Alfa Romeo Giulietta

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Teo, razlozi kaj toliko stane. Placat cloveka, ki bo to premisli, narisal, naredil model, stestiral na kompu, popravil, naredil prototip, testiral, naredil prenos v proizvodnjo, izsolal ljudi, ki bodo to popravljal. Vzporedno pa se tiste, ki skrbijo za standarde pa kvaliteto, pa marketingarje itn.

Avto industrija ima danes tako hudo regulacijo in konkurenco, da te pride razvoj in testiranje zarnice prevec.

Po moje je problem Alfe prenos razvoja v proizvodnjo in posledicno nihanja v kvaliteti in slab sloves, ki ga Alfa vcasih ni imela ( recimo generacija mojega oceta). Tako se pa vcasih res vprasas, ce ne bi sosed v fusu bolje naredil.

Ne pa to, da nima GTA.

V Sloveniji pa se poprodajne storitve skripajo :mrgreen:
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pri razvoji med drugim dosti stane to, da morajo avto predno ga pošljejo na trg sterisat v vseh mogočih pogojih, in skoraj sigurno pride do napak, takrat spet stane razvoj, da te napake odpravijo. In tako naprej, skratka vse skup morajo zoptimizirat do podtanksti, pa še potem so vedno raznorazn vpoklici pa znane napake.

Saj ni problem vtaknit 1.8 TBi v Mita, naredit trše podvozje, ojačat šasijo, ven pobrat nepotrebno šaro, da se zmanjša masa, dat not bolj športne sedeže, volan, stopalke, menjalnik in armaturko preoblečt v usnje. Problem nastane ko morajo celotno konfiguracijo optimizirat, ker mora avto delat na dolgi rok. In tu pride do strškov, ker vse to zahteva dosti ur, tako na računlaniku, v pisarni, na terenu, itd...

Ampak MiTo GTA bi še vedno lahko speljali do konca, ker imeti tak model je NUJA!, sploh za znamko Alfa Romeo, pa tudi če se stroški na koncu glih za glih pokrijejo, tu gre za imidz znamke. Če lahko Fiat ven meče razne Abarthe pa lahko Alfa tudi GTA verzije. Ne pa da imamo zdaj narobe svet, ko ima Fiat bolj športnega Punta kot Alfa Mita, da ne omenjam Citroena DS3, pa Renault Clia, pa tako naprej...
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Evo točno zato ne zastopim! Fiat pa proda 500-tko v miljon različicah in kje so šli tle miljoni za razvoj abarth verzij itd???

Teo vem jaz da ne gre tako lahko kot sem napisal. Bi pa šlo vseeno zelo lahko, ker imajo vse potrebno v hiši. Pač so bumbarji.
Jaz sem pač človek dejanj in na to gledam drugače kot forumski "mojstri" in vseznalci :mrgreen:
Uporabniški avatar
rockson
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0

Dejstvo je, da takšni top-spec modeli dobijo veliko dodatne reklame iz strani medijev. Posledično so tudi bolj "videni". Žal že navadna reklama dela Alfi težave. Ne vem ali se ravno kdo odloči za nakup določenega modela, ker od tega obstaja fabrško popoprana verzija, definitivno je pa to velik plus za tiste kateri nimajo avta zgolj za prevoz od A do B in iščejo kaj v tej smeri. Dodatna oprema/predelave so zmeram bolj prisotne in tudi s strani kupcev zaželjene. Tako se najde npr. pri BMW kup opreme katero se pri Alfi išče zaman - pa ni treba kar M3/M5/...nabaviti. Tudi aftermarket trg je ponavadi zaradi tako majhnega števila avtov porazen. Nekatere znamke tudi ponujajo zraven široke palete motorjev še dodatni tuning motorja. Še Renault ima res bogato ponudbo dodatne opreme za svoje modele - od RS volana za navadnega Cliota, pragov, spojlerjev, izpuhov,....in tukaj je tudi nekaj kruha.

Če je cilj Alfe čim večja prodaja novih vozil potem je to "the way to go". In za vsak model se skoraj rabi zastavonoša, ki pritegne kupce in proda dodatno opremo. Druge znamke to lepo negujejo - npr. za Audi A1 so že prve napovedi in slike za S-Line opremo :|
Se strinjam z napisanim, ampak:
1. alfa se ne pojavlja v Motorsportu - at all - kje so stari dobri DTM časi? Na podlagi tega je znamka tudi pridobivala na slovesu športne znamke
2. Alfa je globoko v rdečih številkah, torej potrebujejo krave molznice oz. masovno prodajane modele, da bodo sploh prišli na zeleno vejo
3. popraviti morajo svoj ugled nezanesljivih avtov. Dejstvo je, da imajo vsi njihovi doesedanji modeli ogromno težav, ki se stalno pojavljajo, čeprav jih popraviš
4. Marketing jim ne funkcionira spljoh - sploh ne vem, kdaj sem nazadnje opazil kakšno reklamo (kjerkoli) za Alfo Romeo.
5. Dobiti morajo proste roke s strani Fiat-a, ker ti fantje gledajo vse skozi denar (kot bi računovodja vodil firmo)
6. Najti morajo način, da bodo avti lažji, posledično bolj agilni in bodo potrebovali manj moči in goriva za iste ali boljše performanse. Brera, Spider, 159 - to je vse težko v 3pm. Ni ne duha ne sluha o kakšni športnosti.

Ko bodo to uspeli poštimati, potem bomo pa verjetno tudi mi dobili nekaj rajc materiala od njih. Mito GTA je bil super projekt, ki je bi ustavljen zaradi Fiata oz. slabih financ. Nič drugače se ne bo pisalo ostalim GTA verzijam, če prodaja "navadnih" modelov ne bo stekla. Osebno mi je že QV verzija z 235 KM povsem dovolj, sploh če bo podvozje odlično. Potem se bo lahko kosala tudi z močnejšimi konkurenti.

Potrebno je tudi vedeti, da top modeli navadno pridejo nekaj let za "ljudskimi" modeli - primer RS modelov iz Audija (pridejo skoraj pri koncu življenskega cikla modela). Meni se zdi ponudba modela QV na začetku prodaje dost velik dosežek. Nihče od konkurence ni imel tako močnega motorja na začetku prodaje.

Vsekakor pa potrebujejo en športni oddelek, kjer bodo ljudem vlekli denarce iz žepa z raznimi dodatki, ki olepčajo ali izboljšajo avto.
Razvoj top-spec modela dvomim, da je takšen požeruh denarja, ko imaš enkrat vse on the shelf. Da bi trenutno malo štrene mešala bi rabili malo šminke (to verjetno italjančkam nebo težko), 1.8TBi še malo odpreti na 250-260hp kar nebi smelo biti takšna težava in dodelati podvozje. Če sami ne morejo razviti/testirati (karkoli) vzmeti/amortizerje bi se lahko poslužili druge metode. 156 Sportspack je imela stock od Eibach vzmeti in za Giulietto bodo tako sami od sebe pri Eibachu naredili in tako bi lahko že standard vgrajevali od njih. Pa naj oni testirajo itd. Stabilizatorje debelejše in najdit pravo kombinacijo z vzmetmi/amortizerji bodo pa že znali saj je še vedno Alfa športna znamka. Če so toliko časa vložili v razvoj podvozja pri MiTu (spomnimo se prvih predstavitvenih videov v snegu) ne vem v čem je tukaj problem? Razvoj/nastavitve DNA, volana,....to je tudi vse stalo :|
Odvisno kako se zadeve lotijo oz. kako dobra je osnova. Megane RS ali Focus RS imata bore malo skupnega z navadnimi modeli. Prepričan sem, da sta se ta dva modela razvijala zelo ločeno od navadnih izvedenk.

