite feltne za mojega jeklenega konjička. Samo potožila sem mu, da se vsa umažem, ko tipam za ventilom pod pokrovom jeklenih platišč, ko želim napolniti pnevmatike. Enkrat sem si celo zlomila noht. Za povrh me peljal še na likovno razstavo v vilo Manin, kjer sem lahko občudovala mojstrovine Gauguina, Rothka, Hopperja, Moneja in drugih. Čudovito. Prilagam dokazne fotografije. Prenočila sva na eni izmed prijaznih kmečkih turizmov.

Bodi še naprej lepo,
Nataša
Priponke
Se na ogled postavi ...
Se na ogled postavi ...
3_IMG_20260330_175222_HDR.jpg
Vila manin
Vila manin
5_IMG_20260215_154838_HDR.jpg
6_IMG_20260215_160959_HDR.jpg
7_IMG_20260215_162247_HDR.jpg
8_IMG_20260215_162455_HDR.jpg
9_IMG_20260215_173312_HDR.jpg
10_IMG_20260215_173315_HDR.jpg
1_IMG_20260325_161941_HDR.jpg
marko vitas
Alfist
Alfist

datum. 9. marec, 2026, 16:40
zadeva: Re: rojstni dan

Zdravo,

kako pa to, da ti tvoj dragi ne napihne pnevmatik? Pa ne, da spet špilaš ljubico?

Lep pozdrav, Nina
Zadnjič spremenil marko vitas, dne So Apr 04, 2026 2:28 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
marko vitas
Alfist
Alfist

datum. 9. marec, 2026, 18:10
zadeva: Re: rojstni dan

Ne ravno. Pravi, da se bo itak kmalu ločil.

Bodi dobro,

Nataša
Odgovori
  • Informacija