Koliko vam kuri 147 JTD

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: maribor
Kontakt:

-tako kot pri bencinarjih,tako tudi pri dizlih alfe pokurijo kakšen liter več :doubt:
-službeno vozim TDI,TDCI,MAZDA 6 120D,pa vem kaj govorim,čeprav najbolj iztopajo TDI,ostali niti ne tolko
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Ceprav novi 2.0 140ks TDi je pa na isti ravni kot recimo alfin M-jet kar se porabe tice...
Precej je odvisno kak vozik si (alfa vs. volkswagen vozniki) in pa kok mocn je res dizl (8v vs. 16v)...
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

meni potegne m-jetka cca 7 do 8 po mestu od semafora do semafora na relacijo pa 5 do 6 l, povprečje je torej nekje 6 do 7 l , mislim da cca liter več kot JTD 8v
Uroš
Uporabniški avatar
dejan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Miholl napisal/-a:No za alfe nevem, vem pa za 110ks tdi Octavija kulturno dinamicna voznja nikoli nad 6,5, Pugi hdi (90ks),mesto,primestje nikoli nad 6 litrov - te dizli majo kulturno porabo,sam skoda je gledat 2.0 dizla s 150+ ks da ma po mestu 5 litrov...to je narjen za avtoceste al pa regionalne ceste kjer se pr normalni voznji poraba drasticno zmanjsa...
Tole mi je padlo v oči in ti lahko rečem samo da nikol in nikdar tole ni res. Imam službenega HDI 2,0 - 90 konjev in mi poraba še ni padla nikol pod 6,1 litra/100 km, prejšnji tank ko sem računal pa je bila poraba 7,8 litra/100 km.
Vožnja je pa večinoma relacijska, recimo vsaj 60% kilometrov. Je pa res da jest se z avtom peljem, ne pa cijazim in lovim 5 litrov porabe, kot dela večina TDI fahrerjev.
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

hehe, vozniki TDI jev res v večini lovijo majhno porabo, da se lohka pol pohvalijo kolko malo požre :mrgreen: Mogoče zato alfa več popije k nismo šparovni vozniki??...je pa tudi res da alfin 147 JTD115ks bolje potegne kot golf TDI 115 konjski... =D>
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Sem dragal s golfom tdi 115, zmagal za dolžino avta. :D :D
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

-ko jaz vozim službeno octavio TDI90 po podeželjskih cestah v ritmu ostalih sodelojočih z občasnimi prehitevanji,avto ne kuri več kot 4,5
-večina relacije je MB-LJ-MB,tempo 150-160,poraba pa manj kot 6 l,pa ne oziram se na porabo,ker avto in nafta nista moj strošek
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

dejan napisal/-a:
Miholl napisal/-a:No za alfe nevem, vem pa za 110ks tdi Octavija kulturno dinamicna voznja nikoli nad 6,5, Pugi hdi (90ks),mesto,primestje nikoli nad 6 litrov - te dizli majo kulturno porabo,sam skoda je gledat 2.0 dizla s 150+ ks da ma po mestu 5 litrov...to je narjen za avtoceste al pa regionalne ceste kjer se pr normalni voznji poraba drasticno zmanjsa...
Tole mi je padlo v oči in ti lahko rečem samo da nikol in nikdar tole ni res. Imam službenega HDI 2,0 - 90 konjev in mi poraba še ni padla nikol pod 6,1 litra/100 km, prejšnji tank ko sem računal pa je bila poraba 7,8 litra/100 km.
Vožnja je pa večinoma relacijska, recimo vsaj 60% kilometrov. Je pa res da jest se z avtom peljem, ne pa cijazim in lovim 5 litrov porabe, kot dela večina TDI fahrerjev.
Sm se vozil z njim 3 mesece (ima ga sosolka s katero sva se lansko leto 3 mesece vsak drugi teden vozila v Novo mesto), in je povprecna poraba po racunalniku se priblizno 2 deci previsoka...Hitrosti pa vedno 120-140 ac in regionala 90-110 kmh...mesto pa itak od semaforja do semaforja...aja poraba je z vkljuceno avtomatsko klimo na 21,5 C.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Uroš napisal/-a:meni potegne m-jetka cca 7 do 8 po mestu od semafora do semafora na relacijo pa 5 do 6 l, povprečje je torej nekje 6 do 7 l , mislim da cca liter več kot JTD 8v
-ma kakšen liter!?
-vse ti je to tu nekje :doubt:
Uporabniški avatar
guma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alfafil napisal/-a:-ko jaz vozim službeno octavio TDI90 po podeželjskih cestah v ritmu ostalih sodelojočih z občasnimi prehitevanji,avto ne kuri več kot 4,5
-večina relacije je MB-LJ-MB,tempo 150-160,poraba pa manj kot 6 l,pa ne oziram se na porabo,ker avto in nafta nista moj strošek
Z podobno Octavijo sem imel enako porabo. Res je šparovc (ma pa samo 90 konjev). Sem pa debelo zinil, ko sem bral test nove Octavije RS (2.0 turbo), so imeli porabo na testu od 8 do 10 :)
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