Lahko narediš nekaj na pol - vzameš QV, zabiješ v poden, daš en Q2 not, motor natunaš na +30KM, širše gume in to je to. Sorry, s tem ne bo dobil lovorike najboljšega športnika v svojem segmentu. Kdor kupi tak avto, hoče imeti nekaj, česar v drugih istih modelih ni. Počutit se hoče nekaj posebnega, nekaj več. Konec koncev za to navadno odkarta lep kupček denarja več od ostalih.
Tukaj šteje ekskluzivnost.
Podoben primer je Mazda 3 MPS - že poznan motor (nič dodelan, kar požrešen kolikor berem in malo kdo ga predeluje), težji avto in neizpiljeno podvozje. Ampak "je" v ponudbi.
Super, je v ponudbi. Pa večina nas tukaj ve da obstaja. Še kaj? Mene osebno ne gane 5%, pa mi je znamka Mazda všeč. Meni je to strel v prazno, s katerim so se zblamirali. Dosti več mi pomeni RX-8 - to mi da vedeti, da imajo jajca in si upajo. Naredili so nekaj, česar drugje ne dobiš.
Aha za forum - žal je res malo potencialnih kupcev novih avtov tukaj na forumu in tudi kup takšnih se najde kateri zdaj neomajano trdijo, da bi nabavili samo Alfo, če bi z € v roki kupovali nov avto. Žal si potem pri kar zasoljeni ceni nove Alfe marsikdo premisli - sploh, če je konkurenca boljša in nudi več (govorim za ne-brand fanatike :lol: ).
Trenutno ni težko biti boljši od Alfe. V salon od alfe pridejo privrženci znamke, tisti, ki so se slučajno peljali mimo salona in tisti ki so bili nekoč lastniki te znamke in so bili z njo zadovoljni.

Drugi sploh ne vedo, da ta znamka obstaja. Tu je glavni problem. Autocommerce al pa Avto triglav pa za prepoznavnost in prisotnost znamke na trgu ne naredi popolnoma nič.

Pa še nekaj je v Sloveniji - 80% večjih in dražjih avtomobilov je kupljenih rabljenih iz uvoza. Čedalje manj je ljudi, ki dejansko gredo v salon in kupijo avto za 30k € in več. Sploh pa Alfa, ki v dveh letih izgubi polovico svoje vrednosti. Pa saj ljudje niso ovce - vsak zna računati.
Don't drink and drive, smoke and fly!
Slika
Uporabniški avatar
rockson
Alfa Freak
Alfa Freak

lizard napisal/-a:@Rockson ne da meni osebni ni dovolj. Ampak kako še naj drigače napišem da boš razumel oz. se strinjal, ker vem, da nas razumeš? Alfa je zgodovinsko gledano športna znamka in nima športnih modelov, mar ni to poplnoma butasto? Mar jim zaradi tega ne trpi imdiž? Mar ni sramotno in smešno, da Citronem, Renault, VW, Opel, itd.. dela močnejše in bolj športne verzije od ALFE ROMEO? Gre za znamke, ki Alfi ne bi smele pri športnosti seči niti do gležnjev.

Ni važno sploh koliko konjev ima oz. kje je dandanes ta meja, važno je da riba kokurenco, da se o njej piše, da se ljudje ob njej slinijo, da na testni vožnji v kri požene strah, da ta Alfa predstavlja referenco v razredu.
In tokrat imajo tehnologijo, da bi jim to z MiTom in Giulietto uspelo, pa zamrznjujejo vse po vrsti. Kot, da jim ni jasno da so ravno športne verzije tiste, ki jim precej dvignejo imidž in jih zaradi njih začnejo resno jemat kot konkurenco najbolšim. Ravno športni primerek predstavlja vrh zmožnosti in znanja neke tovarne, po tem modelu se meri kako dobra je tovarna, ker predstavlja zadnji krik tehnologije.

In še 1x, ne gre se ali je 200 konjev dovolj ali pa 500, gre se da mora obstajati Alfa ki bo nažgala razne S3-jke, Golfe R itd...

Pa že lep čas ti vsi isto govorimo, pa še vedno naprej vlečeš kdo bi na forumu to in to. Ta forum splho ni merodajen in sploh nima veze, večino je tu gor 5-10 let starih 1.9 JTD Alf. Nsmo mi reprezentativen vzorec.
Jaz razumem, da bi si vi/mi/oni želeli videti bolj športne avte od alfe. Na žalost si trenutno Fiat tega ne želi. Dokler bo tako, bomo lahko samo jamrali.
Kot sem že zgoraj napisal - alfa ni prisotna v nobenem motorsportu. Ljudje so enostavno nehali povezovati športnost z alfo. Vprašanje koliko tega lahko rešijo samo s "športnimi" modeli. Brez velikega vlaganja v imidž podjetja, bo šla ta znamka rakom žvižgat.
Slika
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Jaz mislim, da je osnovni problem znamke v marketingu.

Še tu na forumu vidiš nebuloze, ki jih je uspel antimaketing pripisati alfam pa imajo z realnostjo zelo malo skupnega.

Da jih nekaj naštejem:

- 159 je skozi dve modifikacije prišla do tega, da je sedaj eden najlažjih avtomobilov v razredu.

- Mito je prav tako najlažji v razredu in ima z MA motorji tudi najnižje porabe v razredu.

- Padec cen novih alf je procentualno primerljiv ali manjši od konkurenčnih avtomobilov, absolutno gledano pa precej manjši od premium konkurentov.

Poglaviten problem znamke je v prvi točki marketing, takoj pa mu sledi poprodajni suport v obliki servisiranja in odnosa do strank po nakupu.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kontakt:

@Rockson:

Kaj imajo od prisotnosti v avtušportu, kjer so zelo uspešne, naslednje znamke:

Citroen, Lada, Chevrolet, Seat... ?
Uporabniški avatar
rockson
Alfa Freak
Alfa Freak

Alan napisal/-a:Rockson kaj se razburjaš? Te kdo sili da moraš brat to temo?
Pač ne razumeš...

Alfa ima vse v tovarni kar rabi za gta izvedbe, pa ne zna izkoristit tega.

Mito GTA jim jaz v tovarni sestavim iz kosov s polic, Julijo 1.8tbi pa z vložkom 2000 - 3000 eu predelam v GTA. Tako da ne govori o nekih stroških za tovarno.

Sej isto je bilo z arese v6 motorjem. Za 1000 eu se ga dodela da da še 10-15% moči več ven in zadosti normam, rukne q2 v menjalnik pa je. Ampak ne oni so šli na novo z gm čarat pa so naredili požrešen anemičen skret!
Sam se silim - prikrit mazohist :mrgreen:

Glej, jaz bi tudi najraje videl, da bi alfa vrgla ven model, ki bi pometel s konkurenco - bi samo čakal, kdaj bi cena takega modela postala meni dostopna.

Ampak vem, da so stvari precej bolj kompleksne. Vem koliko znajo lastniki, finančniki in še kdo komlicirati za projekte, ki so vredni 1/10 enega GTA projekta. Pa ne govorim za slovenske firme, temveč mednarodne.

In jezim se zaradi tega, ker jih tu nekaj vpije kako Alfa ni vredna pol pi** mrzle vode, ker ni že v štartu predstavila model z XYZ konji, da se bodo oni lahko po gostilni hvalili, da vozijo avto te iste znamke. (Sorry, če sem koga s tem užalil). Verjetno se pa niti eden od njih ne zaveda v kakšnem zposu je ta znamka in koliko truda, denarja in previdnega odločanja bo potrebno, da bo znamka sploh preživela.

Kar se mene tiče, bi bilo najbolje, da Alfo Fiat proda VW-ju. Sem prepričan, da bi potem dobili pravo Cuore sportivo Alfo.

Pa brez zamere Alan - bova kakšno rekla ob :hi:- na Racelandu. Saj si tam?
Slika
Uporabniški avatar
rockson
Alfa Freak
Alfa Freak

Teo napisal/-a:@Rockson:

Kaj imajo od prisotnosti v avtušportu, kjer so zelo uspešne, naslednje znamke:

Citroen, Lada, Chevrolet, Seat... ?
Citroen si je s tem pridobil spoštovanje in tudi ljudje v raznih raziskavah so to znamko začeli povezovati tudi s športnostjo in ne le udobjem. Sedaj prihajajo na trg DS modeli, ki bodo bolj športni, ekskluzivni in tudi dragi.

Lada - pojma nimam. Mogoče prepoznavnost na ruskem trgu.

Chevrolet morda dela na svojem imidžu v Evropi, da ga bodo vsi povezovali z imenom Chevrolet namesto Daewoo in morda prevzeti vlogo ameriške športne znamke v Evropi.

Seat - naredil je ogromno za promocijo TDI motorjev. Mislim, da je bilo to najpomembnejše.
Slika
Uporabniški avatar
rockson
Alfa Freak
Alfa Freak

Teo napisal/-a:Jaz mislim, da je osnovni problem znamke v marketingu.

Še tu na forumu vidiš nebuloze, ki jih je uspel antimaketing pripisati alfam pa imajo z realnostjo zelo malo skupnega.

Da jih nekaj naštejem:

- 159 je skozi dve modifikacije prišla do tega, da je sedaj eden najlažjih avtomobilov v razredu.

- Mito je prav tako najlažji v razredu in ima z MA motorji tudi najnižje porabe v razredu.

- Padec cen novih alf je procentualno primerljiv ali manjši od konkurenčnih avtomobilov, absolutno gledano pa precej manjši od premium konkurentov.

Poglaviten problem znamke je v prvi točki marketing, takoj pa mu sledi poprodajni suport v obliki servisiranja in odnosa do strank po nakupu.
Se strinjam, da je težava v marketingu, katerega sploh ni.

159 se je uredila, ko je že bila narejena škoda v medijih - prepozno.
Mito - enostavno je predrag za trenutno dojemanje znamke Alfa. Mini ima zgodovino, isto fičo - pa čeprav imata obadva bore malo s svojimi predhodniki skupnega. Pa spet - a si videl kak oglas za Mita?
ta avto je bolj kot ne ekskluziva - ni poceni, ni pretirano uporaben. Pogrne na dveh najpomembnejših dejavnikih mase ljudi. Mislim, da pa niti ni bil mišljen za navadne smrtnike - tako da je prodaja le-tega kar na nivoju.
Slika
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kontakt:

Mito ja daleč najbolj prodajana Alfa zadnjega časa? Očitno torej težav ala 159 nima. Upajmo, da bo z Gulietto enako in bodo razvili dobro marketinško zgodbop iz tega.
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Teo napisal/-a:Jaz mislim, da je osnovni problem znamke v marketingu.

Da jih nekaj naštejem:

Ne vem, ampak moja 159 ima 1700 kg. Absolut preveč. So to popravil (je bilo nujno) ampak škoda je bila že narejena.

Glede izgube vrednosti in skupnih stroškov je tu zanimiv link

http://www.padersprinter.de/mobilrechner/adac_2009.pdf

primerjava bmw 320d in 159 1.9 jtd

Marke / Modell Listenpreis Leistung kW Betriebskosten Werkst.-kosten Fixkosten Wertverlust Gesamtkosten Monat Cent/km
159 2.0 JTDM 16V Eco (DPF) 125 29000 94 61 90 383 628 50,2
320d (DPF) .........................130 33800 96 55 86 385 622 49,8

Torej izguba vrednosti (383/385) in mesečni stroški (628/622) ali stroški na kilometer ( 50,2/49,8 ) so vsi tam-tam.

ampak če pogledaš nekaj starejšega,recimo 147 1.6 in 116i. Ok, 147 naj bi bila konkurenca 3 compactu, ampak ni, je konkurenca enki, tu je pa primerjava, preden kdo skoči pokonci

http://avtomobili.najdi.si/avtoprimerja ... p1=116i+3v

147 1.6 TS 16V 120 Veloce 88 20950 90 76 145 285 596 47,7
116i .................................90 22000 70 48 122 270 510 40,8

torej tu je pa 20 % razlike v korist BMW-ja. To je pa veliko, še posebej če gledaš (kot večina) da je tudi status boljši za manj denarja.

in če gledaš julijo moraš gledat 147, a ne...
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

AR-146 napisal/-a:prvo bi mogl reklamirat ker reklame vsaj za alfo so glih 3 na let pa še un k se zmot pa gre novo kupt ga tm noben ne jebe in se obrne in gre kar se tiče pa servisov par jih je pa večinoma za en k.....
V SLO! :lol: Na nemških programih jaz kar nekaj reklam opazim.

