od:
[email protected]
za:
[email protected]
datum. 23. november, 2024, 9:41
zadeva: RE: Ta zapeljivi predmet poželenja
Draga Nataša,
Kako si? Kako si se ujela z novim motornim prijateljem? Na spletu sem nekje prebrala, da je novi Fiat 600 bolj PSA kot Fiat.
Lepo te pozdravljam,
Nina
od:
[email protected]
za:
[email protected]
datum. 23. november, 2024, 9:41
zadeva: RE: Ta zapeljivi predmet poželenja
Živijo Nina,
Tega sicer ne vem. Res je, da so kolesa 65 in zategadelj se avto vozi nekoliko mehkeje in mi, saj veš, neizmerno piha na dušo in mi neskončno paše. Tudi, ko sem prvič hotela natočiti gorivo, sem seveda zapeljala na napačno stran točilnega aparata za gorivo. Tudi nekaj malenkosti, kot je sistem za upravljanje brisalcev in ugašanje radija, ko voznik ob izstopanju iz avta odpre vrata, sem že videla pri avtomobilih drugih znamk, ki sem jih bila vozila. Kakor koli, tudi če to drži, gre za simpatično mešanico francoskega hedonizma in italijanske elegance ter uživaštva, tako da je prava radost voziti ta avto. Elektromotor, dosti bolje kot turbina, zalaga pogon z navorom in konkretno zavira z motorjem, kar za turbake ni mogoče reči, pa še varčuje za povrh. Tako je poraba za nekaj decilitrov manjša kot pri turbo motorjih podobne moči. Tudi mestna vožnja je najbrž nekoliko bolj žepu prijazna. Ne vem sicer, kaj bo z baterijo in s ceno avtomobila, ko se avto postara. Infotainment je fascinanten, logičen in lahko dojemljiv. Resnično prijazen prodajalec mi je pokazal nekaj osnovnih prijemov, da sem dojela sistem. Kljub temu pa je bilo potrebno nekaj mrzličnega iskanja, da sem našla vse funkcije, in da sem preverila, če vse deluje. Če že konkretno plačaš, moraš potem vse to uporabljati. Namestili so mi tudi najnovejši software, ki so ga prejeli iz Italije.
Oče mi je vedno svetoval, da se splača, kupiti nov avto nekoliko nižje kategorije kot pa rabljen premijski avto, saj gre tehnika tako naprej, da imajo isto opremo kot premijski razred, čez štiri leta vsi avtomobili. Tudi glede vožnje, ne vem kaj bi lahko pogrešala. Navora je nekaj čez dvesto. Morda bi si lahko omislila različico, pri kateri se zavrti motor nekoliko više in pridela nekaj dodatnih konj, a to je potrebno konkretno doplačati. Ni mi sicer razumljivo, zakaj Fiat tako varčuje s konjenico, ki bi lahko bila njegov zaščitni znak in bi tako pometel s konkurenco. Škoda. A čudna so pota gospodova.
Vmes sem vozila tudi hibridnega fička. Posodila mi ga je prijateljica Alma. Joj, kako je sladek, oblikovno remek delo. Presenetljivo, nobene utesnjenosti v kabini kar se voznika tiče. Tudi on se dobro in suvereno vozi. Ima manjša kolesa in je zategadelj pri vožnji nekoliko trši. Tudi mlinček je nekoliko podhranjen in je bil ob mojem načinu vožnje malček glasnejši.
Ciao Nataša
PS: se ti oglasim, ko bo kaj novega.