-zdaj bom nekatere razjezil,ampak,prednost je v tehniki :doubt:
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Ki pa je povsod zelo podobna (citroen,renault peugot) (alfa,opel,fiat,lancia,saab) (Volkswagen,skodilak,seat,audi) itd...

Prednost je pomoje prej v kilogramih in aerodinamiki razlicnih vozil kokr pa v sami tehniki pod kozo... 150 konjski dizl od alfe al pa 140 konjski od Golfa mata zelo podobno porabo recimo...
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

-pa 116 konjski od alfe in 140 od golfa tudi :wink:
Uporabniški avatar
dejan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Miholl napisal/-a:
dejan napisal/-a:
Sm se vozil z njim 3 mesece (ima ga sosolka s katero sva se lansko leto 3 mesece vsak drugi teden vozila v Novo mesto), in je povprecna poraba po racunalniku se priblizno 2 deci previsoka...Hitrosti pa vedno 120-140 ac in regionala 90-110 kmh...mesto pa itak od semaforja do semaforja...aja poraba je z vkljuceno avtomatsko klimo na 21,5 C.
Ja OK, pol pa ne vem a je z mojim Partnerjem kaj narobe, samo men toliko kuri pa se lahko na glavo postavim. Drugače je pa avto star eno leto, vozim ga jest od 0 km, tako da ti lahko garantiram da porabe pod 6,1 litra še ni bilo. Je pa povprečna poraba ob normalni vožnji med 7 in 7,5 litri.
Uporabniški avatar
q_verde
Alfist
Alfist
Kraj: celje

Pri moji m-jetki je povprecna poraba 7.4 l cvicka: max poraba 8,4; min. 5,5l na 100km.
Ce bi ga hotel sparat, bi povprecje spravil mogoce za liter dol #-o ! Ampak to pomeni, da bi celo leto cincal malokdaj pritisnil do konca (govorim o izkoriscanju navora, ne obratov).... Pri nasi sluzbeni octavii 90KM je npr. poraba resda nizja od moje, samo je veliko vec relacije pa tudi noben je nikoli ne tisci.

O porabi je ZELO tezko razglabljat. tudi ce v neko urednistvo npr. dobijo sportni avto ala alfica, bodo bolj preizkusali njegovo sportnost kot udobnost. tako bodo z nekim golfom npr. divjali 20% voznje, z alfico pa npr. 40% voznje. potem pa primerjaj ce mores. najboljsi je primerjalni test, kateri avto zere manj. dobis vec voznikov, ki vozijo avtke in probajo spravit porabo na minimum. vendar ALFE ne kupujes za to?!? Si zamisljate podatek, koliko je minimalna poraba Ferrarija XY?!?

alfice mogoce v osnovi zrejo 0,2-0,3 litra vec in tudi v osnovi vec nudijo. ker pa jih vozijo dinamicni vozniki pozrejo povrecno liter vec (moja ocena).

Sva z stricem primerjala mojo bivso 120KM 1,6 alfico z njegovo 110 konjsko xsaro. Meni je maksimalno zrla konkretno cez 10l, njemu nikoli preko osem. ko sem se vozil z njim sem bil kar presneto zivcen, ko je prestavljal med 3500 in 4500 jaz pa mojo med 5000 in 7000. Tudi jaz sem jo na dolgih relacijah spustil konkretno pod 7!!!!

Mislim, da so take primerjave brezpredmetne. Alfini dizli vam bodo min. zrli med 5-6 litri, maximalno med 7,5-8,5, bencinci pa min. med 6-7l, max. pa med 9,5-12 (13,14,15,16...).

LP Luka
crna alfa 145 1,6 16V TS (bivsa '00)
rdeca 156 M-JET (bivsa '05)
siv bmw 320d e91 ('06)
Odgovori
  • Informacija