@rockson

Z vsem točkam se bolj kot ne strinjam samo pri drugi je spet tako da se navezuje na imidž, reklamo, "prisotnost", ponudbi,....katera se pa vzpodbuja z takšnimi top-spec modeli.
rockson napisal/-a:Odvisno kako se zadeve lotijo oz. kako dobra je osnova. Megane RS ali Focus RS imata bore malo skupnega z navadnimi modeli. Prepričan sem, da sta se ta dva modela razvijala zelo ločeno od navadnih izvedenk.

Lahko narediš nekaj na pol - vzameš QV, zabiješ v poden, daš en Q2 not, motor natunaš na +30KM, širše gume in to je to. Sorry, s tem ne bo dobil lovorike najboljšega športnika v svojem segmentu. Kdor kupi tak avto, hoče imeti nekaj, česar v drugih istih modelih ni. Počutit se hoče nekaj posebnega, nekaj več. Konec koncev za to navadno odkarta lep kupček denarja več od ostalih.
Tukaj šteje ekskluzivnost.
RS verziji Megana in Focusa imata kar nekaj skupnih stvari z navadno verzijo. Je pa seveda res da vsi deli potrebni, da je avto hitrejši, so temu primernu zamenjani/dodelani in testirani/uglašeni. Napisal si dodelavo z katero so že en model vrgli na trg - 147 GTA. Lahko iščemo dlako v jajcu, ampak dejstvo je še vedno, da bi jim kamot uspelo boljše narediti GTA verzijo tega modela. Ne pravim, da je to prava pot, ampak vsaj imeli so jo v ponudbi.

Pri teh popopranih verzijah ne vem koliko ekskluzivnost šteje kupcem. Meni npr. skoraj nič! Če kupim športno verzijo modela hočem, da se tudi tako pelje. Če bi rad ekskluzivnost valda ne bom gledal fabrško predelane Golfe, Megane, Focus, Cliote,....in bom raje vzel kaj bolj unikatnega.

Je pa seveda kup različnih kupcev, ki imajo druge zahteve od avta, ampak pri teh modelih mislim, da je le v odspredju športnost.
rockson napisal/-a:Super, je v ponudbi. Pa večina nas tukaj ve da obstaja. Še kaj? Mene osebno ne gane 5%, pa mi je znamka Mazda všeč. Meni je to strel v prazno, s katerim so se zblamirali. Dosti več mi pomeni RX-8 - to mi da vedeti, da imajo jajca in si upajo. Naredili so nekaj, česar drugje ne dobiš.
Se strinjam, ampak nisem zaradi tega omenil. Uporabili so nekaj kar so v fabriki imeli na policah in imajo zdaj v ponudbi? Se bo prodajala? 100% bo kdo nabavil in smo spet pri drugi točki kar si na začetku napisal.

Saj na koncu tako vsi malo žolča tukaj razlivamo, ker vemo kako je z znamko in trgu. Malo sanjanja kaj bi lahko naredila znamka pa ne škodi :lol:
Uporabniški avatar
rockson
Alfa Freak
Alfa Freak

Z ekskluzivnostjo sem mislil na to, da se že od zunaj vidi, da gre za "posebno" različico navadnega modela. enim paše, da se na daleč vidi, drugi spet, da to opazijo le poznavalci (med take sodim jaz). Drugače pa je v notranjosti - tam pa hočem občutiti z vsakim kilometrom, da je tak avto nekaj posebnega. Nočem gledat navadnega volana, navadnih stopalk, grde plastike in neke kvazi športne zice. Hočem točno vedeti kaj se pod kolesi dogaja, hočem da avto takoj reagira na moj ukaz itd...

To je mišljeno z ekskluzivnostjo.

Sanje pa so vedno dovoljene. Tudi kakšna Q4 varianta Guiliette bi prav pasala - pol pa lahko not nabijejo zaradi mene tudi kakšen 300+ konjski stroj.
Slika
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

http://www.avtomanija.com/default.asp?rb=3&id=5608

Če ne bo not Q4 jih bo treba z bičem napokat, ker potem so brez veze razvijali in imeli dodatne stroške s tem, ko so naredili platformo ki omogoča vgradnjo pogona na vsa štiri kolesa. Upam le da ne bojo spet zamrznili vsega skup, Mita GTA bi lahko še vedno odmrznili ker še ni nič prepozno.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Zaklenjeno
  • Informacija