Alfa vs. ostali avtomobili

kar vam pade na pamet
Odgovori
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

da pristavim moj piskercek:
sem sraufal ze kar nekaj avtkov in lahko tkole recm
ford-a jim je blo res treba komplicirat vsepovsod kjer se da?
renault sama plastika
bmw sam fak kok vecje stvari pa se lahko notr tlacis???
vw hrosc-za vsakega seljaka(ce mas veliko dobrega vina zraven za zivcke ni blema...drugace pa jao->ce s zivcen sploh ne probej sraufat hrosca)

alfa ja topla voda-veckrat(sam se kolega k ma vw strinja da je v primerjavi s vw dost lazja za rihtat)

kar se tice kvalitete pa tole

direktna konkurenta konec 80 sta bila AR75 in bmw serija 3 E30 model
povzetek testa v NEMSKI reviji
alfa
vec prostora v kabini
vecji kufer
(dizajn je stvar okusa)
bmw
bolj kultiviran motor z enakomerno vleko
boljse pospesevanje

alfa je mela probleme z dolgimi neravninami, medtem k v ovinkih je dominirala
porabo sta mela nekje tam tam(325i E30 AR75 3.0 america)

moje videnje danes
alfa 50:50 razporejena teza
bmw-ji vsi po vrsti(325i) kadijo modro...kok od tistih treh amerik ki jih vidis na cesti kadi modro???
rjavita glih pri glihi
zici v bmw-ju so poraz(alfa je v boljsi izvedbi mela recaro)
bmw-je zadaj pri navadnem(NE M) podvozju mel bobne?!?
bmw toga prema alfa de dion transaxle.....
alfa LSD bmw navaden dif
alfa vsa oprema serijsko(sipe kolima servo....) bmw vse za doplacilo

zakaj tok vem o teh dveh avtkih pa zato ker enega imam drugega sem pa htel met PA SE GA NE DA DOBIT K SO VSI FENTANI
pa sem primerjal dva avta, ki oba ze po definiciji paseta v kategorijo "hitrejsih" oz "dirkalno" nastrojenih voznikov

(da nisem neke karjole vlacu v primerjavo, ker me je zadnc en znanec ki vozi karjolo-corolla- vprasal: drift kaj to mislis???->upam da to dost pove o nacinu voznje povprecnega voznika karjole)
black
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Lož

Primer:
V četrtek sem pri Audiju A4 avant snemu zadnji odbijač vsaj eno uro!Je bilo treba podret vse plastike do zadnjih zicev.Res da sem delal prvič na A4 samo je vseeno zaj*bano.
Danes sem montiral zadnji odbijač na svojo 156-ko.Ni zelo težko ampak tudi prav lahko ni.Le zadostna mera potrpljenja more bit.

Najbolj enostavno imajo novejši Fordi (focus,fiesta,fusion...) kjer lahko zadni odbijač daš dol brez da bi snel kolesa ali dvignil avto.

Al pa italijani imajo obupen način štelanja vrat...Vrata moreš dol snet,nastavit pant,vrata nazaj gor in opaziš da ni še vredu...spet vrata dol in ponovi vajo vsaj 5×.

WV,Audi,Ford in velika večina ostalih imajo odlično narejeno to...
Slika Slika Freude Am Fahren
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: 50.000km od Ribata

Vrat ne stelas vsak dan. Obijacev ne pobiras dol vsak dan ... torej?
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
Uporabniški avatar
Tečko
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

krucymucy napisal/-a:Vrat ne stelas vsak dan. Obijacev ne pobiras dol vsak dan ... torej?
Ti ne, klepar pa. Pol pa poglej zakaj te pride dražje štelanje vrat al pa menjava odbijača :wink:
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: 50.000km od Ribata

moj prejsnji post je letel na black-a. zanj vem da dobi jako malo alfic v rihtanje.
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
black
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Lož

Dobimo kar precej fiatov,ki so več ali manj isti.
Alf pa res zelo malo dobimo.Skoraj nobene :)

Mislim da bi morali izdelovalci avtov tudi malo gledati na mehanike,kleparje in čim bolj enostavno narediti in zmontirati stvari.
Slika Slika Freude Am Fahren
urse
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: kras

italjanski avti so lahko zaje... za šraufat sam tudi veliko drugih je podobnih npr, francoski,japonski,švedski tako da kr se tiče novih avtov je itak vse natrpano pod haubo in večina sama elekronika tako da so si večinoma avti vsi podobni(novi) če gledamo kolko se moraš igrat da prideš do enega šraufa nevem kje na motorju.
seveda so ena vozila preprostejša druga ne sam smo vedno tam.
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

kje se pa sploh na Alfi odpre havba ??? a to gre ???
Uroš
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-glede bremz,trenutno imam 60 000km in bremze bodo zdržale še vsaj do nasljednega servisa :wink:
-stil vožnje pač :wink:
Uporabniški avatar
Major9
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Domzale

VIPkawa napisal/-a:JAP so od leta 2006 pravi mojstri. Ko mu je lastnik TOYOTE AVENSIS pripeljal avto in rekel, naj zamenja ploščice pri 100.000 km, mu je odgovoril: tu nimam kej menjat, ker niso niti minimalno obrabljene :D zamislite to ne! UPAM, DA JE TAKŠNA AR GT in BRERA
Ja ne sam toyota je res carski avto k ma pri 100.000 km še čisto neobrabljene ploščice!! (čist sem se zamislil, japanci res znajo delat avte, svaka jim čast, zih so kakšno izvenzemeljsko materijo uporabl (vau), čist sem naudušen nad njihovo tehnologijo) Moj nasledn avto je zih toyota! res noro... to je dokaz da so pravi mojstri (in sigurno je ta avto last kakšnega cestnega dirkača 100% ) =D>
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hehehe, najbolj huda je ta, da so Alfe zajebane za šraufat. Pardon, ampak dajte kdaj haubo odpret na kakem klasičnem Saabu iz konca sedemdesetih ali začetka osemdesetih - pa ko vam ne bo uspelo (odpreti haube mislim), kar povprašajte, saj skoraj nobenemu ne :wink: :mrgreen: Verjetno veste, da je olje v menjalniku in motorju skupno, posledično je skupen karter? Sklopka je seveda pred motorjem (po domače: med masko, lučmi ipd in motorjem). Povsem navaden turbo dvolitrski štirivaljnik je postavljen vzdolžno - a nagnjen pod določenim kotom, kot da gre za polovico V-osemvaljnika. Kolesni ležaj (eden) je tolikšen, kot so vsi štirje na moji Alfi in tehta blizu kilograma. Delo oljne črpalke opravljata dva zobnika, ki se eden v drugem vrtita in izpodrivata olje...

...in tako naprej in tako naprej...A must see :wink:
Uporabniški avatar
tito156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: MarburgAnDerDrau

Sprovociral nas je en fantič, ki nima pojma o pojmu... #-o
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

@tito156: to je pa tudi dejstvo...
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

gta sam moras priznat da so vseen zlo zanimivi avtki....ce ne druzga za opazovat bistre in nevsakdanje resitve

ce bi bli 4x4 al pa RWD kot so bli svoj cas bi najbrz mel enga:)

ce cebila nebi mela ce bi bila itaq bula
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hehe Grega, meni so zakon! Sam imam poleg Alfice 9000ko letnik 1991, moram priznat da je že precej civiliziran - ampak daleč od klasičnega ride-a :lol: Sicer se pa malo spogledujem s kakim c900 HPT ali Aero...Enkrat, in the near future.
Odgovori
  • Informacija