-službeno vozim TDI,TDCI,MAZDA 6 120D,pa vem kaj govorim,čeprav najbolj iztopajo TDI,ostali niti ne tolko

Tole mi je padlo v oči in ti lahko rečem samo da nikol in nikdar tole ni res. Imam službenega HDI 2,0 - 90 konjev in mi poraba še ni padla nikol pod 6,1 litra/100 km, prejšnji tank ko sem računal pa je bila poraba 7,8 litra/100 km.Miholl napisal/-a:No za alfe nevem, vem pa za 110ks tdi Octavija kulturno dinamicna voznja nikoli nad 6,5, Pugi hdi (90ks),mesto,primestje nikoli nad 6 litrov - te dizli majo kulturno porabo,sam skoda je gledat 2.0 dizla s 150+ ks da ma po mestu 5 litrov...to je narjen za avtoceste al pa regionalne ceste kjer se pr normalni voznji poraba drasticno zmanjsa...

Sm se vozil z njim 3 mesece (ima ga sosolka s katero sva se lansko leto 3 mesece vsak drugi teden vozila v Novo mesto), in je povprecna poraba po racunalniku se priblizno 2 deci previsoka...Hitrosti pa vedno 120-140 ac in regionala 90-110 kmh...mesto pa itak od semaforja do semaforja...aja poraba je z vkljuceno avtomatsko klimo na 21,5 C.dejan napisal/-a:Tole mi je padlo v oči in ti lahko rečem samo da nikol in nikdar tole ni res. Imam službenega HDI 2,0 - 90 konjev in mi poraba še ni padla nikol pod 6,1 litra/100 km, prejšnji tank ko sem računal pa je bila poraba 7,8 litra/100 km.Miholl napisal/-a:No za alfe nevem, vem pa za 110ks tdi Octavija kulturno dinamicna voznja nikoli nad 6,5, Pugi hdi (90ks),mesto,primestje nikoli nad 6 litrov - te dizli majo kulturno porabo,sam skoda je gledat 2.0 dizla s 150+ ks da ma po mestu 5 litrov...to je narjen za avtoceste al pa regionalne ceste kjer se pr normalni voznji poraba drasticno zmanjsa...
Vožnja je pa večinoma relacijska, recimo vsaj 60% kilometrov. Je pa res da jest se z avtom peljem, ne pa cijazim in lovim 5 litrov porabe, kot dela večina TDI fahrerjev.

-ma kakšen liter!?Uroš napisal/-a:meni potegne m-jetka cca 7 do 8 po mestu od semafora do semafora na relacijo pa 5 do 6 l, povprečje je torej nekje 6 do 7 l , mislim da cca liter več kot JTD 8v

Z podobno Octavijo sem imel enako porabo. Res je šparovc (ma pa samo 90 konjev). Sem pa debelo zinil, ko sem bral test nove Octavije RS (2.0 turbo), so imeli porabo na testu od 8 do 10alfafil napisal/-a:-ko jaz vozim službeno octavio TDI90 po podeželjskih cestah v ritmu ostalih sodelojočih z občasnimi prehitevanji,avto ne kuri več kot 4,5
-večina relacije je MB-LJ-MB,tempo 150-160,poraba pa manj kot 6 l,pa ne oziram se na porabo,ker avto in nafta nista moj strošek

Ja OK, pol pa ne vem a je z mojim Partnerjem kaj narobe, samo men toliko kuri pa se lahko na glavo postavim. Drugače je pa avto star eno leto, vozim ga jest od 0 km, tako da ti lahko garantiram da porabe pod 6,1 litra še ni bilo. Je pa povprečna poraba ob normalni vožnji med 7 in 7,5 litri.Miholl napisal/-a:Sm se vozil z njim 3 mesece (ima ga sosolka s katero sva se lansko leto 3 mesece vsak drugi teden vozila v Novo mesto), in je povprecna poraba po racunalniku se priblizno 2 deci previsoka...Hitrosti pa vedno 120-140 ac in regionala 90-110 kmh...mesto pa itak od semaforja do semaforja...aja poraba je z vkljuceno avtomatsko klimo na 21,5 C.dejan napisal/-a:Tole mi je padlo v oči in ti lahko rečem samo da nikol in nikdar tole ni res. Imam službenega HDI 2,0 - 90 konjev in mi poraba še ni padla nikol pod 6,1 litra/100 km, prejšnji tank ko sem računal pa je bila poraba 7,8 litra/100 km.Miholl napisal/-a:No za alfe nevem, vem pa za 110ks tdi Octavija kulturno dinamicna voznja nikoli nad 6,5, Pugi hdi (90ks),mesto,primestje nikoli nad 6 litrov - te dizli majo kulturno porabo,sam skoda je gledat 2.0 dizla s 150+ ks da ma po mestu 5 litrov...to je narjen za avtoceste al pa regionalne ceste kjer se pr normalni voznji poraba drasticno zmanjsa...
Vožnja je pa večinoma relacijska, recimo vsaj 60% kilometrov. Je pa res da jest se z avtom peljem, ne pa cijazim in lovim 5 litrov porabe, kot dela večina TDI fahrerjev.
Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost